Lagbanner
Landslagssummering: ¡Qué goleador tiene Colombia!
Kader kan mycket väl göra debut under lördagskvällen när Tunisien tar sig an Sierra Leone.

Landslagssummering: ¡Qué goleador tiene Colombia!

Atlético-redaktionen summerar de röd-vitrandiga spelarnas insatser i VM-kvalet. Under fredagskvällen var Courtois igång mot Serbien, Emre och Arda spelade mot Rumänien samtidigt som Godín fick känna på hur det är när det egna laget faller ihop. En som däremot visade vägen var Radamel Falcao som slutligen har övertygat de flesta inom colombiansk landslagsfotboll att han, trots allt, är riktigt bra.



Thibaut Courtois (vs Serbien)
- Belgaren blev tidigt överlistad av Zoran Tošics vinklade vänsterskott inne i straffområdet, men serben prickade stolpen. Det hade inte gått mer än sju minuter när han även tvingades till en väldigt fin enhandsräddning sedan Dušan Tadic vikt in och skjutit inne i straffområdet, den var speciellt imponerande med tanke på att 20-åringen hade tre egna spelare ivägen när skottet väl gick mot mål. I vissa lägen hade även Courtois en del tur: Tošic hittade så när in till en fristående Branislav Ivanovic med ett inlägg längs marken och Lyon-försvararen Milan Biševac sköt precis över belgarens högra stolpe på volley efter en hörna. Serbien spelade fullständigt ut sina motståndare under första halvlek, men de gjorde inte målen. Det var nämligen Christian Benteke som gav de ledningen efter 34 minuters spel sedan han nickat in 0-1 på ett inlägg av Kevin De Bruyne. Det var i stort sett Belgiens enda chans så långt om man inte räknar ett tamt skott ur dålig vinkel i början av matchen. Courtois fortsatte att ha marginalerna på sin sida när Tošic missade ännu ett jätteläge, relativt fri mot den unge målvakten. Den här gången försökte han chippa Courtois, men skottet gick återigen utanför höger stolpe och Atlético-målvakten hade redan lagt sig ned i situationen.

Serbien fortsatte att skapa chanser under första kvarten i andra halvlek, men belgarna kom undan, gång på gång och spelet det blev allt öppnare. Det gjorde i sin tur att man skapade några fina lägen genom Eden Hazard (missade friläge), Christian Benteke (nickade över från nära håll) och Kevin De Bruyne (chipade utanför nära mål) fram tills det att den Chelsea-ägde playmakern som är på lån hos Werder Bremen till slut lyckades göra 0-2 på en kontring efter att ha kommit helt ren med Serbiens målvakt Željko Brkic. Courtois då? Jo, han stod för en ganska enkel räddning på Dušan Tadics skott under sista kvarten. Samtidigt hade Serbiens försvarsspel helt försvunnit vid det laget och De Bruyne missade helt öppet mål när balansen hos hemmalaget inte längre fanns där. Trots det fick Courtois göra en räddning på ett distansskott samtidigt som serberna i anfallet därpå återigen misslyckades med att skicka in bollen i nätmaskorna sedan man tagit sig runt sina motståndare.

Belgarna avslutade tillställningen med ett tredje mål där man kontrade bort sina motståndare, det var dock klar offside, men domaren godkände det.

Resultat: Serbien - Belgien 0-3 (Bel: Benteke 34', De Bruyne 68', Mirallas 91') 

Se höjdpunkter här!



Juanfran (vs Vitryssland)
- Atléticos ordinarie högerback fick se sina medspelare göra 4-0 på Vitryssland i en fotbollsmatch som han inte fick hoppa in i.

Resultat: Vitryssland - Spanien 0-4 (Spa: Alba 12', Pedro 21', 69', 72')

Se höjdpunkter här!



Diego Godín (vs Argentina)
- Den gode Godín spelade från start tillsammans med Diego Lugano i Uruguays försvarsmur under fredagsnatten. Man gav över bollinnehavet till Argentina och slöt upp tillsammans för att försöka reda ut det som Alibceleste spelarna försökte göra för att överlista Muslera i bortamålet. Under den första halvtimmen lyckades Godín faktiskt hålla ihop försvaret på ett väldigt bra sätt och det var snarare så att Lugano hade problem med spelet längs marken, men i 28:e matchminuten blev även Godín bortdribblad (eftersom han hamnade på hälarna..) av Lionel Messi som genom 5-6 försvarande uruguyaner lyckades dribbla sig loss på små ytor och skicka bollen i översidan av ribban som håller ihop höger stolpe och ribban. På andra sidan planen hade Romero knappt någonting att göra, men efter 62 minuters spel lyckades Diego Forlán slutligen nå in med en bra hörna till en medspelare, där stod Godín och skickade bollen över ribban i ett trängt läge med Cáceres och ytterligare argentinska försvarare. Det borde han ha gjort bättre. Någon minut senare skadar sig Diego Lugano och det är just då som Uruguay faller ihop. Först släpper man in vad som är Argentinas ledningsmål: Godín förlorar faktiskt nickduellen med Higuaín, men är inte involverad efteråt när Di María spelar fram Messi till 1-0.

