Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2024-05-08 21:00

Real Madrid - Bayern München

Bayern får ge vika mot de spanska mästarna

Bayern får ge vika mot de spanska mästarna

Efter en sprakande tillställning från München förra veckan stundar nu en fullt avgörande match för Real Madrid att ta sig till ännu en Champions League final.

I helgen kunde vi fira ännu en ligatitel för vårt kära Real Madrid. Den 36:e i ordningen. I matchen som slutade 3-0 till Real vilades en del tunga pjäser som Jude Bellingham, Valverde och Vini Jr. Detta för att det största fokuset ligger på returen mot tyskarna. Tyskarna som haft en säsong i ligan sämre än på över 12 år, men som ändå lyckats hänga kvar i Champions League och teoretiskt fortfarande har chans på en final och titel. Men är det en final de ska lyckas nå? Nää, det tror jag nog inte. 
 
Det är tråkigt att vi stöter på Bayern München såhär pass “tidigt” i turneringen när det verkligen inför denna drabbning kändes som att detta lika gärna skulle kunna vara en final. Det är de här två lagen som turneringen ska stå mellan, och det visade sig verkligen i det första mötet från förra veckan. Efter en jämn match där Vinicius, Kroos och Sane stod för briljans, skulle Kim Min-jae fälla avgörandet med att fälla Rodrygo helt klart i straffområdet och ge Vinicius en straff han kyligt skulle sätta. 2-2 blev slutresultatet och nu i Madrid ligger en finalbiljett på spel för båda lagen. Närmast den är såklart de mesta mästarna, Real Madrid. 
 
Visst kan man hålla med om att de kanske lite större chanserna hade Bayern och mer boll hade de också. Men var det kanske inte enligt Ancelottis matchplan? Ancelotti har ju aldrig på sina 9 matcher mot tyskarna förlorat, och visst vet han att vi är favoriter men vi behöver inte styra matcherna helt utan lita på att vi är stabila bakåt och sen när vi har chanser framåt så tar vi vara på dem. Det fungerade med nöd och näppe borta mot City och i München lite bättre. Det viktigaste är kanske att vi inför returen nu hemma på Bernabeu där vi vet att vi är livsfarliga, har med oss ett resultat där det enda vi behöver göra är att vinna för att ta oss till en final. Spelarna är i bra form och Militao har fått komma tillbaka i lugn och ro efter sin skada så han imorgon ska kunna prestera på topp om tillfälle ges. Vinicius såg glödhet ut och låg förutom bakom två mål också straffen till det andra. Mentaliteten vi har i laget är otroligt viktig för att vi ska ta oss vidare och med ett Bernabeu som lär koka så tvivlar jag inte på att Los Blancos kommer gå ut och göra sitt yttersta, och se till att vi går till finalen på Wembley. 
 
Imorgon är det exakt 13 månader sedan Real Madrid senast förlorade på hemmaplan och med ett Bayern som gästar med endast 3 vinster på bortaplan på deras senaste 10 bortamatcher där de varken hållit nollan en enda gång dessutom, så är chanserna stora för oss att gå vidare. Men då krävs det att rätt mannar startar också. Lunin som fick vila i helgen då Courtois fick göra sin efterlängtade comeback från sin skada, borde ges platsen i mål. Tillbaka från avstängning är Carvajal, och det kan verkligen behövas efter den första matchen där vi såg att Vazquez ofta hade stora problem med Musiala och Sane vilket egentligen var vår kanske enda svaga punkt i matchen. Framåt vet vi att det kommer spelas med Tchouameni, Kroos och Valverde i mittfältet och längre fram i anfallet rör sig Bellingham, Vinicius och Rodrygo. Enda frågetecknet är väl om Militao får chansen från start eller om Nacho som fått agera ersättare till brassen återigen tar mittbacksplatsen. Får jag gissa, tror jag på det sistnämnda. 
 
Ancelotti inför matchen: 
-Allt kan hända imorgon, vi är motiverade. 
 
-Vi måste bli bättre i försvar. 
 
-Vi förväntar oss ännu en euforisk kväll på Bernabeu imorgon. 
 
-Courtois var bra men han behöver tid för att komma tillbaka till sin bästa version. 
 
-Andriy Lunin kommer spela imorgon. 
 
Potentiell startelva för Real Madrid: 
Lunin 
Carvajal Rüdiger Nacho Mendy 
Tchouameni 
Valverde Kroos 
Bellingham 
Rodrygo Vinicius 

Potentiell startelva för Bayern München: 
Neuer 
Kimmich Kim De Ligt Davies 
Laimer Goretzka 
Sane Müller Musiala 
Kane 
 
När: Imorgon 
Tid: 21:00 
Domare: Szymon Marciniak 
Arena: Santiago Bernabeu 
TV/Stream: TV4 Fotboll/TV4 Play 
 
HALA MADRID! 

Martin Svärdberg2024-05-07 15:18:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid