Lagbanner
Martínez Valero, 2022-03-06 16:15

Elche - Barcelona

Inför: Elche CF – FC Barcelona

Inför: Elche CF – FC Barcelona

Våren stundar! Dagarna är längre, Europa-spelet är tillbaka, och Barcelona går som tåget. I den 27:e liga-omgången väntar Elche på Estadi Martínez Valero, och Barça har möjligheten att rycka ifrån i kampen om Champions League-platserna.

FC Barcelonas senaste matcher har varit njutliga på flera sätt. Inte nog med att man gjort 12 mål på de senaste 3 – man har också gjort det mot Valencia, Napoli och Athletic Club. Stundtals har spelet varit briljant, och många av de mer kritiserade spelarna har minst sagt spelat upp sig. I Dani Alves frånvaro har Sergiño Dest visat att han är i klubben för att stanna, och Frenkie De Jong har hittat tillbaka till sitt fornstora jag.

Till dagens match kommer Barcelona med – hör och häpna – en mer eller mindre komplett trupp! Ja, Ansu Fati och Samuel Umtiti är fortsatt skadade, men vid det här laget är det regel snarare än undantag. I övrigt är alla redo för spel, och det ska bli spännande att se hur Xavi ställer upp sin potentiella Gala XI.
Trolig laguppställning enligt följande: Ter Stegen, Alves, Araújo, Piqué, Alba, Busquets, Pedri, De Jong, Traoré, Aubameyang, Torres.

För Elche har det gått något tuffare. Förvisso vinst mot både Alavés och Rayo, men med en 3-0-förlust mot jumbon Levante i närminnet kräver Francisco Martinez en rejäl prestationshöjning. Laget från öst är däremot inte med i en nedflyttningsstrid, och har under säsongen knipit en och annan poäng från de stora lagen. Ett typiskt jobbigt bortamöte helt enkelt.

Största hotet är deras spjutspets Lucas Boyé som kom in från Torino inför säsongen. Han leder den interna skytteligan och var under vintern på Barcelonas radar för att skapa större bredd på anfallspositionen. I övrigt ska man se upp för Johan Mojica, även han ett nyförvärv, som med sin snabbhet tröstlöst löper fram och tillbaka på vänsterkanten. Det blir en uppgift för Dani Alves att hänga med i svängarna.
Trolig laguppställning enligt följande: Badia, Barragan, Roco, González, Mojica, Morente, Pérez, Mascarell, Chaves, Boye, Milla.

Med drygt tio omgångar kvar gäller det för Barcelona att skaffa sig en bra position inför sluttampen, och ska man säkra CL-spel nästa säsong, är det matcher som denna man måste vinna!
 

Theodor Minnhagentheodor@minnhagen.seTheomin012022-03-06 09:55:00
Author

Fler artiklar om Barcelona