Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2023-02-15 21:00

Real Madrid - Elche

Dags att minska avståndet

Dags att minska avståndet

Världsmästarna ställs mot tabelljumbon Elche på Santiago Bernabeu ikväll. Real Madrid förväntas vinna och minska avståndet även om Vinicius Jr saknas och att Elche tog säsongens första trepoängare i den senaste ligaomgången.

Real Madrid tappade tre värdefulla poäng i den hetsiga matchen mot Mallorca i den förra ligaomgången när huvudstadslaget förlorade med 1–0. Avståndet till serieledarna Barcelona är just nu hela elva poäng och allt tyder på att Real Madrid inte kan återta serieledningen igen den här säsongen. Men bättre gick det när laget några dagar senare besegrade AFC Champions League mästarna Al-Hilal i klubblags VM som spelades i Rabat, Marocko. Finalen dominerades av Real Madrid redan från avspark och slutade 5–3 till Europamästarna. Real Madrid är nu officiellt världens bästa klubblag.

Courtois börjar återhämta sig efter skadan men är inte klar för spel så Andrej Lunin får fortsatt speltid mellan stolparna. Kroos, Hazard och Mendy är fortfarande skadade och missar matchen. Vinicius Junior missar dock matchen på grund av avstängning, han har fått se det gula kortet fem gånger. Ancelotti kommer att ersätta honom med Rodrygo som förväntas starta tillsammans med Benzema och Asensio.


Valverde och Benzema målskyttar i det senaste mötet.

Elche ligger sist i La Liga men tog en efterlängtad seger i den senaste omgången, lagets första den här säsongen. Tränaren Pablo Marchin får dock klara sig utan Palacios och Omar Mascarell med ett förflutet i Real Madrid Castilla som är avstängda. Men även skadade Alex Collado och Pere Milla, som stänkte dit ett hattrick i vinsten mot Villarreal, ett tungt avbräck för borta laget. En spelare som är intressant att nämna är Raul Guti mest på grund av sitt namn när det ska liras fotboll på Santiago Bernabeu. Men en spelare som Real Madrid försvaret ska hålla ett extra öga på är anfallaren Lucas Boyé.

Real Madrid slog Elche med 3–0 på borta plan i första mötet i höstas och har åtta vinster på de tio senaste mötena. Men La Liga är konkurrenskraftigare den här säsongen och det finns inga "lätta matcher", det behövs nogranna förberedelser i alla matcher och en hel trupp för kunna slåss om titeln. Framför allt för att minska avståndet till Barcelona. Så trots avsaknaden av Kroos och Vini Jr samt att Real Madrid kan vara slitna efter klubblags-VM förväntas ”Marängerna” att vinna hemma på Santiago Bernabeu.

Truppen:
Målvakter: Lunin, Luis López och Cañizares.
Försvarare: Carvajal, Militão, Alaba, Vallejo, Nacho, Odriozola, Lucas V. och Rüdiger.
Mittfältare: Modric, Camavinga, Valverde, Tchouameni, D. Ceballos och Sergio Arribas. 
Anfallare: Benzema, Asensio, Rodrygo och Mariano.


Hala Madrid Y Nada Mas.

 

Beryar TaherBeryar.taher@hotmail.comTwitter: Beryar_Taher2023-02-15 20:11:47
Author

Fler artiklar om Real Madrid