Lagbanner

Läget efter Malaga

Mallorcas form pekar uppåt.Med sex omgångar kvar avancerade man till fjärde plats efter en ovanlig bortaseger. Dessutom mot en av de tyngre utmanarna till playoff.

Det blev ett oväntat resultat i mötet med Malaga på lördags eftermiddagen.Matchens enda mål kom i slutskedet när en inbytt Leo Suárez tystade en nära på fullsatt rosenträdgård*.
0-1 fint assisterad av Abdon Prats, även han sedvanligt inbytt.


Bäst i hemmalaget

Om matchen i korthet kan sägas att Mallorca imponerade med kloka beslut och en smart och sansad insats, inte minst i defensiven.Malaga ägde boll, men skapade inte mycket mot mål, bäst i hemmalaget var Ontiveros, precis som väntat.När Mallorca kontrade blev det dessto farligare.
Utmärkt målvaktspel i båda lagen. 

Hoppet lever nu i allra högsta grad och kan man utnyttja det som populärt kallas momentum, så börjar det att osa playoff. Cadiz tappade poäng (Rayo Majadahonda (1-1), och är nu efter poängmässigt, Mallorca tabellplacering (4) är den bästa sedan september. Som sämst har man varit nere på nio, rätt skaplig jämnhet av en nykomling ändå!

Nu börjas det pratas om möjligheten att nå en direktuppflyttning (ja, öborna har höjt förväntningarna), även om Granada tog tre poäng och befäster andraplatsen efter helgens omgång. Mallorca har sex poäng upp till dem, svårt men inte omöjligt, Till saken hör att just Granada kommer till Son Moix i den näst sista omgången....

På tredje plats just nu Albacete, endast tre pinnar före Mallis efter förlust mot närapå La Liga-klara Osasuna. Tittar vi nedåt i tabellen så hittar vi bland andra nästa veckas motståndare Sporting Gijon som även dom har chansen att nå de eftertraktade tabellplaceringarna som innebär slutspel/playoff.


Stolt som en tupp

Så, det är inte läge att släppa på gasen.Supportrarna är stolta som tuppar, och självförtroendet är minst sagt på topp efter helgen bortabragd. Segern gav inte bara nya sköna poäng, den skickade även en tydlig signal om att man har kapacitet och ambition så det räcker.

Hur långt ?

Jag börjar tro att Mallorca slutspelar om en uppflyttning till La Liga redan denna vår. Det råder ett flyt just nu, och det är egentligen inget som tyder på att det helt plötslig skulle gå sämre.
Truppen är i bra fysiskt skick, inga avstängningar och ny hemmamatch härnäst.

Vamos Mallorca!

****

Malaga - Mallorca 0-1

Málaga: Munir, Cifuentes, Pau, David Lombán, Ricca (Diego González, min.59), Bare (Seleznov, min.90+), N'Diaye, Renato (Iván Alejo, min.73), Ontiveros, Adrián och Blanco Leschuk.

Real Mallorca: Reina, Fran Gámez, Valjent, Raíllo y Salva Ruiz, Marc Pedraza, Salva Sevilla (Baba, min.79), Dani Rodríguez, Aridai (Leo Suárez, min.79), Lago Junior och Budimir (Abdón, min.72).

l: 0-1, minut 86, Leo Suárez.

Domare: Pérez Pallas . Gula kort till Salva Sevilla, Salva Ruiz, Budimir och Lago Junior.

Publik: 23.621 åskådare La Rosaleda.(Rosenträdgård)*

Thomas Bronner2019-04-29 17:02:00
Author

Fler artiklar om Mallorca