Lagbanner

Take så mycket!

Här kommer en ny sammanfattning om livet på och med Mallorca. Matcherna står som spön i backen, rekorden slås och Messi är äntligen här. Och så fotbollsgala förstås. Så, que pasa en Mallorca?


På plan
:

Ja, efter segern mot Real Madrid har det blandats friskt.

CD Leganés Mallorca 1 – 0

Hoppsan, här fanns absolut inget av det fina vi såg mot Real Madrid. Allt borta, man slår ligaledaren och förlorar veckan därpå mot tabelljumbon...hybris? Jag vet inte, men det känns som om Leganés är ett av de lagen vi ska ha bakom oss.

Mallorca Osasuna 2 – 2

Hemma ska man vinna. Ledning två gånger om, men icke. Två fd Mallorca spelare hos gästerna som har gjort det bra i högsta ligan, Brandon och Estupinian. Den senare var väldigt nyttig i Mallorca(då på lån från Watford) och assisterade här till kvitteringsmålet när Mallorca tappade två poäng.

Valladolid Mallorca 3 – 0

Sämsta insatsen i år. Inget funkade, dåligt försvar, mesigt mittfält och uddlösa anfall. Bytet av målvakt var ju inte heller så lyckat...

Mallorca Villarreal 3 – 1

Mycket viktiga poäng i regnet.Inte vackert, straffar åt alla håll...och en domare som hela tiden stoppar all aktivitet och tempo. Jag avskyr verkligen det här, men mina spanska vänner tjatar vidare och vill verkligen att jag måste greppa att detta är en ”del av sporten”...
Jag vet inte, men visst. Segern ger en viss arbetsro ändå, och visst fanns här åter stabilitet och diciplin.

Mallorcas inlånade japan Take Kubo låg bakom det mesta och avgjorde med sitt första mål för Mallis och borde vara given i startelvan nu.

Take så mycket!

På ön:

Fotbollsgala! Jodå, alltid lika festligt. Tjoho, pris till alla, hej & hå!
Skämt åsido, fotbollen på ön är inte bara RCD Mallorca, Atletico Baleares förtjänar att nämnas.
Laget går som tåget i Segunda B. Deras gamla slitna arena Estadio Balear är snart klar efter en rullande renovering också.Imponerande arbete som pågår hos lillebror.

I Klubben :

RCD Mallorca nu passerat 1000 matcher i den högsta divisionen.Tyvärr ”firades” jubileumsmatchen med åtets sämsta insats mot Valladilid



Mer siffror:  Vicente Moreno har passerat 100 matcher som tränare i Mallorca.
Låt oss hoppas att det blir minst 100 till!



Argentinas landslag är på plats. Laget använder Mallorcas faciliteter inför kommande landskamper. Messi & Co lockar hundratals till träningsanläggningen Son Biblione.

**

Ja, Mallorca  blandar och ger, jag har ändå ett lugn. Känns som man slår "fel" lag bara... Högstanivån är bättre än väntat, och kan man undvika de stora fallgroparna så ska kontraktet ordnas i god tid. Men det är långt kvar.
Nu kommer ett uppehåll och förhoppningsvis är hela truppen redo när ligan startar igen.

Levante borta härnäst.

Vamos!

Thomas Bronner2019-11-13 15:27:00

Fler artiklar om Mallorca