Lagbanner

Inför Barcelona - Mallorca

Ett omöjligt uppdrag? Ja, det är så det låter i tidningarna här på ön. Mallorcas kräftgång har ju fortsatt, man kommer från två raka förluster och har förtvivlat svårt att göra mål. Att Lago Junior fortfarande saknas och att fansens stora favorit, målvakten Manolo Reina har darrat rejält på sistone gör ju inte uppdraget enklare.


Klassskillnad är inte riktig rätt ord, differensen är större än så. Barcelona är många nummer större än Real Mallorca. På precis allt. Möjligen skulle jag personligen välja Moreno före Valverde...

Historen talar också för Barsa, det är mer än tio år sedan Mallorca vann på Camp Nou. I det förra mötet i april 2013 blev det 5-0 till Barcelona.Då utan Messi.



Det är ju ändå en ynnest att få se sina favoriter åter spela mot ett av det bästa lagen i världen, och det lutar åt drygt 600 tappra och trogna Mallorca-supportrar på plats i Katalonien ikväll.
Själv får jag nöja mig med att kolla matchen på Mallorcafe, baren på hemmastadion Son Moix.
Det blir nog 600 där också!



Kollar man de spanska ”inför-rapporterna” så ska Mallorca INTE lägga fokus på Messi. Istället ska man satsa på att eliminera uppspelen och ”markservicen” som Guldbollsvinnaren normalt får.

Search & destroy. Fan trot.

I Lagos frånvaro förväntas den columbianske anfallaren Cucho Hernandez ta plats i truppen, bra säger jag även om han lär börja på bänken.
Mallorcas medieintensivaste spelare Take Kubo är också i rampljuset. Den vindsnabbe japanen är ju på lån från Real Madrid, men för åtta år sedan var han en del av Barcelonas ungdomsakademi

Omöjlig uppdrag?

Barcelona är obesegrade hemma där man är är väldig effektiva. Formen måste även sägas vara på väg uppåt. Mallorca har mäktat med ynkliga tre mål på resande fot, och formen är sådär. Nu vet vi också att Real Madrid har gjort sitt tidigare idag, Barcelona är därmed påminda om vad som krävs

Det finns vissa som anser att Mallorca redan nu ska lägga fokus på nästa match, ännu en bortakamp, då mot Celta Vigo. Att det är de "mindre" lagen man ska ta poäng av. Men riktigt så har det faktiskt inte sett ut, tvärtom så har poängen bärgats mot "fel" motstånd, större lag som exempelvis 1-0 segern mot nyss nämnda Real Madrid i september.

Här gäller bara hårt arbete och att försöka hålla huvudet kallt. Det krävs nog att Reina steppar upp några steg längst bak också.

Väntad startelva: Reina Sastre, Valjent, Raillo, Gamez, Baba, Kubo, Sevilla, Dani, Febas och Budimir.

Thomas Bronner2019-12-07 17:53:00

Fler artiklar om Mallorca