Lagbanner

Oroligt i Mallorca – Premier League vinnare på ingång?

Oron ökar på ön inför den sista tredjedelen av säsongen. Kräftgången har skördat sitt första offer, och nu väntar hårdare tag, Smekmånaden är definitivt över.


De svaga resultaten kulminerade till sist i ett klassiskt avsked. Offret blev General Manager Maheta Molango som fick lämna kontoret med omedelbar verkan i förra veckan. Anledningen sägs vara hanteringen av trupp & spelarköp. Han har värvat spelare som inte håller måttet, och i och med dessa har klyftan till tränaren Moreno ökat då denne inte deltagit i diskussionen alls.

De senaste sex inskaffade spelarna sägs vara Molangos val och raka motsaten till var Moreno bett om...Dessutom så stoppade Molango sportchefen Javi Recios förslag på tillskott från Getafe och Porto.

Han sägs även har regerat i klubben rent allmänt utan att konsultera styrelse/ägare.

En oneman show helt enkelt.

Vad händer nu ?

Utan Molango sitter tränare Moreno säkert i sadeln, han har fullt förtroende från ägare, spelare och fans. Det här är början på ett nytt styre, hårdare och stramare. Kanske bra. Inga beslut kommer att fattas utan ägarens samtycke. Den nya GM ska rapportera dagligen till huvudkontoret i Phoenix Arizona.


Tränare,president och tänkbar General Manager

En tänkbar ersättare för jobbet är inte helt okände Graeme Le Saux som är verksam på Mallorca sedan många år. President Andy Kohlberg kommer även själv att tillbringa mer tid i Palma och planerar en mer tydlig komtakt med medarbetare och sponsorer för att värna om ett bra samarbete.

På planen då ?

Det haltar kan man säga. Vi kan återigen konstatera att man fortsätter att ta poäng mot "fel" lag ( Valencia), och få stryk hemma av ligans svagaste gäng, jumbon Espanyol.
Många undrar också varför man envisas med att starta Kubo på bänken, han har ju kvaliteter som överäffar de flesta andra i startelvan som oftats används. Är hög tid att gambla lite.
Reina i målet är ojämn, tyvärr är alternativen få. Fjolårets klippa Salva Sevilla håller inte måttet på den här nivån och mittfälts-Baba blandar Champions League-klass med Svensk Division 2-nivå.
Och Lago Junior har väldigt mycket att bevisa. Utlånade Stoichkov leverar.12 mål i Segundan för Alcorcon so far. Just saying.
Budimir har gjort åtta mål, men borde ha gjort 14...
Nya inlånade Cucho Hernández(Watford) och Alejandro Pozo (Sevilla) har i alla fall tagit plats i truppen Bra så.

Bottenstrid it is, och så kommer det nog att förbl.

Tror jag på det här ?

Det gör jag. Real Betis härnäst, vamos amigos!

Thomas Bronner2020-02-17 16:21:00

Fler artiklar om Mallorca