Lagbanner
2022-09-13 21:00

Bayern München - Barcelona
2 - 0

Bayern München - FC Barcelona 2-0: En slumrande jätte
Close, but no cigar.

Bayern München - FC Barcelona 2-0: En slumrande jätte

Trots målchanserna – och trots den bitvis dominanta prestationen – kammade FC Barcelona hem noll mot Bayern München.

En jämn tillställning, löd förhandstipsen. Både från mig, Champions League-studion och åtskilliga andra inför-matchen-rapporter.

Och mycket riktigt. I slutändan skulle tyskarna dra det längsta strået, efter två blitzattacker signerade Theo Hernández och Leroy Sané. Men i knappt en timme var ställningen helt jämn, och stundtals bjöd FC Barcelona på drömfotboll när katalanerna gästade Bayern München i Champions League på tisdagskvällen.

Eller, okej. ”Drömfotboll” är kanske en överdrift. Men omedelbart kopplade katalanerna grepp om händelserna – både med och utan bollen – och ledda av en för kvällen fullständigt bländande Pedri Gonzalez lyckades Barça både nysta upp tyskarnas presspel och skapa knivskarpa målchanser. Ömsom genom mitten, ömsom längs kanterna. Nästan alltid via hemvändaren Robert Lewandowskis fötter eller huvud.

Men nära skjuter ingen hare. Och när Bayern sedan tog vara på Barcelonas halvsömniga inledning på den andra halvleken (jag tittar på dig, Marcos Alonso), var ställningen plötsligt 2-0 till hemmalaget. Och matchen stängd, låst och larmad.

Men ändå. En förlust är en förlust, jag säger inget annat, men nog fan får kvällen ändå betraktas som ett styrkebesked från FC Barcelona. Som ett stort kliv i rätt riktning, på vägen mot fornstor status, efter en prestation som mycket väl hade kunnat få mäktiga FC Bayern på fall.

Det tycker jag verkligen. Och tro mig, det är inget jag skriver lättvindigt. Den som följer FC Barcelona vet hur djupt klubben har sjunkit de senaste åren – för blott ett halvår sedan var det fullständigt otänkbart att Barça ens skulle utmana Bayern München i Champions League – men efter ett drygt halvår med firma Xavi/Laporta vid rodret kan vi äntligen konstatera att den katalanska jätten är tillbaka. Om inte i fullt slag, så åtminstone med snabbt växande krafter.

En slumrande jätte, snart redo att erövra Europa på nytt.


Matchens Barçalirare:

Pedri

Art in motion.

Raphinha

Slet första kvarten, men visade sedan att han hör hemma på europeisk toppnivå.

Robert Lewandowski

Gjorde allt – utom mål.


Matchfakta:

Bayern München - FC Barcelona: 2-0
(Hernández 50´, Sané 54´)

Bollinnehav: 47-53
Skott på mål: 4-4
Skott utanför mål: 5-9
Förseelser: 12-8
Hörnor:  4-4
Gula kort: 2-1
 

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2022-09-14 00:20:00
Author

Fler artiklar om Barcelona