Lagbanner
Orosmoln hänger över Toronto: “Ser jävligt mörkt ut”

Orosmoln hänger över Toronto: “Ser jävligt mörkt ut”

Toronto Maple Leafs har kniven mot strupen efter förlusten i den fjärde slutspelsmatchen. Det är svårt att säga vad som är mest oroande efter lördagens möte — att Auston Matthews tvingades kliva av isen eller att målgörandet lyser med sin frånvaro igen.

Förväntningarna var höga.

Med William Nylander tillbaka i laguppställningen hade Toronto Maple Leafs en utmärkt chans att utjämna slutspelsserien mot Boston Bruins.

Men inte ens “Willy Stiles” återkomst räckte till en vinst under lördagsnatten — istället är den kanadensiske storklubben nära ännu ett förödande slutspelsuttåg ur förstarundan.

Ett stort frustrationsmoment under dessa slutspelstider är att pucken inte hittar hem. Tidigare år har Torontos största svaghet varit avsaknaden av “toughness” och “snot”. Det tjatades om att de behövde större och starkare pjäser som kunde komplettera den skickliga och offensiva fyran bestående av Auston Matthews, Mitch Marner, William Nylander och John Tavares.

Brad Treliving såg till att ändra på den saken genom additioner av spelare som Ryan Reaves. I denna match stack Reaves däremot inte ut i någon positiv bemärkelse. Istället uppmärksammades han mest för det pucktapp som ledde till Bostons inledande mål i matchen.

Klockan tickade på och de blåklädda supportrarna väntade på en kvittering som aldrig kom. Boston Bruins gjorde både ett och två till mål innan Marner stod för hemmalagets första och sista mål i matchen.

Ett lag med den offensiva kapaciteten som Toronto har bör kunna producera bättre än vad de har gjortl. Det är ytterst sällan det går att vinna en hockeymatch genom att göra ett ynka mål.

Inte ens med en man mer lyckas pucken trilla in. Ett mål under totalt arton numerära överlägen är inte godkänt.

Blir förstarundan slutet på säsongen är det inte för att Boston Bruins är en ostoppbar vinnarmaskin — utan för att Toronto Maple Leafs inte når upp till sin fulla potential.

Hoppet sägs vara det sista som överger en men i ärlighetens namn känns det jävligt mörkt just nu.

Situationen blir inte bättre av att Auston Matthews lämnade efter två perioder på grund av den sjukdom han dragits med under slutspelet. Ett lag som har det kämpigt med att få pucken i nät gynnas knappast av frånvaron av den offensiva stjärna som under grundsäsongen noterats för hela 69 mål.

Förhoppningsvis kan Toronto borsta av sig förlusten och komma tillbaka starkare än någonsin men är bara tiden som får utvisa.

Boston leder matchserien med 3–1.

Hanna Thompson@hannathompsons2024-04-28 12:44:00
Author

Fler artiklar om Toronto

Dubas inför Trade Deadline: “Kollar på alla möjligheter”