Lagbanner
Benito Villamarín, 2021-02-07 21:00

Real Betis - Barcelona

Inför: Real Betis - Barcelona
Barcelona siktar på att bibehålla den goda formen under söndagskvällen.

Inför: Real Betis - Barcelona

Efter en vecka med möten i Copa del Rey återupptas ligaspelet i Spanien under helgen. Omgång 22 i La Liga står på agendan på söndagskvällen när Barcelona gör resan till Sevilla för att möta Real Betis.

Barcas cupmöte med Granada tidigare i veckan blev ingen promenad i parken kan man väl säga, men man kunde efter matchen alltjämt promenera vidare i turneringen. Det krävdes ett självmål i slutminuterna och ett nickmål från Jordi Alba på tilläggstid för att få möjligheten att avgöra i förlängning, och för första gången på ganska länge var man på riktigt uppjagad och uppspelt i matchsammanhang. Förhoppningsvis kan upphämtningen bidra med självförtroende och bra känslor i laget när Barcelona nu återgår till ligaspelet.  


Real Betis 

Betis ligger för tillfället på en sjundeplats precis bakom europaplatserna, men formen är god och i ligaspelet har man inte förlorat på fem omgångar. I veckan åkte man ur Copa del Rey efter straffar mot Athletic Bilbao, och även i denna match blev det förlängning efter ett oerhört sent kvitteringsmål. Real Betis är nog sugna att hitta tillbaka till den fina formen man hade före cupmötet och kommer därför med all sannolikhet bjuda upp till kamp mot Barcelona. I jakten på europaplatserna har man inte råd att tappa alltför mycket poäng, och efter uttåget i cupen ligger nu allt fokus på La Liga. 


Barcelona 
 
Det var minst sagt en rafflande avslutning Barca bjöd på i onsdags. Granadas ledning i paus utökades omedelbart i inledningen av den andra halvleken och känslan var att ett fiasko med uttåg i kvartsfinal låg runt hörnet. Istället lyckades man kvittera på tilläggstid, och sen ökade man tempot och tryckte in tre bollar i förlängningen. Barcelona går bra i ligaspelet också, och har inför morgondagens möte 5 raka segrar i La Liga med sig i bagaget. Vid seger återtar man andraplatsen bakom serieledarna Atletico Madrid, och eftersom att det för tillfället är tio poäng upp till förstaplatsen är en seger vital för att hålla titelstriden vid liv. Antoine Griezmann har visat fin form på sistone och gjort mål i två raka matcher, förhoppningsvis kan han bibehålla målleveransen och fortsätta producera. 

Filip Elofsson2021-02-06 18:30:00
Author

Fler artiklar om Barcelona