Lagbanner
Silly Season: GAIS säsongen 2012 - Gzim lånas ut

Silly Season: GAIS säsongen 2012 - Gzim lånas ut

Nu är säsongen slut och då är det dags för GAIS att värva nytt och sälja/släppa spelare. Det är dags för Silly Season...

Uppdateringar i grönt!


9/11: Mats Persson kommer att åka till Argentina i hopp om att knyta till sig en spelare. Han har genom en trovärdig kontakt gjort denna resa möjlig.
- Alla vet ju att det finns fantastiskt många duktiga fotbollsspelare i Argentina, men det krävs att man har bra ingångar för att hitta rätt och det tror jag att vi har nu, säger han till den officiella hemsidan. 
Han har ett par spelare som han ska titta på och kommer att under en vecka vara i Buenos Aires för att kanske hitta en ny Maradona eller Messi?


Klara in:



Mervan Celik, yttermittfältare - Free agent
6/11: Det är klart att han kommer att lämna oss så han kommer att stå på "klara ut" redan nu. Mängder med klubbar vill ha mittfältarens underskrift och det har snackats om både Fulham, Atalanta och fler klubbar däremellan. Det blir kul att följa Mervans väg ut i Europa minst sagt!
8/11: Mervan Celiks agent Hasan Cetinkaya bekräftar till eurosport.se att Championship-klubben West Ham är ute efter Celik. Intresset för Celik är annars väldigt stort.
- Det har varit ett lyxproblem för Mervan kan man säga. Många av klubbarna som har visat intresse är sådana som vanligtvis inte värvar från Allsvenskan, säger Hasan Cetinkaya till eurosport.se.
13/11: Mervan Celik är aktuell för Parma. I alla fall om man får tro den italienska experten Gianluca Di Marzios blogg där han har fått reda på att Parmas sportchef Pietro Leonardi har varit i kontakt med Hasan Cetinkaya. Enligt uppgifterna ska han snart vara klar för en övergång. Vi får se vad som händer med det men det är helt klart roligt om han skulle gå till en klubb som Parma!
16/11: Mervan Celik är allt närmare en övergång till Parma - till och med en hårsmån om man ska tro sportsbook24.net som är en baserad Parma-sajt enligt Parmas SvenskaFans-redaktion. Hasan Cetinkaya, Mervan och Parma har tydligen kommit överens om alla detaljer och troligen så kommer Mervan att ta på sig Parma-tröjan inom en väldigt snar framtid. Mervan ska resa ner till Italien för att slutföra affären helt enligt Parmas SF-redaktion. Det hade varit en riktigt bra klubb för Mervan som får spela med spelare som Cristian Zaccardo, glödhete Sebastian Giovinco, Sergio Floccari och sist men inte minst - Hérnan Crespo!
10/12: Parma och Celik är lite längre ifrån varandra än förut då Parma bland annat har värvat David Löfquist från Mjällby så troligen kommer han inte att hamna i Parma i alla fall. Dock så har Mervan tidigare provspelat hos den engelska Championship-klubben Middlesborough och imponerat så pass mycket på klubben att han har fått ett kontraktsförslag. Tränaren, tillika legenadren i Middlesborough, Tony Mowbray vill ha Celik - men Celik har ännu inte bestämt sig för vilken klubb som känns rätt.
28/12: Hasan Cetinkaya säger att det handlar om fem klubbar nu varav två av klubbarna besökte Mervan och agenten nyligen. Middlesborough dementeras av Cetinkaya och säger att det endast är klubbar i de högsta divisionerna som gäller för Celik.
10/1: 1894.se har, via hemsidan turkiskfotboll.com, fått reda på vilka klubbar som har visat ett konkret intresse för Mervan Celik. Det är Glasgow Rangers, West Bromwich, Genoa, Parma och Fiorentina. Dock så ska Mervan tydligen ha nobbat Parma så vi får se om det kanske blir någon annan italiensk klubb för honom.
13/1: Enligt Expressen så står det mellan två klubbar just nu för Mervan. Det handlar om den skotska storklubben Glasgow Rangers och den turkiska klubben Gaziantepspor, som hamnade på en fjärdeplats ifjol. Glasgow Rangers har nyligen, efter en klar ligaledning, tappat i toppen och behöver förstärkningar. Turkiska Gaziantepspor har tappat sedan ifjol och parkerar just nu på en fjortondeplats i den turkiska ligan.
Troligen så kommer Mervan Celik bestämma sig inom kort. Om Mervan väljer Glasgow Rangers så rapporteras det om att han kommer tjäna cirka 7000 pund i vecka (ungefär 75 000 svenska kronor i månaden).
16/1: Efter Glasgow Rangers intresse är det nu dags för Premier League-klubben Fulham att ge sig in i jakten på Mervan. Efter skottarnas officiella intresse för Mervan så vill Fulham också ha Mervan. Du läser mer om det
här!
20/1: Och igår kväll blev det officiellt - det blir Glasgow Rangers för Mervan Celik. Det är väldigt kul för Mervan såklart att han får komma till en storklubb i Europa som ofta vinner titlar i den inhemska ligan och spelar i Europa regelbundet.
- Det känns bra. Jag vill till en klubb som kan vinna titlar och där jag kan utvecklas, säger huvudpersonen till
gp.se.
Mervan har skrivit på för 3,5 år och det sägs att han komma tjäna cirka 75 000 kronor i veckan (ca 3,2 miljoner om året). Och det var Rangers-tränaren, tillika legandaren i klubben, Ally McCoist som ville ha Mervan.
- Vi snackade lite grann, han sa bland annat att han tror på mig. Resten får stanna mellan honom och mig.
Mervan kommer inte att vara med i helgen mot Aberdeen men kan troligtvis vara med nästa vecka när Hibernian väntar på hemmaarenan Ibrox Stadium. Han har tränat på egen hand under vintern så vi får se om han lyckas slå sig in i laget redan i vår. Hans mål i karriären är klara i alla fall:
- Att utvecklas som fotbollspelare, vinna titlar med Rangers, spela i Europa och så småningom ta en landslagsplats.
Det är riktigt kul att Mervan lämnar för en storklubb som Rangers. Vi får se om han lyckas i Europa men undertecknad tror att han kommer lyckas för att han är den han är - han är Mervan Celik! Hans inställning i matcherna kommer att göra Mervan till en ny publikfavorit!
Tack för allt du har gjort i GAIS Mervan och undertecknad hoppas att du kommer tillbaka till GAIS sen efter dina framgångsrika år i Europa!!!!
14/2: Frågan är när pengarna från Rangers anländer. Med den enorma ekonomiska krisen som Glasgow Rangers har just nu så ska vi inte hoppas på för mycket...
7/3: Ja, vad ska man säga? Mervan lämnar för Glasgow Rangers, får helt okej med speltid inledningsvis - och nu är han fri att gå till vilken klubb som helst! Glasgow Rangers enorma skulder gör att klubben fick 10 poängs avdrag i ligan, är avstängda från spel i Europa den nästkommande säsongen samt en lönesänkning med 75%. Detta var inte optimalt för Mervan Celik som numera är fri att söka ny klubb. Och Mervan är inte alls främmande för att hamna i GAIS igen:
- I Skandinavien är det bara GAIS som gäller för mig. Vi får se hur det blir. Men det kan bli så att jag hamnar där. Jag utesluter inte det, säger Celik till GT idag.
Mats Persson har pratat med 1894.se och han kan se en öppning för Mervan i GAIS. Man måste bara lösa det på något sätt. Han är glad att Mervan gjort detta uttalande men samtidigt poängterar han att "fotbollsvärlden är mycket större än bara Skandinavien". Andra källor säger att Mervan snackar med West Ham, som just nu jagar en direktplats till Premier League.

