Elche - Real Madrid: 1-1

Året avslutas med en kryssmatch mot Elche..

Real Madrid dominerade första halvlek, det var marängerna som hade bollen och det var marängerna som var farligast. En viss Luka Modric var på spelhumör och det brukar oftast gå ReaI Madrids väg när han är så bra. I matchminut 20 skickade Asensio iväg en raket som träffade ribban och Modric var på först på returen och nickade in ledningsmålet för Real Madrid. Välförtjänt mål och en trygg ledning för marängerna. Det Elche hade var några fina djupledsbollar på Marcelos kant, men Elche saknade det där sista för att det skulle bli mål för hemmalaget. I det stora hela dominerade Real första halvlek och mycket i spelet såg bra ut.  Presspelet såg bra ut och Real fick mycket tid med boll och använde det på ett bra sätt.

Elche började andra halvlek mycket bättre. I 50:e matchminuten slår Elche en frispark och Carvajal drar motståndaren i tröjan och domaren pekade på straffpunkten. Fidel i Elche sätter straffen och kvitteringen var ett faktum. Det var en solklar straff.  Sedan byggde Elche vidare på det här och hade fina djupledsbollar bakom Reals backlinje och frustrerade Real Madrid. Real Madrid saknade tempot från första halvlek och var inte alls lika påkopplade som i första halvlek. Centralt fanns det för få spelare som kunde hota och allt blev väldigt förutsägbart från Real Madrid. Från minut 70 och framåt började Real Madrid trycka på och marängerna skapade några bra lägen. Men det ville sig inte och marängerna fick bara 1–1. Zidane försökte kasta in spelare sent i matchen men då var det redan försent.

Courtois - 2
Var nära på att ta straffen. Annars stod belgaren för en stabil insats.

Varane - 2
Stod väl emot det mesta Elche kom med. Gjorde sitt jobb och försvarade bra.

Ramos - 2
Samma för Ramos som Varane, han gjorde sitt jobb och försvarade bra.

Carvajal - 2
Drog på sig en mycket onödig straff och det sänker hans betyg. För han var bra i matchen och låg bakom väldigt mycket.

Marcelo - 1.5
Marcelo släppte till för mycket bakom sig. Visst är han okej framåt men det är inte samma Marcelo.

Casemiro - 2
Är viktig för laget, men i den här matchen kunde han inte göra mycket. Han borde ha bytts ut och var överflödig i den här matchen.

Modric - 3
Viktigare än någonsin för detta Real Madrid. Står för mycket av det kreativa och gav Real Madrid ledningsmålet.

Kroos - 2
Stod inte ut i den här matchen. Kroos är alltid stabil och förser alltid laget med ett lugn, men in den här matchen kunde han inte riktigt spela ut sitt register och hittade inte passningarna bakom Elches backlinje. Byttes ut i 78:e matchminuten.