Lagbanner
Camp Nou, 2021-02-13 21:00

Barcelona - Alaves

Inför FC Barcelona – Deportivo Alavés:  La Liga omgång 23

Inför FC Barcelona – Deportivo Alavés: La Liga omgång 23

Mellan en semifinal i Copan mot Sevilla och en Champions League-åttondel mot PSG kommer Alavés på besök i hopp om att öka avståndet ner till nedflyttningsstrecket, medan Barça måste göra sitt för att hänga på i toppen.


FC Barcelona:

Efter sex raka vinster åkte Barça i onsdags på en smäll som nog tog tillbaka många supportrar till jorden. En fullständigt klappkass försvarsinsats med Umtiti i spetsen ledde till att Sevilla ganska bekvämt kunde städa av ett minst sagt undermåligt Barcelona. Inför matchen på lördag har Koeman en svår uppgift, vilket är att ställa ett stabilt försvar på banan som kan ge inspiration inför kommande match mot PSG. Ronald Araújo är fortsatt skadad, men med Sergiño Dest tillbaka i träning kanske vi åtminstone kan få se en backlinje med alla spelare på sina naturliga positioner. När Koeman fick svara på frågor inför helgens ligamatch var han tydlig med att han tar en match i taget, men hintade även om att det kan krävas rotation för att vara i slag till Champions League.

Skador/Avstängningar: Araújo, Piqué, Roberto, Coutinho, Fati,

Potentiell startelva:  Ter Stegen, Dest, Mingueza, Lenglet, Júnior, De Jong, Pjanic, Puig, Messi, Braithwaite, Dembélé


Deportivo Alavés:

Alavés har å sin sida börjat hitta formen efter några sämre resultat under januari, och är efter en 1-0-seger mot Real Valladolid fokuserade på att komma hem till Baskien med ett bra resultat i bagaget, och ett ökat gap mellan dem själva och nedflyttningsplatsen. Och med en Joselu som under 2021 har hittat målsiktet har Alavés goda möjligheter att få med sig något från katalonien, om inte Barça är på sin vakt.

Skador/Avstängningar: Ely

Potentiell startelva: Pacheco, Navarro, Lejeune, Laguardia, Duarte, Méndez, Pons, Pina, Rioja, Pérez, Joselu


Matchfakta:

Vad: Omgång 23, La Liga
Var: Camp Nou, Barcelona
När: 13/2, 21.00
Sändning: Cmore
 

Theodor Minnhagentheodor@minnhagen.seTheomin012021-02-12 23:14:00
Author

Fler artiklar om Barcelona