Cádiz - Barcelona
2 - 1

Ännu en förlust för Barcelona i ligan
Hans dagar borde vara räknad som Barcelona tränare

Efter tre vinster i rad i ligan och CL utan insläppta mål var förväntningarna höga när Barcelona gästade Estadio Ramon de Carranza för att möta överaskningslaget Cadiz. Barcelona förlorade matchen med 2-1 och därmed har Barcelona endast vunnit fyra av totalt sina tio matcher i årets La Liga.

Messi var tillbaka i startelvan efter att vilat borta i CL mot Ferencvarosi och fick sällskap av Coutinho, Griezmann och Braithwaite i anfallet samtidigt som De Jong och Busquets tog hand om mittfälltet. Ter Stegen i mål som vanligt hade Lenglet, Mingueza, Alba och Dest framför sig i backlinjen.

Barcelona tog direkt över bollinnehavet när matchen började och hemmalaget fokuserade på att hålla sina positioner intakt och lät Barcelona spela bollen i sidled. Några minuter in i matchen fick Cadiz en hörna som resulterade i mål, Mingueza fick inte kontroll på bollen och nickade olyckligt bollen mot eget mål och trots Ter Stegens fantastiska räddning, lämnade tysken retur som Alvaro Gimenez slog direkt in i mål och hemmalaget tog ledningen tidigt i matchen. Efter målet backade Cadiz ännu mer i sin planhalva och Barcelona försökte få till möjligheter men löpningarna bakom motståndarna lyste med sin frånvaro eller gick inte det sista avgörande passningen genom och ingenting skapades.

Inför andra halvlek bytte både Perdi och Dembele in för att få fart på laget vilket resulterade till att Barcelona kvitterade genom ett självmål. Alba fick bollen från Messi på sin kant och slog in ett inlägg som träffade Cadiz backen Alcala och studsade in bakom en chanslös Ledesma i Cadiz målet. Direkt efter Barcelonas mål gjorde Cadiz sitt första byte och den gamla Madridprodukten Alvaro Negredo kom in i matchen och spanjoren hann inte spela mer än en minut innan han nätade. Lenglet släppte av en okänd anledning inkastet från Alba till Ter Stegen som hastigt försökte rensa bollen, dock blockerades bollen av Negredo som senare rundade av De Jong och gav återigen ledningen till hemmalaget.

Resten av matchen försökte Barcelona bryta sig genom Cadiz försvaret och de få gånger som Barcelona lycakdes så stod Ledesma emot i målet och räddade hemmalaget. Cadiz spelarna gav inte upp och höll tätt genom matchen och kunde inkassera sin första hemmavinst under säsongen.

Ännu en gång kunde man bevittna att laget saknar balans, spelarna är inte bekvämma i sina positioner och felpassningar skapar oreda och sänker effektiviteten. Messi såg återigen omotiverad ut och det märks att argentinaren inte är glad längre i Barcdelona tröjan. Coutinho gjorde ingenting  bra under halvleken han spelade och det är en gåta varför Pedri ska bänkas i förmån för brasilianaren. Lenglet har verkligen underpresterat under säsongen men eftersom han inte har andra konkurrenter i laget, får han spela alla matcher. Koeman har inte kunnat förändra en enda match när Barcelona har legat under och han ser bara frusterad ut och sitter med armarna i kors som om han har gett upp hoppet. Barcelona kommer kämpa om CL-platserna i år snarare än liga guldet och man längtar efter valet i janurari där återuppbyggnaden av det sjunkande skeppet Barcelona ska ta nya former.