KLAR FÖR GAIS!!!




Jesper Florén, yttermittfältare - Elfsborg
6/11: Jesper Florén har tagit ytterligare ett steg framåt i sin utveckling och har helt klart varit en spelare att räkna med under säsongen som gick. Han fick göra mål mot Elfsborg i Allsvenskan och har gjort några fina insatser. Mats Persson säger att vi vill behålla honom men att bollen ligger hos Elfsborg. Det hade dock varit riktigt kul om Florén fortsätter i GAIS för jag tror att han skulle parkera på en av yttermittfältsplatserna till nästa säsong med tanke på Mervan Celiks flytt.
28/12: Jesper Florén vet inte ens själv var han kommer spela nästa år. Elfsborg och GAIS för tydligen fortfarande diskussioner om honom men huvudpersonen är ovetande men öppnar samtidigt för en fortsättning i GAIS och han är nöjd med att representera den grönsvarta tröjan.
- Jag trivs jättebra i GAIS, och det är klart att jag är intresserad av det. Det var riktigt kul den här säsongen när det gick så bra för GAIS också. Sedan är speltid är väldigt viktigt när man är i min ålder och det är klart att chanserna på papperet är större i GAIS. Men jag går in med inställningen att ta en ordinarie plats oavsett vilken klubb det blir, säger han till fotbollskanalen.se.
20/1: Han spelade från start mot Häcken igår och jag har faktiskt ingen aning om en deal med Elfsborg är klar. Han flyttas i alla fall från rykten ut till rykten in!
20/1 forts: Har nu fått besked om att han kommer att träna med GAIS under januari och februari månad och sedan får vi se hur det ska lösa sig med Florén.
16/3: Jesper Florén är nu helt klar för GAIS. Efter att ha varit utlånad till GAIS i cirka 18 månader så har han nu skrivit på ett kontrakt som gäller fram till och med 2013. Den förre Ajax-junioren har använts som både yttermittfältare och ytterback och är otroligt nyttig för GAIS. Att han nu har skrivit på för GAIS permanent är ett riktigt bra besked då han besitter mycket talang. Det är bara att säga "välkommen till GAIS", men nu på riktigt!!!



