Lagbanner

Inför Córdoba - Mallorca

Det vankas lunchmatch i Andalusien. Highflying Mallorca möter nästjumbon Córdoba. Kan väl bara sluta på ett sätt, eller?

Efter måndagskvällens imponerande insats hemma mot Zaragoza(3-0), har våra hjältar hyllats i pressen. Inte bara på ön, tre raka segrar har väckt intresse, och bland annat sportsajterna Marca och AS har satt lite fokus på Real Mallorca. Hur man påverkas av att hamna lite mer i rampljuset återsår att se, men ska man utmana om uppflyttning redan i år så är det ju bara att vänja sig.
Signalerna från ledarstaben är dock enbart positiva.

Tränare Moreno hyllas unisont, och klubben betraktas nu som en seriös, rentav trolig kandidat till playoff-plats till La Liga.
Vicente Moreno själv har också så smått höjt ambitionerna officiellt, och uttalar sig på en presskonferens inför avresan: ” - allt är bra, formen optimal och vi måste utnyttja allt det positiva just nu, matchen mot Córdoba i morgon är mycket viktig.Det blir en utmaning, dom slåss för varje poäng nu, men vi vill behålla glädjen i laget och bland supportrarna på Mallorca, och då måste vi vinna”

Ja, Mallorcas insats i måndags gav verkligen mersmak, och ska man utmana på allvar så bör tre poäng bärgas här. Allt tyder på att man kommer med samma manskap som senast, vilket måste ses som en stor fördel. Córdoba tog en pinne sist (1-1 mot Cádiz), men har inte vunnit hemma på Estadio El Arcángel sedan december. Förra matchen lagen emellan slutade 3-0 till Mallorca.

Matchen på Estadio El Arcángel börjar 12:00 2019-03-31

Tänkbara, troliga startelvor:

Mallorca : Reina, Sastre, Valjent, Raillo, Estupinan, Baba, Sevilla, Suarez, Dani, Lago Junior, Budimir

Cordoba:, Hernandez, Fernandez, Menendez, Bodiger, Flano, Quintanilla, De la Cuevas, Munoz, Piovaccari, Martin, Jaime

Thomas Bronner2019-03-30 20:31:35
Author

Fler artiklar om Mallorca