Lagbanner

Då är det dags

På själva Fiesta Sant Joan ska det spelas fotboll i Palma. En match med en stor vinst i potten.


San Juan är den största och viktigaste festivalen på Mallorca, den som firar sommarens ankomst.

Frågan är om vi kan fira ytterligare någon ankomst?

Vid 23-tiden samlas demonerna (Mallorcas mascot!) och folkmassorna på stränderna där man dansar och tänder eldar! Vid midnatt ska man sedan gå ut i vattnet och önska sig något.

Frågan är om det då är för sent ?

Matchen senast sammanfattades alldeles lysande och nyanserat av kollega Daniel Jakobsson på Deportivos sida. Mallorca hade inte mycket att säga till om, men på Son Moix råder andra förutsättningar. Och nu blir det en inramning vi inte sett sedan Åtvidaberg tog emot Bayern Munchen på Kopparvallen..

Nåväl, men 20000 personer väntas kunna ta sig in, hurvida man har rättigheter att öppna de avstängda partierna vet jag inte, men trycket efter biljetter har varit smått kaotiskt.
Även om gästerna dominerade i den fösta av finalmatcherna, så är det i tabellen jämn läsning lagen emellan.
Femma  och sexa i tabellen med snarlik målkvot. Det som talar för Real Mallorca är självklart hemmaspelet. Av 21 spelade matcher på Son Moix har man vunnit 15.


Bland annat mot La Coruna med 1-0....

Min startelva:

Reina
Valjent, Sastre, Estupinan,Raillo
Sevilla, Baba, Dani, Aridai, Lago
Budimir

Tror att Sevilla startar, han har sett sliten ut och var inte bra sist, men han börjar nog. Baba för Pedraza och Ante ersätter Prats på topp.

Moreno är vid gott mod och ser fram emot kampen :

-Jag ser stora möjligheter, vi ser framåt och måste tro på det här. Det var för oss  ett oväntat resultat i Galicien, men sånt händer i fotboll. Det är en stor match, den största på många år i klubben, och trötthet blir ingen problem, alla kommer att ge allt i denna sista match för säsongen. Vi har en fin tid och trivs tillsammans.Vi vill fortsätta att njuta! Son Moix kan vara nyckeln och skillnaden.
Atmosfären kommer att ge oss energii och driv .

Thomas Bronner2019-06-23 16:15:00

Fler artiklar om Mallorca