Jeffrey Aubynn, mittfältare - Malmö FF

6/11: Den förre Gunnilse-fostrade spelaren ska flytta hem till Göteborg snart igen då han har hus här. GAIS ska ta sig en funderare på om han är något att ha. Som jag förstår det så ska Jeffrey själv eller hans agent tagit kontakt med GAIS om att eventuellt få ett kontrakt med oss. Han spelar en del i Malmö FF just nu och är en spelare som är intressant, helt klart. 34-åringen kan säkerligen bidra med väldigt mycket rutin.
20/12: Jeffrey Aubynn har sagt att han har nobbat MLS-klubbar för att flytta hem till Göteborg igen. Han vill spela i Allsvenskan och om inte lokalkonkurrenten vill åt hans underskrift så står det nog bara mellan oss och Häcken för tillfället. Lockar pengarna (Häcken) eller att ha världens bästa klack bakom sig varje match? Det återstår att se...
28/12: Aubynn eller Grahn? Det är frågan just nu. Aubynn känns närmast men Mats Persson säger att de nämnt Grahn i diskussionerna.
- Det är riktigt, vi ha diskuterat honom. Det är längre bort än Jeffrey, vi har inte diskuterat honom så ingående som Jeffrey. Det är en intressant spelare men ingen vi förhandlar med för närvarande, säger Mats Persson till
www.fotbollskanalen.se och fortsätter:
- De är i princip alternativ till varandra som centrala mittfältare. Visst är det lite olika men de spelar i stort sätt på samma position. Jeff har ju spelat mindre och mindre på kanten.
Beslut lär komma snart i alla fall.
23/2: Jeffrey Aubynn är åter högaktuell. Enligt FotbollDirekt lutar det rejält åt att vi kommer att knyta till oss den rutinerade mittfältaren. Så här säger han till FotbollDirekt om att han ska vara så gott som klar med sitt val av GAIS:
- Haha, det är du som säger det...den spekulationen får du än så länge sköta själv.
Vi lär få mer info de närmaste dagarna om den rutinerade mittfältaren. Men övergången lär bara ske om Jonas Lindberg, Johan Pettersson och/eller någon eller några av de nämnda lånas ut. Då kommer vi troligen får se Jesper Florén och Jeffrey Aubynn helt klara för GAIS. Men som sagt, vi avvaktar och ser.
1/3: Klar för GAIS!! Han skrivit på för två år!
VÄLKOMMEN TILL GAIS, JEFFREY!


Linus Tornblad, yttermittfältare - Mirza Mujcic, försvarare - Enis Majlici, mittfältare - GAIS U21-lag
1/2: GAIS har skrivit A-lagskontrakt med Linus Tornblad, Mirza Mujcic och Enis Majlici! Detta är riktigt glädjande nyheter då samtliga är från GAIS ungdomsled och det är egentligen helt fantastiskt vilket jobb ledarna har gjort på ungdomsidan för att få upp dessa splare till A-laget.
Linus Tornblad är en yttermittfältare som utvecklades rejält under fjolåret och han kommer säkerligen bli en fara för ytterbackarna han kommer att ställas emot under säsongens gång.
Mirza Mujcic är mittback och här har Axén och Kjell en talangfull mittback som kan komma att bli en nyckelspelare om några år om utvecklingen går framåt.
Enis Majlici är en stenhård mittfältstyp á la Richard Spong och han rör sig mycket bra på planen. Vågar att gå framåt på planen och rör sig bra på mitten. Han kommer att bli ett utropstecken under året tror undertecknad. Vågar att smälla i närkamperna.
GAIS-redaktionen välkomnar samtliga spelare till GAIS A-trupp!!!!




Jakob Olsson, offensiv mittfältare - ÖIS
5/12: En av de tre provspelarna var Jakob Olsson från ÖIS. 20-åringen gjorde 12 mål ifjol för ÖIS på 17 matcher vilket får ses som ett mycket bra resultat. Vi knöt till oss både Álvaro Santos och Markus Gustafsson - dags för en till kanske?
3/1: Jakob Olsson har imponerat jättemycket på Axén och Kjell. GAIS vill ha honom - men den nye klubbchefen Leif Gjulhem säger till 1894.se att inget är klart ännu. Jakob Olsson har två tyska agenter som representerar honom och vi får se om han hamnar i GAIS. Han känns onekligen spännande ut i alla fall.
5/1: Jakob Olsson är GAIS andra värvning till säsongen 2012. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2015.
VÄLKOMMEN TILL KLUBBEN JAKOB OLSSON!!!!




Peter Ijeh, anfallare - Syrianska FC
12/12: GAIS har värvat den 34-årige måltjuven Peter Ijeh med förflutet i många skandinaviska klubbar. Han kommer närmast från ligakonkurrenten Syrianska FC där han gjorde 5 mål på 19 matcher under året. Nigerianen kommer att bidra med mycket rutin och kvalité på planen och det känns som att det är en typisk Persson/Axén-värvning - och då lär det gå rätt!
VÄLKOMMEN TILL GAIS!!!!!! 


