Lagbanner
Civitas Metropolitano, 2024-03-03 16:15

Atlético - Real Betis
2 - 1

Atlético Madrid – Real Betis: Guldläge att dra ifrån i topp fyra striden
Dags för en seger för Los Rojiblancos

Atlético Madrid – Real Betis: Guldläge att dra ifrån i topp fyra striden

Det är omgång 27 av La Liga och det är Atlético Madrid som välkomnar Real Betis till sin hemmaplan. Atlético Madrid kommer från en tung förlust borta mot Athletic Club. Medan Real Betis går som tåget och har inte förlorat på sina fem senaste ligamatcher.

Atlético Madrid
Det har gått två dagar sedan den tunga förlusten mot Athletic Club. Där man blir helt utspelade i 90 minuter. Men det är nya tag nu och på Metropolitano är Atlético svårspelade. Atlético och Betis har mött varandra 26 gånger, Atlético har besegrat Betis 18 gånger och Betis har bara vunnit två. Senaste gången dessa lag möttes slutade matchen 0–0, en mycket jämn tillställning. Det är en kamp om topp fyra platserna i La Liga där Atlético på fjärde plats slåss mot Athletic Club på femte. Det skulle betyda mycket med en seger mot Betis då Athletic Club ställs mot Barcelona i en riktigt tuff match.

Diego Simeone pratade tidigare idag om de defensiva problemen som Atlético har haft. Diskussionen började redan förra säsongen. Laget behöver få en högre intensitet och aggressivitet i försvarsspelet. Det är individuella misstag som har skapat problem för Atlético hela säsongen. Angående just defensiven gick journalisten Javi Gomara ut med att Atlético kommer förändra sin backlinje i sommar. Eftersom Simeone är en tränare med filosofin att offensiven börjar med defensiven är det viktigt att ha en stark backlinje. I samma presskonferens som tidigare sade Simeone att han är säker på att Morata gör mål mot Betis imorgon. Offensiven har inte funkat de senaste matcherna förutom den mot Las Palmas. Men spelidén som Atlético hade offensivt med de långa inläggen på bortre i den senaste matchen gillade jag.

Startelvan
Den senaste tidens skadebekymmer verkar snart vara över. Giménez, Lemar, Azpilicueta är alla på sin väg tillbaka i spel. Som jag förstår det kommer alla vara tillbaka senast innan månadsskiftet. Griezmann tränar inte med laget ännu men är förhoppningsvis tillbaka till Inter matchen i CL. Skadelistan inför denna match är identisk till förra. De som missar matchen är Azpilicueta, Giménez, Lemar, Griezmann, Vitolo och Paulo. Laget kan vara något roterad från den senaste matchen. Men Simeone gjorde även byten i matchen för att spara på spelarna som kommer behövas mot Betis. Correa som var helt osynlig mot Athletic Club kommer bänkas och in kommer Depay. Utöver det tror jag att Savic kommer vila och i hans plats kommer Gabriel Paulista att spela.

Min förväntade startelva:
Oblak – Hermoso – Witsel – Paulista – Lino – Barrios – Koke – De Paul – Llorente – Depay – Morata.

Real Betis
Real Betis kommer med en otrolig form till denna match. Senaste matchen Betis hade vann de mot Athletic Club med 3–1. Lite hjälp fick de från Nico Williams som drog på sig ett rött kort men Betis ledde även innan kortet. Betis är ett otroligt svårspelat lag. De har fjärde minst förluster i ligan. Men också delat flest oavgjorda matcher. Det är på hemmaplan de är som bäst med bara en förlust där. Borta är de lite sämre men fortfarande otroligt svåra att vinna över.

Betis tränas av gamle West Ham och Manchester City tränaren Manuel Pellegrini som ställer upp med ett väl organiserat lag. Den stora stjärnan för Real Betis denna säsong är tidigare Real Madrid spelaren Isco som står för för sju mål och fem assist i alla turneringar. Han missar morgondagens match på grund av skada. Den bästa målskytten Betis har är William José som står på sju mål i ligan och elva totalt denna säsong. Betis har varit ett lag denna säsong som inte gör eller släpper in många mål. Framåt har de endast gjort 31 mål och de har släppt in 26. En defensiv statistik med ett insläppt mål per match är helt klart godkänt men i offensiven finns det mer att önska. Medan Atlético är i ett race om topp fyra är Betis i ett race om topp sex. Just nu ligger Betis sexa men bara två poäng ner har de Real Sociedad, och sex poäng bakom har de Las Palmas. Sociedad förlorade idag mot Sevilla därför är det viktigt för Betis att vinna för att dra ifrån lagen bakom.

Startelvan
Det är ett Betis som kommer till denna match med flera spelare borta. Hela sju stycken förväntas missa morgondagens match. Skadelistan är följande, Isco, Fekir, Abner, Ruibal, Bakambu, Bartra, Altimira. Två riktigt tunga tapp med Fekir och Isco som båda är otroligt viktiga för lagets offensiv. Skadorna på dessa två skapar ett hål på den offensiva mittfältspositionen som jag tror kommer fyllas av Fornals. Guido Rodriguez och Ayoze Perez är två spelare som kommer tillbaka från skada men är med i spelartruppen till matchen. Därför tror jag att båda dem börjar på bänken i denna match. Ett otroligt skadedrabbat lag, det måste skapa huvudvärk hos tränare Pellegrini. Real Betis brukar ställa upp i en 4-2-3-1 formation, oftast med två sexor på innermittfältet. Betis är ett lag som kan enkelt ställa om efter motståndaren. Mot lag som brukar vilja ha boll kan de gå ner lägre och kontra, men de har inget emot av att ha tempot och bollen i matchen själva.

Min förväntade startelva:
Silva – Sabaly – Riad – Pezzella – Bellerin – Carvalho – Johnny – Avila – Fornals – Diao – William José

Tankar inför matchen
Det kommer vara en jämn match igen mellan dessa lag. Senaste matchen var på hemmaplan för Betis där de är väldigt svårspelade. Atlético kommer ha övertaget i matchen men det gäller att ta vara på chanserna som kommer. Förhoppningsvis ser vi en lika pigg Lino i denna match mot Betis som vi såg i torsdags. Offensivt måste det göras mål men defensivt måste det se stabilt ut. Två raka matcher där man är alldeles för dåliga defensivt. Extra pinsamt var det borta mot Almería där man lät Luka Romero dominera matchen. Nu gäller det att Atlético ser sig i spegeln och börjar spela den fotbollen man är van att se. Februari månad är förbi och förhoppningsvis lämnade vi den dåliga formen i den månaden också. En otroligt viktig match i kampen om Champions League, man måste vinna för att inte låta Athletic Club komma för nära.

Matchen spelas 16:15 på söndag 03/03 och man ser den på TV4 play.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-03-02 18:27:00
Author

Fler artiklar om Atlético