Lagbanner
Estadio Martínez Valero, 2023-04-01 21:00

Elche - Barcelona

Inför: Elche CF – FC Barcelona

Inför: Elche CF – FC Barcelona

Landslagsuppehållet är över, det är dags för La Liga igen. Nästa utmaning som står i vägen för ett blårött ligaguld är tabelljumbon Elche CF.

Att spelarna beger sig i väg kors och tvärs för att spela landslagsfotboll resulterar ofta i att en och annan kommer hem med skador. Så har det blivit även denna gång, då den danske mittbackskuggen Andreas Christensen drabbats av problem med vaden.

I övrigt är det ett relativt skadedrabbat Barça som fortsätter jakten på den så åtråvärda ligatiteln. Avståndet ner till Real Madrid är nu som bekant tolv poäng, efter att Franck Kessíé avgjorde Clásicot på Camp Nou innan uppehållet.

Xavi saknar sedan tidigare nyckelspelarna Pedri och Ousmane Dembélé (vars rehabperioder tar lång tid, försiktighetsåtgärd att vara nöjd över eller nyheter som befogar oro?). Därtill har även Frenkie de Jong åkt på krämpor. Även Ronald Araújo har varit skadad, men är med i truppen. Raphinha är avstängd.

Truppen: ter Stegen, Peña, Tenas, Koundé, Araújo, Alonso, García, Balde, Alba, Busquets, Casadó, Kessié, Roberto, Gavi, Pablo Torre, Garrido, Ansu Fati, Ferran, Alarcón, Estanis & Lewandowski.

Potentiell elva enligt följande: ter Stegen – Roberto, Koundé, Alonso, Balde – Kessié, Busquets, Gavi – Ferran, Lewandowski, Ansu Fati.

Noterbart med en hel kvartett ynglingar i Marc Casadó, Ángel Alarcon, Estanis Pedrola och Aleix Garrido.

Motståndarna Elche CF, som håller till en bit ned längs den spanska östkusten, har inte haft någon rolig säsong. Blott 13 inspelade poäng har det blivit i La Liga. Det har spelats 26 omgångar. Upp till säker mark skiljer hela 14 poäng. Allt talar för att det blir spel i Segundan till hösten.

Spelaren att hålla koll på är den argentiske anfallare Lucas Boyé. Barça-lånet Álex Collado är tyvärr skadad, medan vi såklart aldrig glömmer det gamla Barça B-kylskåpet Gerard Gumbau som faktiskt tagit en ordinarie plats under säsongen.

Med det sagt är det en trupp som summa summarum inte håller La Liga-klass. Så enkelt är det.

Potentiell elva: Badía – Palacios, Verdú, Bigas – Morente, Gumbau, Mascarell, Clerc – Fidel, Boyé, Nteka.

För Barça finns det såklart ingenting annat än tre poäng på önskelistan. Att komma tillbaka efter landslagsuppehåll och spela klubblagsfotboll är som bekant som upplagt för poängtapp, men en bättre motståndare än Elche får man inte – även om det är på bortagräs.

Xavi har säkerligen även retur-Clásicot i Copan på onsdag i tankarna (och den matchen är såklart oerhört viktig), men det skulle förvåna om han vågade rotera mer än nödvändigt med tanke på att det faktiskt är en rad startspelare som missar matchen.

Kanske kan man till och med få önska en Ferran Torres eller Ansu Fati i protokollet?

. . . . . . . . . . 

Vad? La Liga, omgång 27: Elche CF – FC Barcelona.
När? Lördag 1/4, 21:00.
Var? C More.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2023-03-31 21:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona