Lagbanner
2020-10-24 16:00

Barcelona - Real Madrid

Inför: Barcelona - Real Madrid
Det har blivit dags för årets första El Clasico.

Inför: Barcelona - Real Madrid

På lördag tar Barcelona emot värsta rivalerna från huvudstaden hemma på Camp Nou. Matchen blir en rejäl värdemätare för Barca och ett första tydligt bevis på vart Ronald Koemans nya bygge står. Det har blivit dags för årets första El Clasico.

Man kan onekligen hävda att de båda storlagens inledning på den nya coronasäsongen kan ifrågasättas då inget av lagen hittills imponerat spelmässigt. Båda lagen kommer från varsin förlust i La Liga efter att Real Madrid blivit besegrat av Cadiz på hemmaplan och Barcelona fallit borta mot Getafe. Givetvis två matcher där lagen ska vara numret större, men förlusterna vittnar ändå om en liten formmässig svacka och en start på säsongen man hade kunnat önska mer av. Matchen på lördag blir oerhört viktig för att visa musklerna, och ett El Clasico är alltid ett El Clasico vilket självklart innebär fotboll i absoluta världsklass.

Barcelona

Barca fick en bekväm inledning på Champions League-gruppspelet som drog igång i veckan då man städade av ungerska Ferencváros med hela 5-1 (vilket också såklart är siffror man kan förvänta sig med tanke på motståndet). Matchen bjöd på fem olika målskyttar där Philippe Coutinho visade att han minsann är tillbaka i Katalonien för en plats i startelvan, och Ousmane Dembele svarade med att han också är på samma uppdrag. Ansu Fati fortsatte att övertyga och gjorde tillsammans med Leo Messi både mål och assist. I ligan har Barca däremot haltat aningen och Ronald Koeman har ännu inte fått ordning på sitt nya projekt. Efter fyra omgångar ligger man på en 9:e plats med 7 inspelade poäng och har endast ett poäng med sig från de senaste två omgångarna.

Real Madrid

Real Madrid åkte på en rejäl kalldusch hemma mot Shaktar Donetsk, och låg faktiskt under med hela 3-0!! i paus efter en fullständigt bedrövlig första halvlek. En liten återhämtning i andra halvlek tog dock matchen till en 2-3 förlust, men alltjämt en förlust mot ett lag man absolut borde vinna mot på hemmaplan. I ligan har det gått tämligen bättre för Real jämfört med Barcelona, och man sitter på tio inspelade poäng efter fem matcher. Senaste mötet i ligan blev däremot förlust hemma mot Cadiz, men före det bakslaget hade man med sig tre raka segrar.   

Filip Elofsson2020-10-23 21:20:00
Author

Fler artiklar om Barcelona