Argentinarna gör sedan 2-0 tio minuter efter Messis ledningsmål. Nu tappar Luis Suárez bollen två gånger om på mittfältet och det skapas ett 3-mot-2-läge för Albiceleste vilket leder till att Godín och en till försvarsspelare blir helt blottade och överspelade. Godín blir lite väl bolltittande, men det är svårt att göra något av den situationen. När det kollektiva försvarsspelet försvann drog även Godín på sig en varning sedan han dragit ned en gammal lagkamrat i förrädaren Sergio Agüero som sedan föll till marken. Välförtjänt behandling. Tyvärr kan man inte ge Messi några sådana lägen och han lägger bollen under Uruguays uddlösa mur och till vänster om Fernando Muslera. Hernán Barcos gör även bort Godín tillsammans med Messi, men är i offside när han chippar bortamålvakten.

Godín gjorde en bra insats under dryga timmen, liksom hela Uruguay, men i och med att Lugano skadar sig och de släpper in första målet faller allt samman då planen från början var att hålla nollan så länge som möjligt. Sista 20-25 minuterna såg det dessvärre betydligt sämre ut för såväl Godín som resten av Uruguays lag.

26-åringen är avstängd mot Bolivia och kommer således inte att spela i La Paz på över 3000 meters höjd.

Resultat: Argentina - Uruguay 3-0 (Arg: Messi 65', 80' Agüero 75')

Se höjdpunkter här!



Cebolla Rodríguez (vs Argentina)
- Cebolla byttes in efter 68 minuters spel när han ersatte Álvaro González och fick spela på högerkanten. Han lyckades dock inte med särskilt mycket, men det var heller inte lätt med tanke på Uruguays defensiva inställning och ovilja att gå framåt i banan.

Resultat: Argentina - Uruguay 3-0 (Arg: Messi 65', 80' Agüero 75')

Se höjdpunkter här!



Radamel Falcao (vs Paraguay)
- Colombianernas argentinske tränare José Pekerman inledde med en sorts 4-2-2-2-uppställning där Tigre spelade på topp med Téofilo Gutiérrez. Det var dock ingen större fotbollsmatch under den första halvleken och inget av lagen skapade i ärlighetens namn några riktiga målchanser. Paraguay började faktiskt bäst. Valencia-anfallaren Nélson Valdéz hade ett inspel längs vänsterkanten som David Ospina kunde plocka ganska enkelt. Efter knappa kvarten sköt Marcelo Estigarribia ett ganska tamt skott som gick utanför Ospinas vänstra stolpe. De svaga skottförsökten avlöste varandra och kanske hade ändå Falcaos anfallskollega Téo ett av de bättre lägena i första halvlek när han träffade publiken med ett dåligt skott. Falcao hade inte mycket att säga till om och bevakades ganska hårt av gamle Zaragoza-försvararen Paulo da Silva som även rutinerat gav honom en knuff strax före halvtid när anfallaren äntligen var på väg igenom. När andra halvlek skulle starta gjorde Pekerman en viktig ändring. Han tog in Fiorentinas wing-back Juan Cuadrado som spelade till höger och gav colombianerna något nytt i anfallsspelet: genombrottskraft. Detta gav genast resultat, men det var lagets playmaker Macnelly Torres som hittade till Tigre som vände bort sin ständige bevakare i Da Silva med en skottfint, sedan lade han upp bollen på vänsterfoten och pang! Nästan en kopia av målen i Europa League-finalen och UEFA Super Cup-finalen. Upp i höger kryss. 1-0 till Colombia.

