Lagbanner

Real Mallorca är i behov av sex

I en kort hälsning från Balearerna konstaterar vi att det inte bjuds på någon totalfotboll i jakten på uppflyttning, varje möte är som en final, och ett nervöst Mallorca kommer med nya uppställningar till varje omgång. Och så straffas spansk fotboll

Mallorca är två segrar/sex poäng ifrån en ännu återkomst till La Liga. Espanyol med vår tidigare ledare Vicente Moreno har gjort jobbet, och är klara efter 0-0 på La Romareda i Zaragoza.

Det ska nog lösa sig det här, men det är ett slitet och nervöst gäng som nu radar upp individuella misstag och felbeslut i match efter match. Nu imponerar ju inte de närmaste konkurrenterna Almeria och Leganes heller, så jag tror att det går vägen ändå.

Inför förra helgens möte mot Malaga behövdes sju poäng på fem matcher, efter 1-1 på La Rosaleda gäller sex pinnar på de fyra kommande omgångarna.

Från Malaga-mötet kan vi konstatera :



Lago Junior sprattlade till efter fyra månader i kylväskan. Den ivorianska landslagsmannen svarade på tränarens förtroende med ett snyggt avslut med huvudet och kvittering i den i den 28:e minuten. I andra halvlek tog orken slut totalt, och Lagos tid i den röda tröjan nårmar sig nog slutet. Det ryktas om Kina till nästa säsong

Mallorcas bänk imponerar inte, den håller inte tillräckligt hög klass. Efter två eller tre byten sjunker tempot och förvirringen innfinner sig...Här är det sköra trådar, tunna isar och djupt vatten. Här finns en del att göra om de ska spelas Primera-fotboll nästa säsong

På pluskontot har vi en skaplig backlinje med Raillo, Sedlar och senast till och med Sastre på högerkanten. I målet fortsätter TV-räddningarnas stora stjärna Manolo Reina att blanda och ge





Under våren har vi i Spanien sett ideliga avblåsningar för minsta kontakt. Spelare faller till marken och rullar runt med dödsångest och händerna för ansiktet i väntan på uppmärksamhet från domarteamet. Efter några minuter i gräset går man av banan för att omedelbart med friska ben rusa tillbaka in i full form igen.

Jag vet, vi har sett det förut.

Men det är så oerhört tröttsamt, inte bara för att det är spelförstörande, i spansk fotboll tar dom här situationerna väldigt långt tid. Likaså med VAR-beslut.

Avbrott på 4-5 minuter är inte ovanligt för att avgöra om bollen tog på handen eller ej. Till sin hjälp har två eller tre betraktare minst tre TV-skärmar och lika många kameravinklar att använda. Hur är det möjligt?

Det måste bli bättre, det tar bort en stor del av nöjet, man tröttnar.

I CL semin mellan Chelsea och Real Madrid kan man se hur bortalaget ”straffas” när dom agerar som i La Liga och faller ofta och lätt. Här blåser man inte av på samma sätt, kvar i gräset ligger förvånade spelare och ser finalplatsen flyga sin kos då saker och ting inte funkar som hemma.

Skärpning. Filma mindre, och domar-teamet, tillåt mer. VAR-besluten borde för övrigt tas inom en minut, det skulle förbättra ett nu ganska svajigt system.

Tror jag.

Thomas Bronner2021-05-10 18:06:00

Fler artiklar om Mallorca