Lagbanner
2020-03-01 21:00

Real Madrid - Barcelona

Inför: Real Madrid - Barcelona

Inför: Real Madrid - Barcelona

Säsongens sista ligaklassiker väntar och det är en seriefinal som stundar på Santiago Bernabéu.

Real Madrid

Ligatvåan Real Madrid har helt plötsligt och från ingenting tre raka matcher utan seger i alla tävlingar och bara en seger på de fem senaste. I ligan var det Levante som förra helgen tvålade dit marängerna med 1-0 efter ett kalasmål av Morales medan Manchester City blev övermäktiga i veckans Champions League, 1-2 då. Innan dess kändes de i stort sett oslagbara och ogenomträngliga efter en förlustfri svit på hela 21 matcher och mängder av hållna nollor. Pendeln har minst sagt svängt i den vita delen av huvudstaden som nu har två poäng upp till ligaledarna från Barcelona som på söndagskvällen står som motståndare på Santiago Bernabéu.

Eden Hazard har varit den sista tidens stora samtalsämne i Real Madrid då han gjorde comeback mot Celta Vigo för två veckor sen efter sin nästan tre månader långa fotskada. Men fru fortuna är inte på belgarens sida denna säsong som bara en match efter comebacken återigen drog på sig en fotskada och vidare spel denna säsong är enligt rapporter högst osäkert. I övrigt är det bara långtidsskadade Marco Asensio som saknas medan Rodrygo är avstängd efter ett mycket dråpligt rött kort i den Castilla-match där han deltog i helgen.

Mötet lagen emellan på Camp Nou i höstas slutade 0-0. För att hitta en Real Madrid vinst får vi gå tillbaka så långt som till 2017 och Supercupen under Ernesto Valverdes första säsong då de tog hem dubbelmötet efter två raka segrar. Sen dess har sju matcher spelats med resultatraden 4-3-0 i Barcelonas favör.

Truppen i sin helhet:

Courtois, Areola, Fuidias, Carvajal, Militao, Ramos, Varane, Marcelo, Mendy, Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, Isco, Benzema, Bale, Lucas V., Mariano, Vinicius


Barcelona

Sedan Quique Setiéns intåg i mitten av januari har Barcelona gått 7-1-2 i alla tävlingar, ett fullt godkänt facit trots vissa plumpar där förlusten mot Valencia på Mestalla med 2-0 sticker ut. Nu har laget dock fyra raka matcher i alla tävlingar utan förlust där Eibar krossades med 5-0 i ligan senast (en viss Messi gjorde fyra mål) medan de fick nöja sig med ett kryss borta mot Napoli i Champions League. Formen är där med på betydligt större uppgång än hos söndagens motståndare så det är knappast ett gäng utan momentum som kommer till Santiago Bernabéu, de vet vilket ryck de kan göra.

Skadeläget är något prekärt för Barcelona som garanterat saknar tre spelare i och med de redan kända skadorna på Sergi Roberto, Luis Suárez och Ousmane Dembélé. Även Gerard Piqué och Jordi Alba har dragits med skador men är båda inkluderade i truppen och ser ut att vara redo för spel.

Senast Barcelona förlorade mot Real Madrid i ligaspel var säsongen 15/16 då de vita vann med 2-1 på Camp Nou. För att hitta senaste Real Madrid vinsten på Santiago Bernabéu får vi dock gå tillbaka till säsongen 14/15 då de vann med 3-1, sedan dess har alltså Barça spelat fyra bortaclásicon i ligan med fyra vinster och den förkrossande målskillnaden 11-2. Det är tydligt vilka som trivs bäst i huvudstaden när lagen möts…

Truppen i sin helhet:

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Busquets, Arthur, Messi, Neto, Lenglet, Griezmann, Alba, Braithwaite, De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, Collado, Ansu Fati


Matchfakta

Vad: La Liga, omgång 26
Var: Santiago Bernabéu, Madrid
När: 1/3, 21:00
Sändning: CMore

Marcus Bringmarcus_bring@hotmail.com@MarcusBr222020-02-29 19:31:13
Author

Fler artiklar om Barcelona