Silly Season-bloggen: Berhalter till Bajen – Henry till Everton?

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 20:00

Henry till Everton?

Arsenal-legendaren trivdes verkligen i England och är ofta där på besök. Evertons usla ekonomi tillåter bara lån och inga transfers. David Moyes gjorde misstaget att släppa Yakubu till Blackburn och står nu helt utan offensiv kraft. Everton har använt sig att att låna spelare från MLS tidigare. Landon Donovan hette lånet då. Lyckas han knyta upp Thierry Henry den här gången?
[Goal.com]

På SvenskaFans:

Ny tränare klar för Bajen
Hammarby har äntligen hittat en tränare. 38-årige Gregg Berhalter kommer närmast ifrån LA Galaxy. Han har inte varit överst på Bajens lista, det står klart sedan man varit relativt öppna med hur många som tackat nej. Berhalter har en imponerade meritlista. Men risken för kulturkrock är stor och vet han verkligen vad det innebär att träna just Hammarby? Hammarby har signat upp jänkaren på 2+1 år.
[Ny tränar klar för Bajen]
[Hammarbyfotboll.se]

Anelka klar för Shanghai Shenhua
Jag har skrivit om det den senaste veckan men nu blev det hela bekräftat från Chelsea. Nicolas Anelka flyttar till Kina och Shanghai där han kritat på ett kontrakt på två år som ger honom £170 000 i veckan. Anelka blir nu frontfiguren både för Shanghai och kinensisk fotboll som kommer växa de närmsta åren.
[Anelka lämnar Chelsea]

Övrig media:

Real Madrid jagar Mario Fernandes
Den spanska jätten ska vilja förstärka sitt försvar i januari och då ska Gremios Mario Fernandes vara högt upp på listan enligt Cadena Cope. Fernandes är 21-år gammal och ses som en av de mest intressanta spelarna i den brasilianska ligan. Han föredrar att spela högerback men kan också gå som mittback.
[Goal.com]

Wenger utesluter lån av Gourcuff
Tidigare skrev jag att Arsenal rapporterades vara intresserade av den stagnerade mittfältaren Yoann Gourcuff på ett lån i januari. Gourcuff har hamnat snett i Lyon och inte alls blivit den giganten man trodde. – Han är en spelare jag gillar väldigt mycket och han har fått alldeles för mycket kritik. Oavsett så kommer vi inte ge oss ut på marknaden efter en mittfältare i januari, säger Wenger till goal.com
[Goal.com]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 14:15

Peter Ijeh klar för GAIS
Ijeh, som närmast kommer från Syrianska, har skrivit på för ett år med möjlighet till ett års förlängning
[gais.se]

Vad har hänt i Tevez-sagan?
Det såg ut att vara ganska givet att Tevez skulle landa på lån i Milan i januari. Att City pratade om att man ville få till en permanent övergång trodde alla bara var deperation, eftersom Milan inte ens ville betala en lånesumma. Men nu verkar det bli en rejält strid om Tevez då nyrika PSG är villiga att köpa loss anfallaren i januari, och Milan endast vill ta anfallen på lån. Tevez själv sägs vilja gå till Milan. Men City lär inte bry sig speciellt mycket om Tevez vilja, för att uttrycka det milt. Paris sportdirektör med förflutet i Milan, Leonardo, är öppen med intresset för Tevez.

– Vi försökte få honom i somras och är givetvis fortfarande intresserade, vi har pratat med hans agent och fått veta att han helst vill till Milan. Men det vill inte City. Om City ger sig och lånar ut honom så är det ju case closed. Om inte, så är vi intresserade... , säger Leonardo till Corriere della Sera.

Galliani bekräftar för SkySport 24 att det verkar bli en tuff strid om Citys anfallsstjärna.

– De vill sälja honom. Men spelaren föredrar att gå till oss. Men det kommer inte bli lätt. Det kommer ta tid och PSG samt ett par andra italienska lag ska vara intresserade. Jag kommer gör alla jag kan och inte kan för att lösa detta, men det är ingen enkel uppgift. Vad som brukar avgöra är vad spelare själv vill, säger Galliani.

Galliani bekräftade även att Maxi Lopez är en back-up deal för om Tevez-affären inte blir av.
– Cassono är tillbaka nästa säsong. Om vi inte får Tevez så har vi ett ”pre-agreement” med Catania’s Maxi Lopez.

Fortsättning lär följa i Tevez-sagan...
[Goal.com]
[Goal.com v2]


På SvenskaFans:

GAIS får behålla Wanderson – och Celik?
Helsingborg har varit ute efter Wanderson ett bra tag men nu meddelade sportchefen Jesper Jansson att affären är lagd åt sidan. Affären blir för dyr helt enkelt. Ett väldigt bra besked för Gais ur en sportslig aspekt. Med Wanderson kvar lär det dessutom öka chanserna att få behålla Celik. Parmas desperation efter Celik har minskat då klubbens behov inte är lika stort så man värvat David Löfquist från Mjällby. Parterna ska nu stå längre ifrån varandra om ett kontrakt. Så Gais hopp om att få behålla mittfältaren har ökat. Dock har fortfarande Celik flera klubbar intresserade. Bland annat Middlesbrough från Championship.
[Gais Silly Season]

Villas-Boas nekar transferplaner
Under en presskonferens nyligen fick Villas-Boas frågan om eventuellt intresse för Gary Cahill, Luka Modric samt Alvaro Pereira. Han nekade till intresse hos alla spelarna. – I nuläget finns det inga förfrågningar om Cahill, han är en fantastisk spelare men ingen vi överväger. Alvaro? Nej det tror jag inte. Vi har Ryan Bertrand som visat upp stor talang samt Ashley Cole som fortsätter prestera otroligt bra. Luka Modric har vi lagt åt sidan med all säkerhet. Essien är på väg tillbaka så honom jagar vi inte längre, säger Villas-Boas.
[Villas-Boas kommenterar transferrykten]

Övrig media:


Intresse för Amauri hos Spurs?
Att Juventus vill bli av med brassen Amauri är rätt givet. Men hans agent hävdar att det ska finnas intresse hos Tottenham. – Tottenham är intresserade, samt tre italienska klubbar, vi ska se efter vart han helst vill gå någonstans, säger agenten Ernesto Bronzetti till SkySports.
Att det kan finnas tre mindre italienska klubbar som är intresserade av Amauri om han går med på en lönesäkning känns inte särskilt otroligt. Men att Spurs skulle se Amauri som en bättre anfallare än Adebayor, Defoe eller Pavlyuchenko tror jag knappast. Dessutom har Spurs alltid haft en uttalat strikt lönebudget där ingen får tjäna över en viss summa, en summa som Amauri idag överskrider med hästlänger.
[SkySports]

Redknapp vill köpa loss Adebayor
Om intresset för Amauri är svårt att tro på så är det lättare att tro på detta, att Redknappt vill köpa loss Adebayor på permanent basis. – Jag vill ha honom här på heltid. Det kommer bli svårt. Men vi gillar honom. Han har varit fantastisk för oss. Han ger oss stor rörelse längst fram. Han har varit guld och inte ett problem en enda gång. Jag har också sagt till honom hur bra vi tycker att han varit, säger Harry Redknapp till SkySports. Det som måste till för att en övergång ska bli av är att man måste för komma överens om en transfersumma med City, sedan måste Adebayor gå ner i lön mot vad han har haft i City. Just nu betalar Spurs 50% av den veckolönen han fick i Spurs, och City betalar den andra halvan. Ska det till en permanent övergång så måste Adebayor gå ner i lön.
[SkySports]

Robin Fredriksson2011-12-12 20:00:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen