Lagbanner

Mallorca – Real Madrid 1-0

Det gick ju bra det där. En väl genomförd match rakt över med en taktikplan som satt där den skulle. En seger på Son Moix mot Real Madrid är stort, det var tretton år sedan sist. En kväll att minnas.


Det var ingen turlig smash & grab raid från Mallorca, det var stenhårt arbete och diciplin i 94 minuter. Kan laget hålla den här nivån på försvar och mittfät så ska man inte behöva vara indragna i bottenstriden i vår.

Inte en chans.

Som så många gånger förr satte hemmalaget full fart direkt efter avspark. Man störde Real Madrid och vågade utmana i varje situation. Under höstens matcher har vi sett detta förut, dock har det småtrevliga spelet inte lönat sig, då det har haltat vid avsluten. En av Mallorca största stjärnor, Lago Junior har haft svårt att hitta rätt i La Liga.

Nu gjorde han det.

Redan i den 6;e minuten sticker han (som alltid) på vänsterkanten, passerar några gubbar och viker inåt och placerar bollen i den bortre gaveln bakom en till synes chanslös Courtouis.
Mycket snyggt, och mycket viktigt för den populäre ivorianen. Matchen i helhet var jämn, Benzema hade en studsboll i ribban, annars var det glest med heta målchanser åt båda hållen.
Som Mallorca-supporter kändes det hyfsat lugnt, man höll fast vid spelide`n, och vek inte av  en tum. Även om Real Madrid saknade en hel del ordinarie namn, så mönstrades ett starkt lag.

Dock inte tillräckligt starkt denna kväll, speciellt inte efter ett andra gult kort på Odriozola i minut 73.Det blev inga större protester kring utvisningen, han spelar på gränsen mest hela tiden, menat i all välmening. En framtida världsspelare säger jag!

**

Ja, en kväll att minnas som sagt, en sån match du aldrig kommer att glömma. Resultatet betyder så otroligt mycket för den här ”lilla" klubben.
Inramningen var så bra den kan bli, fansen älskar sitt Mallorca, och det faktum att man åter är i högsta ligan.
Sex av spelarna igår var för två säsonger en del av Segunda B med allt vad det innebär, och nu detta. Drömmar som uppfylls.
Vi fick se en strålande karaktär, planen föjdes till 100 %. Valjent lysande i backlinjen, och Baba briljant på mittfältet. Agenter är härmed tipsade...

Och så Fran Gamez! Visst, han är inte av Odriozolas kaliber , men den 28 årige högerbacken köptes från Valencia-klubben Saguntion för 30000 euro förra året. Gamez varvade då sitt fotbollspelande med att köra budbil på halvtid. Han har varit tydlig med att han drömt om att spela mot just Real Madrid i La Liga, nu blev det verklighet med halva  släkten på läktaren. Inte illa!

Till sist;

Real Madrid flögs till Palma och Mallorca i eget privatjet, fine, det är väl så man gör....
Från flygplatsen åkte man till Hotel Son Vida, som ligger drygt fem minuter från arenan Son Moix i egen buss. Alltså sin egen buss!
Som alltså körts tom från Madrid till Barcelona, och sedan färjan över till Mallorca för att där användas i ca 1 timma totalt.

Vad säger Greta om det ?

Hasta luego, amigos!


Real Mallorca: Reina, Sastre, Valjent, Raíllo, Fran Gámez, Febas, Baba, Salva Sevilla, Dani Rodríguez, Lago Junior och Budimir. Byten: Lumor (min.46) för Sastre. Kubo (min.58) för Febas y Trajkovsi (min.80) för Lago Junior.

Real Madrid: Courtouis, Odriozola, Sergio Ramos, Militao, Marcelo, James, Casemiro, Isco, Jovic, Benzema y Vinicius Byten: Rodrygo (min.65) för Isco och Valverde (min.65) för Jovic och Brahim (min.78) för Vinicius.

Mål: Lago Junior, minut 6.

Domare: Alberola Rojas gav gula kort till Sastre (min.29) och Baba (min.94). Rött kort till Odriozola i minut 73 efter två gula

Publiksiffra : 20275

Thomas Bronner2019-10-21 16:14:00

Fler artiklar om Mallorca