Allianz Arena, 2024-04-30 21:00

Bayern München - Real Madrid
2 - 2

Efter Madrids mardrömsminuter: Vinicius räddade Real
Vinicius Junior noterades för två mål i den första CL-semifinalen mot Bayern München (2–2).

Två insläppta mål på fyra minuter höll på att sänka Real Madrid i CL-semin borta mot Bayern München. Då klev Vinicius Junior fram och räddade det spanska huvudstadslaget genom att fastställa slutresultatet 2–2 med sitt andra mål för kvällen.

Real Madrid inledde, semifinalen i Champions League, mot Bayern München på samma sätt som laget ofta gjort den senaste tiden. Det vill sägs trögt och sömnigt. Men minut för minut tinade laget upp.

I den 24:e minuten stod Toni Kroos för matchens delikatess. Tysken vände upp, avancerade, pekade till Vinicius Junior. Efter det passade han bollen dit han pekat. Fri med Manuel Neuer gjorde Vinicius inget misstag. I stället rullade han enkelt in 1–0 för "Los Blancos".

I övrigt bjöd första halvek inte på många heta målchanser. Vilket innebar att Real Madrid gick till halvtidsvila med en 1–0-ledning. Den skulle dock inte stå sig. Andra halvlek bjöd nämligen på högklassig fotbollsunderhållning från båda lagen.

Bayern München kom ut till andra halvlek som ett nytt lag. Vilket gav utdelning redan i den 53:e minuten. Leroy Sané fick utrymme att ostörd vandra in i offensivt straffområde. Därefter fick han dessutom tid för att prickskjuta. Det var inte en kombination som slutade väl för bortalaget. Bollen susade nämligen in vid främre stolpen och kvitteringen (1–1) var ett faktuom.

Fyra minuter senare sparkade Lucas Vazquez, som ersatte avstängde Dani Carvajal som högerback i Reals startelva, ner Jamal Musiala. Solklar straff. Då skickade hemmalaget fram Harry Kane för att slå den. Engelsmannen var omutlig och rullade retsamt enkelt bollen förbi Andrij Lunin. De efterföljande minuterna skapade tyskarna ett par chanser till, men Madridklubben kom undan med blotta förskräckelsen.

I stället för ett bayerskt 3–1-mål vaknade Carlo Ancelotti. Italienaren kastade nämligen in Eduardo Camavinga för att ersätta Nacho. Vilket innebar att Aurélien Tchouaméni fick gå ner som mittback. Det fick "Marängerna" att vakna. Tio minuter och ytterligare två byten – Luka Modric och Brahim in, Kroos och Bellingham ut – senare andades Real återigen morgonluft.

Med en knapp kvart kvar att spela lyckades Vinicius återigen springa sig fri – denna gång framspelad av Modric – men avslutet gick rakt på Neuer. Den efterföljande hörnan blev dock fruktlös.

Efter par minuter senare skulle Vinicius däremot få en ny, ännu bättre, målchans. Detta efter att Vinicius lirkat fram bollen till Rodrygo i straffområdet. Den sistnämnde revs dock ner och domaren pekade på straffpunkten. Från 11 meter var Vinicius säkerheten själv, 2–2.

Summa summarum; en underhållande semifinal. Och vidöppet inför returen på Santiago Bernabéu om en dryg vecka.

Spelarbetyg Real Madrid (4–1–2–1–2):

Lunin – 3. Kan å ena sidan inte lastas för att ha släppt in en straff. Å andra sidan borde han kanske tagit 1–1-målet. Gör dock flertalet bra räddningar.

Vazquez – 1,5. Slarvade ofta i offensiven. Hade det dessutom väldigt jobbigt i duellen mot Jamal Musiala.

Rüdiger – 3. Har allt som oftast stått för ruggiga insater i de största matcherna i Madrid-tröjan.

Nacho  (ut 65')– 2. Såg skakig ut. Sprang bort sig en del och var stundtals slarvig med boll.

Mendy – 2,5. Passiv vid Bayerns kvittering. I övrigt helt okej insats.

Valverde – 3. Gör som vanligt en solid insats. Tyvärr inte mycket mer än så denna kväll.

Tchouaméni – 3,5. Backlinjen stabiliserades när han gick ner som mittback i mitten av andra halvlek. Gjorde helt okej ifrån sig på mittfältet dessförinnan.

Kroos (ut 76') – 4. Spelmässigt bäst i Real. Bidrog, som alltid, med lugn. Fantastisk assist till 1–0-målet.

Bellingham (ut 75') – 2,5. Sprang en hel del och blixtrade till ett par gånger. I övrigt nästintill osynlig. Såg sliten ut.

Rodrygo (ut 87') – 3. Bra aktion som fixar straffen som gav 2–2. I övrigt relativt blek.

Vinicius Junior – 4,5. Gör två mål. Skapade därtill oreda i Bayerns försvar gång på gång. Inblandad i det mesta som skapades i offensiv väg.