Klara ut:



Gzim Istrefi, anfallare - Ljungskile
1/4: Gzim lånas ut till Ljungskile i Superettan. I och med den stora konkurrensen i truppen kan detta vara nyttigt för Gzim som har varit skadebenägen den senaste säsongen. Vi får hoppas att hans lånesejour i Ljungskile blir bra och att han kommer tillbaka till GAIS med bra självförtroende sedan. Noterbart är att han värvas tillsammans med Kenny Pavey.
Lycka till i Ljungskile!





Jonas Lindberg, mittfältare - Varberg BoIS (lån)
22/3: Nu är det klart att Jonas Lindberg lånas ut till Superettan-klubben Varberg BoIS. 22-åringen (som fyller 23 under lördagen) fick sisådär med speltid ifjol jämfört med när han kom till klubben sommaren 2010 och en utlåning här kommer att göra Jonas Lindberg mycket gott tror undertecknad. Mittfältaren har ett mycket bra blick förspelet och han har bra fötter så han kommer säkerligen göra ett positivt intryck i Varberg BoIS. Lånet sträcker sig till den sista juli.
Lycka till i Varberg, Jonas och så får vi hoppas att du gör det väldigt bra ifrån dig!

Erik Berthagen, försvarare - Utsiktens BK
22/3: Den 19-årige försvararen har väldigt länge räknats som en av GAIS större försvarstalanger på länge men har ständigt fått knapert med speltid - mycket tack vare skador bland annat. Han har inte fått chansen med A-laget i Allsvenskan ännu men har spelat en hel del i U21-laget. Nu är det dags för Berthagen att lånas ut till Utsiktens BK i Division 1, med bland annat den förre GAIS-spelaren Thomas Heed i ledarstaben. Berthagen har samma låneavtal som Lindberg, det vill säga att han kommer lånas ut till den sista juli. Han kommer bland annat att få sällskap av Edvin Moënza i Utsiktens BK, som även han är utlånad från GAIS.
Lycka till i Utsiktens BK, Erik!



Johan Pettersson, ytterback/mittfältare - ÖIS
15/3: Johan Pettersson är en av spelarna som GAIS har velat låna ut för att minska truppen. Och "JP" är den första som är klar att lånas ut. "JP" twittrade under dagen att han byter grönsvart mot rödblåa ÖIS. Johan Pettersson har ständigt fått beröm för sina insatser i U21-laget men har aldrig fått chansen i A-laget - väldigt konstigt enligt undertecknad. "JP" kan få sällskap av Joakim Edström men det återstår att se.
Lycka till i ÖIS och hoppas att du kommer tillbaka och får chansen i GAIS!!



Johan Rundquist, försvarare - Fässberg?

14/2: En nyhet som undertecknad inte har uppdaterat om fast undertecknad har vetat om det ett tag. Johan Rundquist har lämnat GAIS. Hans utlåning till Qviding ifjol var väl sisådär och GAIS har valt att inte förlänga hans kontrakt. Han startade en match under säsongen 2010 och han gjorde sammanlagt fem matcher i den grönsvarta tröjan. Rundquist lär vara väl ihågkommen i GAIS-krestar för sitt smeknamn i alla fall... Fässberg verkar vara ett alternativ för högerbacken att nappa på.
Tack för tiden i GAIS "Runken"!



Hallgrímur Jónasson, mittback/defensiv mittfältare - Sönderjyske (Danmark)

6/11: Islänningens senaste match med GAIS (och troligen den sista matchen) var hemmamatchen mot Gefle hemma när han byttes ut redan under den första halvleken efter underläge 0-3 (matchen slutade 2-3). Hatti ville sedan ha mer speltid och stack istället till Eyjós klubb Sönderjyske i Danmark och där har det minst sagt blivit succé. Han har till och med blivit uttagen till det isländska landslaget och klackade bland annat in ett väldigt snyggt mål mot Portugal i kvalet till EM där matchen slutade 5-3 till Portugals favör! Hatti trivs väldigt bra i Danmark och GAIS ska väl egentligen bara komma överens med danskarna om en prislapp och sedan blir det troligen tack och hej för Hattis del i GAIS. Synd då det i grund och botten är en riktigt bra spelare.
//: Hatti är klar för danska Sönderjyske. Det har varit klart ganska länge men nu är det bekräftat. Hans sista match blev tyvärr mot Gefle på hemmaplan (2-3) när han blev utbytt efter 20 minuters spel, Han kommer att bli klubbkamrat med den förre GAIS-spelaren Eyjólfur "Eyjo" Hédinsson.
Lycka till i framtiden Hatti!!

Sandeep Mankoo, mittback - Söka ny klubb
13/1: Den unge mittbacken Sandeep Mankoo är fri att lämna GAIS. Axén och co prioriterar inte honom just nu. Han blev utlånad till Qviding under 2011 i Superettan och fick lite speltid där.
Lycka till i karriären Sandeep!




