Lagbanner
Benzema klättrar i målligan
Karim Benzema var glödhet senast och klättrade i klubbens totala målliga

Benzema klättrar i målligan

Med två mål mot Valencia senast klättrade Karim Benzema upp till femteplatsen när det kommer till mål för klubben. Han passerade självaste Ferenc Puskas och står nu noterad för 243 mål på 503 matcher.

Sommaren 2009 anlände Karim Benzema till Real Madrid som en supertalang. Över tio år senare är han kvar i klubben och blev stor matchvinnare med sina två mål senast. Det tog honom också förbi Puskas och upp på femteplatsen i klubbens totala målliga.
– Jag kunde aldrig tänka mig det här, jag är väldigt glad. Jag har jobbat hårt länge och försöker alltid att förbättra mig. Jag hoppas att jag kan fortsätta på samma sätt och jag är lycklig över att få spela i den här klubben, säger fransmannen till klubbens hemsida.

Det var inte vilket mål som helst som han passerade Puskas med. Ett mönsteranfall som han avslutade med vänsterfoten upp i krysset?
– Det var ingen lätt motståndare i Valencia men vi vann och höll nollan. Vid andra målet hände allt snabbt. Det var en passning fåra Asensio som jag kontrollerade, sköt med vänsterfoten och den gick in. Det ser lätt ut men du måste göra allt snabbt.

 


Marco Asensio assisterade till målet och gjorde en efterlängtad comeback efter sin skada.
– Det är glädjande att se honom tillbaka och han har jobbat stenhårt. Han har sett ut att vara i bra form den senaste månaden och förhoppningsvis kan han fortsätta på samma sätt, säger fransmannen.

En annan som också har varit skadedrabbad under säsongen men som det har klickat väldigt bra med för Benzema när han har spelat är Eden Hazard.
– Han är en riktigt bra spelare som vet hur man spelar på en touch och rör sig rätt. På träningarna använder kombinerar vi mycket med en och två touch och jag gillar verkligen det, säger Benzema.

* * *

För Real Madrid väntar härnäst Real Sociedad på bortaplan och då fortsätter Benzema jakten på ligatiteln och Santillana som innehar fjärdeplatsen med 290 mål.

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2020-06-20 16:12:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid