Hoppet lever
Biljettförsäljningen inför playoff, det var länge sedan vi såg detta på Son Moix!

Real Mallorca säkrade playoff platsen efter 1-1 mot Granada inför 13.839 åskådare på Son Moix.

Man kände vibbar från fornstora dagar, folk strömmade in på arenan en kvart in i matchen.
Och på Mallorcafe hade Carlos & Co körigt vid vid ölkranarna, så körigt att ölen faktiskt tog slut!
Han berättade senare att dom haft tredubblad försäljing mot normal omsättning på matchdag.

Nervigt och avvaktande i matchöppningen, det var ju en del på spel denna kväll.
Mallorca behövede poäng, helst tre för att säkra slutspel, Granada behövde en pinne för direkt avancemang till La Liga 1.

Efter 28 min straffläge för hemmalaget efter att Budimir rivits ner av Granadas portugisiske målvakt Rui Silva. Domaren med det inte helt lättuttalade namet Dámaso Arcediano Monescillo valde att fria och en eufori av Fuera!, Fuera! utbröt bland Mallorcas supportrar,
Det blev liv på luckan så att säga...
Tio min senare spädde han på missnöjet ytterligare , när Granadas Bernardo passar hem till egen målvakt. Alldeles solklart, men icke.

Hela första halvlek var uddlös utan egentliga målchanser, andra började med högre intensitet, fansen följde utvecklingen i de andra matchern, och när Extremadura lite otippat gjorde 1-0 på Cadiz ändrades förutsättningarna. Tempot på plan blev allt högre och chanser började komma.

I minut 69, startade ett uppspel på högerkanten, Suarez och Sastre i fin kombination som avslutades av Salvatore Sevilla, igen! 1-0 och glädjesång på läktarna!
Mittfältsveteranen Salva Sevillas andra raka viktiga mål på hemmaplan, 35-åringen är alldeles lysandse denna säsong och han har en stor del i framgångarna.

Frågan är om han varit bättre?

Granada gav inte upp, kvitteringen kom på frispark i 88:e minuten, en frispark som Pervis Estupiñan bjudit gästerna på, en riktig idiotmanöver. Frisparken tog i stolpen, och returen slogs i mål av Fede San Emeterio framför en (på Son Moix) ganska stor bortaklack till antalet.

I och med att Cadiz förlorade, så kunde båda lagen fira det oavgjorda resultatet.

Grattis Granada, och lycka till i La Liga, vi möts gärna där redan nästa säsong...

En match återstår i grundserien, Extremadura ikväll, och Mallorcas tränare Vicente Moreno är tydlig med att man vill avluta med stil:

-Att spela mot Extremadura med en garanterad plats i ett slutspel är naturligtvis en lättnad » Men vi måste försöka göra en bra matchoch fortsätta tävla eftersom vi kan förbättra förutsättningarna och placeringen.

Mallorcas spelade Reina; Sastre, Valjent, Raíllo, Estupiñán; Marc Pedraza(Baba 61), Salva Sevilla, Dani Rodríguez; Lago Junior, Leo Suárez , Budimir(Abdón Prats 77)