Lagbanner
Att återvända är att vinna

Att återvända är att vinna

Väntan är snart över. Efter tre förlorade månader är det dags att välkomna fotbollen åter på Mallorca. Ikväll på ”nya” Visit Mallorca Estadi*

Besökarna är den största av storebröder från katalonien. Välkomstfestens gäst är alltså ligaledande Barcelona. Ett Barça som återvänder till en plats där man historiskt sett lyckats bra. Dom har nämligen vunnit nio av de tio senaste matcherna här. Senast var 2012, och då skrevs resultatet till 2-4.
Truppen uppges vara intakt, i stort sett alla sägs vara redo för spel. För eventuella supportrar kan jag meddela att klubben bor på Nixe Palace, ett femstjärnigt hotell i Cala Mayor. Ett av få öppna hotell på ön!

La Ligas slogan för omstart är "Volver es ganar" (Att återvända är att vinna), men vi får väl se.
Det ska spelas 110 matcher på 39 dagar! Det kan bli jobbigt detta.
11 matcher ska betas av på kort tid, och det finns ju begränsningar i truppen. Målet är ju att rädda kontraktet, men Real Madrid, At. Madrid, Sevilla och At. Bilbao står på schemat, så det blir ingen grisfest detta.Eller också precis en sådan.
Å andra sida är allt annorlunda nu, och kanske kommer det att visa sig i resultaten ?

Innan skiten bröt ut hade ändå Mallorca lite uppgång, så detta har inte på något sätt gynnat klubben. Truppen är hyfsat hel och ren, men stor oro finns för speciellt muskelskador på grund av avsaknaden av matchtempo. Truppen är i gott slag, de enda kända problemen är (som vanligt) vänsterbackspositionen.
Lumor är inte tillgänglig, Gámez eller Sastre ersätter.



En tom arena med inspelat publikljud, kan det funka ? Uppges ha fungerat bra i Sevilla-derbyt. Ljudmattan sägs för övrigt vara hämtad från FIFA2020.

Här talas även om problem med att öppna för publik delvis framöver. Siffran 30% har förekommit. Arenan tar nu in 20500, och det är ca 16000 säsongsbiljetter ute. Vem ska då få komma till matcherna? Vem ska nöja sig med att ha en biljett i plånboken?

Det finns ett mindre missnöje att det ska kickas boll igen. Men de allra flesta anser att det är dags.
Fotbollen är en stor del av den spanska kulturen, och ikväll är det många som kommer att sitta klistrade vid tv'n. Inte minst på barer och restauranger.
Säsongen 2019-2020 går till histioren förstås, det vet vi redan.
Får se hur det blir, La Liga är tillbaka på Mallorca , men inte riktigt så som vi är vana att uppleva det. Inte riktig så som vi vill.

**

* Visit Mallorca Estadi är nu det korrekta namnet på Mallorcas arena Son Moix. Klubbens president och delägare Andy Kholberg smörjer Mallorcas politiker och lånar ut namnet utan kostnad under ett par år...
Palma City Council tackar och tar emot. Visit Mallorca är en fundation för samverkan inom turismen.

Thomas Bronner2020-06-13 14:34:00

Fler artiklar om Mallorca