Barcelona - Elche
3 - 2

Barcas ynglingar ordnade segern på Camp Nou
Idag fungerade hans taktik.

Produkterna från La Masia ordnade segern ikväll på camp Nou och äntligen kan Barca vara tillbaka på rätt spår efter den sköna segern ikväll.

Den här matchen var verkligen en match där de unga skulle få chansen för att visa upp sig.

Xavis startelva bestod av:

Ter Stegen

Araujo – Eric Garcia – Lenglet – Jordi Alba

Frenkie de Jong – Busquets - Gavi

Dembélé – Ferran Jutgla – Ezzalzouli

Matchen startade och Barca satte fart direkt även om bortalaget Elche kom snabbt in i matchen också. Det dröjde till den 16:e matchminuten då Ousmane Dembélé tar hörnan och Ferran Jutgla nickar in bollen med huvudet och 1-0 till Barca!! Vilken start för Barca och just den unge spelaren som får göra mål också. Mycket roligt!

Matchen fortsätter och kort efter passar Clement Lenglet bollen till Gavi som springer med bollen framåt mot målet och gör 2-0!! Vilken soloprestation av Gavi och vilket första mål han gör i Barcatröjan! Helt fantastiskt och killen är endast 17 år gammal! Heeltt otroliigtt!! Han firade målet med glädje och man såg leende på Xavis läppar efter det målet.

Kort efter målet får bortalaget Elche en mycket bra chans men skjuter utanför. Hade det blivit mål här då hade matchen vaknat till liv men icke. En situation där försvararna i Barca återigen tappade markeringen.

I den första halvleken spelade Barca mycket bra och 2-0 står sig efter 45 spelade minuter.

I den andra halvleken kände man direkt av att Barca har kontrollen men Elche kommer mer och mer in i matchen och då kände man lite att ska Barca tappa ledningen som förut? Svaret skulle inte dröja länge.

I den 61:e matchminuten passar Lucas Boye till Tete Morente som sätter bollen i mål och reducerar matchen till 2-1.

Exakt minuten efter skjuter målskytten och inhopparen Tete Morente ett inlägg till Pere Milla som i sin tur nickar bollen i mål och Elche har kvitterat!! 2-2.

Efter det målet kunde man se Barcaspelarnas sura miner och den här scenen har man sett förut just hos Barca där man leder matchen, har kontroll och plötsligt tappar man allt.

I den 72:e minuten gör Barca sitt första byte där Ferran Jutgla byts ut och in kommer Nico Gonzalez.

Matchen fortsätter och Barca försöker verkligen att skapa chanser samtidigt som Elche försöker att spela av matchen och fortsätter spela framåt.

Nico Gonzalez får ett bra läge att göra mål men Palacios räddar bollen på mållinjen.

I den 84:e minuten väggpassar Gavi med Dembélé, Gavi springer med bollen och passar Nico som skjuuutteerr bollen ii mååålll!!! 3-2 till Barca och Gavi exploderar av glädje och Nico blir den store hjälten!! Heeeltt fantastiskt att 2 produkter från La Masia står bakom ett avgörande mål!!

Matchen slutar och Barcelona vinner med 3-2 på Camp Nou och 3 poäng är inkasserade! En mycket skön seger!