4 - 0

Westergren: "En fantastisk start på det nya året"

Spaningslista från Rangers klara seger mot Tampa Bay.

Stjärnan saknades

Kort innan match stod det klart att New Yorks ryska stjärna Artemiy Panarin skulle missa matchen. Detta då han har placerats på listan/protokollet för covid-19. Ett tungt avbräck för Rangers såklart.

Omgående leverans

Efter en liten stund av den första perioden fick Rangers för första gången i den här matchen chansen att spela powerplay och då kom också matchens första mål. I Panarins frånvaro var Mika Zibanejad den som var placerad i skottpositionen i den vänstra tekningscirkeln. Adam Fox lägger upp för Zibanejad som tar emot pucken och drar iväg ett skott som går in bakom Tampa Bays målvakt Andrei Vasilevskiy. Några minuter senare fick laget en ny chans i powerplay och då utökades ledningen till 2-0. Återigen var det Mika Zibanejad som blev målskytt. Viktigt för Rangers att få utdelning i powerplay.

En bra start

New York gick till första pausvilan med en 3-0 ledning. Förutom Zibanejads dubbla mål i powerplay, blev även Ryan Strome målskytt. Laget spelade bra i den första perioden, med ett ganska snabbt spel som viktig nyckel. Lägg därtill att Rangers målvakt Igor Shesterkin fick en bra start på matchen och räddade samtliga skott i perioden.

Berg och dalbana

Den andra perioden var, som rubriken antyder, lite av en berg och dalbana. Åtminstone i inledningen av perioden pressade Tampa på för att kunna få till en reducering. Hemmalagets försvar samt Shesterkin i målet var med på noterna och lyckades hålla pucken borta från det egna målet. Istället var det Rangers som gjorde periodens enda mål i slutminuterna och därmed utökade sin ledning till 4-0.

Hattrick

New Yorks 4-0 mål gjordes av Mika Zibanejad, som därmed fullbordade ett hattrick. En fantastisk start på det nya året för Mika. Som en av lagets bärande spelare har han ju en stor press på sig och det är därför både skönt och viktigt att han får ha såna här matcher där han får briljera.

Gyllene läge

Med sex minuter kvar av den tredje perioden fick kämpen Julien Gauthier en väldigt bra chans att utöka ledningen ännu mer för Rangers, i form av ett friläge. Gauthier, som hade kunnat göra sitt tredje mål för säsongen, lyckades dock inte ta tillvara på den här möjligheten.

Nollan

Igor Shesterkin fortsätter att visa vilken skicklig målvakt han är. I den här matchen fick han 38 skott mot sig och räddade samtliga. Shesterkin har bjudit på flera storartade insatser den här säsongen och är såklart en av lagets absolut viktigaste spelare.

Seger

Slutresultatet i den här matchen skrevs till 4-0. Rangers gjorde totalt sett bra ifrån sig. Den första periodens prestation, som ju gav en 3-0 ledning, gjorde att laget kunde tänka lite mer försvarsinriktat under resterande del av matchen och flytta ner sina positioner. Som en följd av detta vann Tampa Bay skottstatistiken ganska klart, men det spelade i slutändan ingen roll eftersom New York aldrig släppte in gästerna målmässigt i matchen och kunde därmed ta hem två poäng. Alla segrar är viktiga för Rangers om de ska kunna nå sitt mål om att få spela slutspel.