Jonas Lundén, försvarare/mittfältare - Slutar som aktiv fotbollsspelare (Blir Assisterande Sportchef i GAIS)

20/12: Efter 13 allsvenska säsonger på sitt CV så har Jonas Lundén valt att lägga skolan på hyllan. Han kom till GAIS 2006, lagom till vår comeback i Allsvenskan efter sex års frånvaro och har varit en ledare på plan som har bidragit med oerhört mycket rutin och stabilitet. Lite synd är det att han inte fick spela så mycket ifjol men innan denna säsongen så fick han ganska mycket speltid - men han har haft stora skadebekymmer, bland annat med ljumskarna, som gjort att han kanske inte kunnat spela precis alla matcher. Han gjorde 105 allsvenska matcher med GAIS och fick göra ett allsvenskt mål 2007 med oss. Det var mot BP 2007 med tre omgångar kvar där Wanderson även gjorde sitt första mål i GAIS-tröjan. 2-1 slutade den matchen och Jonas nätade i slutet.
Men Jonas Lundén sadlar om till Assisterande Sportchef och det är verkligen skönt att ha en sådan bra kille kvar i organisationen.
Tack för din tid som fotbollsspelare i GAIS och lycka till med ditt nya jobb i GAIS!


Rykten in:

Admir Bajrovic, anfallare - IFK Trollhättan
15/3: 16-årige Admir Bajrovic räknas som en stor talang och han har tidigare nobbar Blackburn Rovers under året. Han har provspelat för holländska NEC Nijmegens U20-lag där han blev målskytt mot Manchester City. Nu vill GAIS testa den unge talangen i både U21-laget och med A-laget.
- Admir har konkreta bud här hemma. Det stämmer att han har blivit erbjuden att testa med GAIS, säger hans rådgivar Mentor Zhubi till fotbolltransfers.se.
Återstår att se om det blir något provspel med GAIS.


Robert Bagger, yttermittfältare - IFK Uddevalla
7/3: GAIS testar just nu den 24-årige yttermittfältaren Robert Bagger, som var en tongivande spelare i IFK Uddevalla som vann sin serie överlägset ifjol. IFK Uddevallas tränare är GAIS förre lagkapten, tillika mittfältare, Stefan Vennberg och han har tipsat om Bagger som också tränat med BK Häcken tidigare. Han är en framtidsman som GAIS kommer hålla ett extra öga på framöver.




Kenny Pavey, mittfältare - Klubblös (senast i AIK)
25/2: Alexander Axén bekräftar till fotbollskanalen.se att Kenny Pavey är en spelare som han håller ett öga på.
- Han är en bra spelare, så mycket kan jag säga. Det är en spelare vi diskuterat, säger han till fotbollskanalen.se.
Men det är fortfarande så att om en värvning ska bli verklighet så måste 2-3 spelare lånas ut. Helt klart en spelare som man skulle vilja ha i sitt lag och är minst sagt en slitvarg på mittfältet samt en spelare med jobbig attityd på planen. Perfekt att ha i sitt eget lag! Otroligt hyllad för sina år i AIK - frågan är om Millwall-supporten dock kan tänka sig att spela i Allsvenskan med AIK i näthinnan?



Jesper Florén, yttermittfältare - Elfsborg (tillbaka efter lån)
6/11: Jesper Florén har tagit ytterligare ett steg framåt i sin utveckling och har helt klart varit en spelare att räkna med under säsongen som gick. Han fick göra mål mot Elfsborg i Allsvenskan och har gjort några fina insatser. Mats Persson säger att vi vill behålla honom men att bollen ligger hos Elfsborg. Det hade dock varit riktigt kul om Florén fortsätter i GAIS för jag tror att han skulle parkera på en av yttermittfältsplatserna till nästa säsong med tanke på Mervan Celiks flytt.
28/12: Jesper Florén vet inte ens själv var han kommer spela nästa år. Elfsborg och GAIS för tydligen fortfarande diskussioner om honom men huvudpersonen är ovetande men öppnar samtidigt för en fortsättning i GAIS och han är nöjd med att representera den grönsvarta tröjan.
- Jag trivs jättebra i GAIS, och det är klart att jag är intresserad av det. Det var riktigt kul den här säsongen när det gick så bra för GAIS också. Sedan är speltid är väldigt viktigt när man är i min ålder och det är klart att chanserna på papperet är större i GAIS. Men jag går in med inställningen att ta en ordinarie plats oavsett vilken klubb det blir, säger han till fotbollskanalen.se.
20/1: Han spelade från start mot Häcken igår och jag har faktiskt ingen aning om en deal med Elfsborg är klar. Han flyttas i alla fall från rykten ut till rykten in!
20/1 forts: Har nu fått besked om att han kommer att träna med GAIS under januari och februari månad och sedan får vi se hur det ska lösa sig med Florén.



