Olympiastadion, 2023-12-12 21:00

Union Berlin - Real Madrid
2 - 3

Efter Union Berlin - Real Madrid

Full pott i gruppspelet för Real Madrid efter en 2-3 vinst mot Union Berlin i den avslutande omgången.

Real Madrids sista gruppspelsmatch gick av stapeln under tisdagskvällen när den spanska huvudstadsklubben reste nordöst för att besöka Olympiastadion i Berlin för ett möte med Union Berlin. Den tyska klubben spelar inte på deras vanliga hemmaplan, Stadion An der Alten Försterei, på grund av den mindre kapaciteten - därefter är båda lagen i kvällens match mer eller mindre gästande.

De första 44 minuterna av matchen var förväntade. Bellingham hade ett par fina aktioner som kunde bli mål och Joselu hade minst två lägen att bryta dödläget utan lycka. Förutom det så bestod den första halvleken av att Real Madrid passade runt bollen till tonerna av Union Berlin-fansen vars sång ekade hela matchen lång.
Dramat inleddes i slutminuterna av halvleken där Real Madrid införskaffade sig en straff efter en handssituation. Fram steg Luka Modric för att sätta sitt första mål för säsongen, men det är en dålig straff i mitten av mål som räddas Rønnow. Innan man fattat vad som hänt så är bollen på andra halvan av planen där Alaba misslyckas katastrofalt med en rensning som leder till att det är Union Berlin som tar ledningen med 1-0.

Tätt inpå det blåser domaren av för halvtid.

Efter chocken i första halvlek så inleds andra halvlek som den första började. Bollinnehavet ligger hos Madrid och lägena dyker upp titt som tätt. Rodrygo har en ypperlig chans att nicka in 1-1 från nära håll men det förhindras av den danska målvakten. Minuter efter så hittar Rodrygo skallen på Joselu som äntligen hittar nätet till 1-1.
I minut 71 dubblerade Joselu målskörden efter låg nick efter ett inlägg från Fran Garcia. Efter 1-2 så gör Union Berlin 5 byten och går all in på att trycka in ett mål - en risktagning som ger utdelning i minut 85 när Alex Kral trycker in ett långskott till 2-2. Berlinlaget fortsätter pressa på och gör ett helhjärtat försök att förlänga sitt europaäventyr - tyvärr för dem så var det många Real Madrid spelare som var lika helhjärtat insatta kring att bevisa att man platsade i startelvan. En av dem var Cebellos som efter fint förspel av Bellingham sätter 2-3 och stänger matchen för kvällen.

En dominant insats från Real Madrid där man lyckas behålla bollen i princip hela matchen. Det blev mer spännande än vad det behövts men samtidigt var det en match som egentligen inte betydde något för Madridlaget. Vi får se om valet att inte vila fler nyckelspelare kommer bita Ancelotti i baken eller inte. Det känns lite underligt att Valverde, Bellingham, och Rodrygo startar en obetydlig match som denna. Hade varit en bra match att låta junisarna på bänken debutera och låta spelare som Paz och Diaz få några fler minuter. Ancelotti väljer också att endast göra fyra byten (??) vilket känns otroligt underligt. Vilket fall som helst så stänger vi gruppspelet med 6 av 6 segrar och 16-7 i målskillnad.

Jag vill tillägga att jag var ruskigt imponerad av Union Berlins insats. Även om man inte lyckades hålla i bollen, något man troligen inte förväntat sig heller, så fortsätter de att sätta in grovjobbet under hela matchen. Det fanns en tro på att man skulle kunna sno med sig poäng från matchen och det var inte långt bort att man faktiskt lyckades.

Real Madrids nästa match är på söndag mot Villareal!