Colombia kontrollerade spelet ganska bra genom att ha bollen inom laget under stora delar av andra halvlek, men det fanns även en period då man inte var lika koncentrerade, den gången kunde dock gästerna inte ta vara på läget. Ospina gjorde en ganska enkel räddning på José Ariel Nuñez skott. Även om Colombia aldrig riktigt kunde andas ut under andra halvlek och konstantera att man skulle vinna, så hade inte Paraguay några större chanser att göra mål. Faktum är att Falcao var på väg att bryta sig loss för sitt andra mål, men hindrades i sista stund. Pablo Armero träffade stolpen efter att Falcao klackat fram honom i slutet av andra halvlek. Téo Gutiérrez gjorde mål, men domarna valde att underkänna det för offside. Det skulle dock bli Falcao som bröt sig loss från två motståndare med hjälp av sin styrka, sedan lade han upp bollen på vänsterfoten och chippade in 2-0 till Los Cafeteros från väldigt nära håll i 90 spelminuten.

¡Qué goleador tiene Colombia!

Resultat: Colombia - Paraguay 2-0 (Col: Falcao 52', 90')

Se höjdpunkter här!



Arda Turan (vs Rumänien)
- Arda samarbetade inledningsvis väldigt mycket med Sercan, men det var efter en utåtskruvad hörna som han skapade lagets första riktiga chans efter sju minuters spel. Bollen nickades mot mål av mittförsvararen Semih Kaya, men Mirel Tatarusanu gjorde en fin parad. Arda syntes inte så mycket under första halvlek och det var inte förränn han tog sig runt på en rejält överbelastad högerkant som han fick iväg ett bra inlägg, detta var efter en knapp timmes spel, men Sercan verkade ha blivit överraskad och misslyckades med att få träffa bollen med huvudet. Den lille tekniske Atlético-spelaren spelade dock upp sig mellan 65-75 minuten där han hade fingret med i ett par fina anfall, även om han slog bort bollen lite för ofta. Arda lyckades komma till ett jätteläge efter 75 minuters spel sedan han först nickat ned bollen, sedan kombinationsspelat med Bulut och Mevlüt Erding, men hans skott var alldeles för tamt och gick rakt på Tatarusanu som enkelt kunde plocka bollen i famnen. Atlético-spelaren hade ytterligare ett par fina lägen att spela fram sina medspelare när turkarna började söka honom mer intensivt, men lyckades inte riktigt med inläggen. I slutminuterna, närmare bestämt 95:e matchminuten så hängde han med upp i ett anfall som skulle bli lagets sista chans, men Nuri Sahin nickade bollen precis över ribban då han tog bollen precis framför Arda i ett bättre läge.

Energisk start, men försvann lite för länge mellan första kvarten och sista 25 minuterna av matchen. Dock skall det sägas att han var duktig sista 25 och kunde såväl blivit målskytt som framspelare. Otroligt duktig på små ytor vilket han utnyttjar gång efter annan trots väldigt överbelastade kanter.

Resultat: Turkiet - Rumänien 0-1 (Rum: Grozav 45+1')

Se höjdpunkter här!



Emre (vs Rumänien)
- Den lille ättrige turken inledde matchen med att hitta Gökhan Gönül med en vass passning i djupled som öppnade upp rumänernas försvar, men Fenerbache-försvararen lyckades inte med inlägget i situationen därpå. Han lyckades även spela fram Umut Bulut efter 17 minuters spel efter att själv ha skapat frisparken sedan han blivit neddragen, men anfallarens nick gick en halvmeter utanför den rumänske målvaktens högra stolpe. Första halvlek var dock väldigt innehållsfattig där Rumänien parkerade bussen och satsade på kontringar, vilket även gav resultat då Gheorghe Grozav lyckades överlista Volkan Demirel i hemmamålet strax innan halvtid sedan den turkiske målvakten gjort bort sig totalt med en utrusning. Under sista tio minuterna i första halvlek blev turkens passningsspel betydligt svajigare och han slog bort ett par bollar genom att ta ganska svaga beslut. Han försvann i andra halvlek och lyckades inte sätta sin prägel på matchen genom det normalt sätt väldigt fina passningsspelet och aggressiva försvarsspelet. Ändå behöll den turkiske förbundskaptenen Emre på planen fram till den 81:a matchminuten då Nuri Sahin ersatte honom.

Bra inledning, såväl offensivt som defensivt, men sedan faller han, liksom resten av det turkiska landslaget i för mycket sidledsspel och för lite konstruktivt anfallsspel. Försvinner ju längre matchen går mot sitt slut.

Resultat: Turkiet - Rumänien 0-1 (Rum: Grozav 45+1')

Se höjdpunkter här!

Redaktionen2012-10-13 16:00:00
Author

Fler artiklar om Atlético