Admir Aganovic, anfallare - Neuchatel Xamax (Schweiz)
16/1: När Balkander från
GP var på GAIS träning på Valhalla idag fick han syn på en ny provspelare. Bosniern Admir Aganovic provtränar med GAIS just nu och han ska till och med åka till Norge och Color Line Cup med laget.
Anfallaren, född 1986, började sin karriär i den serbiska storklubben Partizan Belgrad där han fick göra några få framträdanden till 2004 då han blev släppt till Teleoptik i samma land. Där blev det dock, i stort sett, bara utlåningar till andra serbiska klubbar (Dinamo Vranje, FC Zemun och Mladost Lucani) och han lämnade Teleoptik 2007 för ytterligare en klubb i Serbien, nämligen FC Cukaricki Stankom. Han spenderade cirka två år i den klubben innan han gav sig av för utlandet. Det blev Belgien och FCV Dender, som låg i andraligan. 15 matcher och 5 mål under våren 2009 gav ett kontrakt med schweiziska Neuchatel Xamax (där Roy Hodgson varit en gång i tiden). Han har varit i klubben sedan 2009 men provspelar nu med GAIS för att försöka spela till sig ett kontrakt. Han lånades till den rumänska klubben Gaz Metan Medias under 2010-11 där han gjorde 2 mål på 13 matcher. Han har gjort en A-landskamp för Bosnien & Hercegovina och 3 U21-landskamper. Han kommer att träna med GAIS i cirka en vecka.
20/1: Gjorde ett mål mot BK Häcken i träningsmatchen under gårdagen. Lär vara mer intressant för GAIS nu.  
14/2: Ingen vet riktigt var han tog vägen och det är bara Norden och i Östeuropa Admir kan skriva på för en klubb just nu.
23/2: Admir Aganovic har kritat på för den allsvenska konkurrenten Syrianska FC istället.




Guido, anfallare - Okänd klubb
4/1: GAIS kommer att testa en ny spelare. Det är den 198 centimeter långe Guido som ska provspela, skriver Balkander på sin blogg idag. Han ska provspela med GAIS i 1-2 veckor. Blir intressant att se hur han är. Jag vet dock inte riktigt vilken klubb han tillhör, har sökt lite förgäves på att hitta rätt Guido och vilken klubb han representerar men mer info kommer förhoppningsvis senare.
4/1 forts: Undertecknad har via
www.1894.se fått uppgifter om att det handlar om 23-åringen Guido Barreyro, som under säsongen 2011 spenderade sin fotbollskarriär i Division 1-laget FC Rosengård. Han är en Racing Club-produkt från första början som sedan representerat klubbarna Guaraní Antonio Franco (Argentina), Sparta Prags B-lag (Tjeckien), Newell's Old Boys (Argentina), RFK Novi Sad (Serbien) och FC Indija (Serbien). Han beskrivs som en stor och tung forward (198 centimeter) som var en av de mer tongivande spelarna i FC Rosengård under 2011 men han hade probem med skador då och kunde inte medverka i alla matcher men han lyckades ändå göra 6 mål. För mer info om personen som kommer hjälpa GAIS med kontakter i Argentina, klicka här!
16/1: Guido har åkt hem till Argentina och det verkar inte bli någon Guido Barreyro i GAIS.
AVSKRIVEN!




Marcus Pode, mittfältare/anfallare - Trelleborgs FF
3/1: Den 25-årige anfallaren Marcus Pode har kommit upp bland diskussionerna i diverse GAIS-forum att det skulle kunna vara en potentiell värvning. Under dagen så skriver Sydsvenskan att GAIS faktiskt är intresserade av den Malmö FF-fostrade spelaren.
- Klart att det är intressant. Men vi får vänta och se. Finns några andra klubbar också, säger Pode till Sydsvenskan.
Podes kontrakt med nyligen nerflyttade Trelleborg har gått ut och efter en bra säsong i Allsvenskan trots nedflyttningen (8 mål) så sitter Marcus i en bra sits med att välja en ny klubb. Han säger att han inte är främmande för att stanna i TFF och han vill inte byta för bytandets skull utan han vill ha trygghet.
Marcus Pode spelade under säsongen 2011 väldigt mycket som en släpande forward, en roll som Wanderson do Carmo har ungefär. Han har tidigare testat lyckan i Danmark och FC Nordsjaelland efter sin långa sejour i Malmö FF men där gick det inte så jättebra. Han har erfarenhet från det svenska U21-landslaget där han spelade ofta. Det hade varit riktigt bra att knyta till sig en sådan här spelare enligt mig. Han är bara 25 år och han kan bara bli bättre. Hade helt klart varit en förstärkning!
16/1: Testar med schweiziska FC Thun.
AVSKRIVEN!



Alessandro Fiorani, mittfältare - Un Kaerjeng (Luxemburg)
20/12: GAIS får besök av en italienare. Det är den 22-årige mittfältaren Alessandro Fiorani som har anslutit på provspel från Un Kaerjeng som spelar i högstadivisionen i Luxemburg. Enligt GP så erhåller Fiorani dubbla medborgarskap och GP:s bloggare Mattias Balkander (
http://blogg.gp.se/balkander/) beskriver det lilla han såg av Fiorani på tisdagsträningen som teknisk, löpvillig, lite lätt och högmotiverad. Han ska åka hem under morgondagen till Luxemburg igen. Han har tidigare provtränat i Norge med Mjondalen.
AVSKRIVEN!



