Lagbanner

Tomten, lera, våren & virus

Mallorca öppnar 2021 med en pinne på bortaplan och är fortfarande obesegrade på resande fot. Mycket tyder på att förra årets La Liga -lag, Espanyol, Almeria och Mallorca i vår gör upp om platserna till den högsta divisionen igen, även om det är många matcher kvar.


Las Palmas - Espanyol 1-0

Espanyol tappade lite fart och förlorade på Gran Canaria, och Almeria flåsar oss i nacken.
Mallorca hade i senaste omgången en tvåmålsledning efter tjugo minuter och chans på ligaledning.

Men. Det var inte snyggt. På planen.

Det var länge oklart om matchen skulle spelas över huvud taget då Estadio Carlos Tartiere visade upp en hopplös gräsmatta, lerig och trasig.
Har aldrig sett något liknande på den här nivån. Dessutom två rejält stukade lag med många indisponibla spelare på grund av skador och virus.

Man skulle kunna säga att det nya året började i samma stil som det gamla.

Ändå en kanonstart för Mallorca med oväntade målskyttar. Och innan målen kom, ett skott från distans i stolpen.
Den helt urformade Lago Junior fick chansen från start på grund av numera ordinare spelares frånvaro, och tog den.
Eller, han ser seg ut...men mål gjorde han och glad blev han. Och sen Sastre med en rökare från nästan 30 meter, också oväntat, tre år sedan han gjorde mål.
Sa efter matchen att han tränar frisprakar och skott på egen hand. Oväntat.

Mot slutet av första halvan såg Mallorca dock allt segare ut, man hade stora stora problem i leran. Real Oviedo hanterade det bättre, och reducering kom i 43:e minuten genom Javi Mier.
Efter halvtidsvila fortsatte problemen, Mallorca fick en skada på Oliván, som öppnade för Fran Gámez, en försvarare som inte har platsat i startelvan på år och dag.
Innan dess hade Luis García Plaza även bytt ut Febas för Amath Ndiayes. Ett byte som gav nytt syre till öborna. Ndiayes är redan en mycket viktig pjäs i Mallorcas trupp, honom ska vi rädda om.


Franco Russo

Efter bytet hade vikarierande backen Russo en hyfsat farlig nick som tvingade Femania att sträcka ut rejält och parera bollen till en hörna.
Men, bollen var ändå mest på Mallorcas halva, Oviedos egen Papa Nuel( tomten på spanska), inbytte Nahuel kom in och var alldeles lysande, indirekt låg han helt klart bakom det mesta för hemmalaget, och kvitteringen var absolut rättvis när den kom i den 70:e minuten från Arribas.
Mallorcas reseförsvar hade därmed släppt in mer (borta)-mål på en timma än alla andra bortamatcher med ordinare mittlås. Raillo och Valjent.
De sista minuterna bjöd på försök från båda lagen, men det undermåliga underlaget tog udden av det mesta, Oviedo hade farlig nick från Obeng och ovan nämnde Sastre försökte ännu en gång från distans men skottet gick utanför.

Rättvist resultat, Real Oviedo var bra, dom är bättre än fjortonde plats.

Real Oviedo spelade med: Femenías, Juanjo Nieto, Arribas, Bolaño, Mossa, Javi Mier, Jimmy, Viti (Cedric, min.86), Nahuel (Carlos Hernández, min.89), Rodrigo (Obeng, min.72) och Blanco Leschuk.

Och Real Mallorca med: Reina, Sastre, Russo, Sedlar, Oliván (Gámez, min.57), Baba, Galarreta, Febas (Amath, min.53), Antonio Sánchez, Lago Junior och Abdón (Alegría, min.86).

Domare: Trujillo Suárez gav gula kort till Abdón Prats och Galarreta.
Mål: 0-1, Lago Junior, min.15; 0-2, Sastre, min.19; 1-2, Javi Mier, min.44; 2-2, Arribas, min.69.

****

Silly ?

Jodå, det pågår en del, men inget bekräftat än. Det snackas om Iñigo Ruiz de Galarreta. Levante sägs lura i vassen, men Mallorca kommer att kräva riktigt bra betalt och bara sälja för många slantar. Mer än Levante har. Och så  Antonio Sanchez. Den Palma-födde 23-åringen sägs ha ratat två förslag från klubben. Två kanske tre (botten)-La Liga lag har visat intresse för Tony, men prislappen på 6 miljoner euro sätter käppar i hjulen. Helst vill man se honom fortsätta här, problemet är att han är dyr i drift.

Spelare eventuellt på väg in återkommer vi om.

****

Våren och viruset då?

Man är försiktig, och tror inte på publik på ett bra tag framöver, kanske inte alls denna säsong. Tråkigt förstås, men det är ju lika för alla.
Mallorcas amerikanska ägare ser dock till att räkningarna betalas och att det är lugnt i både trupp och styrelserum. Bra så.

Härnäst ?

Copa del Rey ikväll. Fuenlabrada i Madrid. Tränare Luis Garcia Plaza kommenterade matchens prioritet klockrent : ” om vi vinner så blir jag jätteglad, om vi förlorar så kommer jag att gratulera Fuenlabrada”

Klart är att det blir blir stora förändringar i startelvan.


Hasta luego amigos!

Thomas Bronner2021-01-06 16:57:00

Fler artiklar om Mallorca