Nick Noble, målvakt - Ljungskile
20/12: Ljungskile-målisen Nick Noble får chansen att provspela med GAIS. Den 27-årige amerikanen är förstamålvakt i Ljungskile men har uttalat sig om att lämna klubben. Vi får se om han är ett intressant namn för Axén trots att vi har Sillanpää och Dime mellan stolparna. 
AVSKRIVEN: Klar för Los Angeles Galaxy!

Charbel Georges, anfallare - Arameiska/Syrianska Botkyrka IF
5/12: En av de tre provspelarna var Charbel Georges från division 2-laget Arameiska/Syrianska. 18-åringen beskrivs som en spelare med ett bra skott och han gjorde en hel del mål för Arameiska/Syrianska Botkyrka ifjol (det vill säga sex stycken). Om undertecknad inte misstar sig helt så ska han ha provtränat med Örebro och Öster tidigare i år.
AVSKRIVEN!



Tobias Nilsson, mittfältare - Falkenberg
5/12: Tidigare har det rapporterats om att Tobias Nilsson från Falkenberg väljer mellan att skriva på för GAIS eller danska Viborg. Tobias Nilsson stod för hela 12 assists under den gångna säsongen vilket är riktigt bra. Vi får hoppas att han väljer rätt lag och rätt färg nu. Han kan helt klart vara en bra förstärkning för GAIS.
AVSKRIVEN: Klar för Åtvidaberg!




Fuad Hyseni, anfallare - Qviding
9/11: Qvidings anfallare Fuad Hyseni ska provträna med GAIS efter att spelarna kommit tillbaka efter ledighet, det bekräftar den officiella hemsidan. Den 21-årige anfallaren gjorde ett mål i Superettan för Qviding och har tidigare huserat i Häcken.
5/12: GAIS gjorde sin första träning under dagen efter semestern. Och på plats fanns Hyseni som ska försöka imponera på Axén och co.



Tobias Grahn, mittfältare - Mjällby (utgående kontrakt)
9/11: Tobias Grahns kontrakt går ut under säsongen och enligt SPORT-Expressen är han aktuell för GAIS.
- Det är en av allsvenskans bästa innermittfältare. Jag har bra kontakt med honom och gillar honom på alla sätt, säger våran tränare Alexander Axén.
Vi får se om det blir något i framtiden med Grahn. Axén har ju tidigare sagt i Ekwall vs Lundh att han vill ha en grinig spelare på planen som gillar att tjafsa. Där har vi ett exempel på en sådan spelare i alla fall!
28/12: Aubynn eller Grahn? Det är frågan just nu. Aubynn känns närmast men Mats Persson säger att de nämnt Grahn i diskussionerna.
- Det är riktigt, vi ha diskuterat honom. Det är längre bort än Jeffrey, vi har inte diskuterat honom så ingående som Jeffrey. Det är en intressant spelare men ingen vi förhandlar med för närvarande, säger Mats Persson till
www.fotbollskanalen.se och fortsätter:
- De är i princip alternativ till varandra som centrala mittfältare. Visst är det lite olika men de spelar i stort sätt på samma position. Jeff har ju spelat mindre och mindre på kanten.
Beslut lär komma snart i alla fall.
AVSKRIVEN!





Sebastian Andersson, anfallare - Ängelholm
6/11: En spelare som GAIS följt väldigt länge under 2011. Dock så säger Mats Persson att han troligen är avskriven då fler och fler allsvenska klubbar har börjat följa honom mer och mer. Men man vet aldrig vad som kan hända.
AVSKRIVEN!



Rykten ut:



Jonas Lindberg - mittfältare, Johan Pettersson - försvarare/mittfältare, Joakim Edström - anfallare
14/2: Ingen av trion får följa med till träningslägret i Portugal som startar under dagen. GAIS har velat lånat ut Jonas Lindberg i ett tag nu och det är nog bra för hans utveckling om han hittar en Superettan-klubb och spela i under våren och/eller hösten. Joakim Edström behöver också speltid i en klubb i de lägre divisionerna så att han kan visa att ha är att räkna med.
Johan Pettersson däremot behöver ju också speltid men har varit riktigt bra på träningarna! Någonting är det som inte stämmer när JP aldrig får chansen riktigt. Kan vara att han är väldigt allround att man inte har hittat en fast position för honom men han är en riktig krigare. En spelare vars kontrakt bör förlängas snart enligt mig och han bör få speltid i den grönsvarta tröjan också!
19/3: Johan Pettersson är redan klar för ÖIS. Och nu är Jonas Lindberg aktuell för Superettan-klubben Varberg BoIS. Han spelade en träningsmatch för Varberg under söndagen (samtliga 90 minuter) på en central mittfältsposition och vi kommer troligen få se Jonas Lindberg dra på sig en annan grönsvart tröja under 2012. Jonas har gjort 26 allsvenska matcher med GAIS men hade en ganska knackig säsong ifjol där han fick knapert med speltid, speciellt jämfört med sin debutsäsong 2010 när han kom från Skövde AIK under sommaren. Nu är det egentligen bara Joakim Edström som ska lånas ut också. Där har det snackats om ÖIS men vi får se vad som händer med Ralf Edströms son.





Calum Angus, mittback - West Ham (provspel)

8/11: West Ham är intresserade av att knyta till sig Mervan Celik, något som hans agent också bekräftar. Men här är någon som får provspela med West Ham - och det är ingen mindre än våran egen engelsman i Calum Angus! Den Portsmouth-fostrade spelaren har gjort en mycket bra säsong med oss tillsammans med Fredrik Lundgren i mittförsvaret och han har inte varit så skadedrabbad denna säsong vilket har varit enormt skönt för engelsmannen.
- Han befinner sig redan i England där han hälsar på släkt och vänner. Hans agent ringde upp West Ham och berättade att Calum finns i landet. Han undrade om Calum fick komma och provträna och de sa ja till detta, säger Mats Persson till www.1894.se.
Mats poängterar dock att West Ham inte prioriterar mittbackar just nu. Men det är helt klart kul för Calum vars kontrakt sträcker sig till 2013 med oss! Han provtränar med West Ham under onsdagen till fredagen denna vecka.



Wanderson do Carmo, offensiv mittfältare - Holländska klubbar, svenska klubbar samt en dansk klubb m.fl
6/11: Wanderson do Carmo har gjort en bra säsong med oss och fick göra 10 mål och hann också att mäkta med 12 assists vilket gör att han kan kröna sig som Allsvenskans bästa poängplockare 2011. Han har haft en ganska turbulent säsong utanför planen när Al Ahli inte ville släppa honom till oss samt att Rosenborg kom med ett bud som gjorde att vi var tvungna att lägga ut ännu mera pengar för honom. Nu är brassen på semester i Brasilien och träffar sina släktingar och kompisar och har skaffat en ny agent i Martin Dahlin.
Helsingborg är väldigt intresserade av att köpa Wanderson. HIF har en del stålar efter försäljningarna av bland annat Alexander Gerndt (FC Utrecht) och Rasmus Jönsson (Wolfsburg) och man vill spendera en del av pengarna på brassen. Wanderson kan tänka sig att lämna för HIF om GAIS tycker att de får en rimlig summa pengar för honom. HIF kan locka med spel i Europa samt att Álvaro Santos har spelat med oss och kan välkommna honom till klubben - men borde vi ändå inte ha tålamod och vänta tills någon utländsk klubb vill ha honom istället för att göra bort oss och sälja honom till en allsvensk konkurrent som vi ska försöka få oss under i tabellen nästa säsong? Antingen sälja honom till utlandet eller ännu bättre - behålla honom, det tycker undertecknad i alla fall!
9/11: Enligt SPORT-Expressen så ska tydligen HIF förbereda ett "monsterbud" på Wanderson do Carmo. 25 miljoner kronor ska dom tydligen vara beredda att buda med. Enligt vissa forum så är det kanske lite för mycket för att vara sant och budet kanske kommer ligga vid max 20 miljoner + en vidareförsäljningsklausul. Vi får se vad som kommer att hända men kanske blir det så att vi får se Wanderson i annan tröja för en annan svensk klubb - vilket skulle svida riktigt mycket...
13/11: Helsingborg bekräftar intresset för Wanderson idag men det är ju något vi har vetat sedan innan. Vi får helt enkelt vänta och se hur detta utvecklar sig.
10/12: Det har bollats fram och tillbaka om Wandersons vara eller inte vara i HIF så man vet knappt vad som är sant eller inte. Men idag till hd.se så säger HIF:s sportchef Jesper Jansson att om inget oförutsett händer så är han lagd åt sidan. Ett jävla gött besked helt enkelt och häromdagen så sades det att Wanderson fortfarande har intresse från Holland men inget konkret bud har lagts.
20/12: GAIS har tidigare deklarerat att man ska göra allt för att behålla Wanderson nu och om det inte kommer något jättebud från en utländsk klubb nu under vintern så kommer vi att han honom är här under våren!



Kontraktsförlängningar:



Fredrik Lundgren, mittback - Utgående kontrakt
6/11: Här är undertecknad inte alls orolig. Hans kontrakt kommer att förlängas med GAIS men först ska Il Capitano njuta av sin ledighet och sedan förhandla med Mats Persson och co om ett förlängt kontrakt.
KRITAT PÅ FÖR ETT ÅR!!!!!




Källor: 1894.se, GAIS officiella hemsida, eurosport.se, www.blogg.gp.se/balkander  

Bilder: Bildbyrån,
http://www.tageblatt.lu/sport/fussball/story/Fiorani-auf-Skandinavien-Tour-23234974, www.misionesonline.net, http://novatvmedias.wordpress.com/2011/02/04/fotbal-gaz-metan-la-al-doilea-succes-in-antalya/ 

Simon Kostofski2012-04-01 01:15:00
Author

Fler artiklar om GAIS