Lagbanner
Europakollen: Real Madrid

Europakollen: Real Madrid

I en artikelserie kommer vi ta tempen på lagen som i februari går in i Champions League, Europa League samt Conference League-slutspelet.

Mehran Mahmoudi – Real Madrid-redaktionen

Hur är läget i laget just nu?

- Real Madrid är inte i den bästa formen just nu och läget kunde ha varit mycket bättre. För mycket individuella prestationer som avgör matcherna och inte kollektivet. Laget ska nu iväg och spela VM för klubblag och det gäller att få hem spelarna friska. 

Hur skulle du summera lagets väg fram till slutspelet?
- Real Madrid gjorde det man skulle, slutade etta i sin grupp. 13 poäng på 6 matcher är godkänt. Spelmässigt kan det återigen bli bättre, men i gruppspelet var Real Madrid överlag bra. 



Ni lottades mot Liverpool. Dina spontana tankar kring det?
- Liverpool har det svårt just nu. Laget har många skador och Klopp är nog lite svettig just nu. Real Madrid bör gå vidare men man vet aldrig med Madrid. Vi vet aldrig riktigt vad vi får. Madrid ska inte definitivt underskatta Liverpool. 

Vad ger du laget för chanser att ta sig vidare?
- Real Madrid är Real Madrid, de kan gå hur långt som helst.

Vilka ser du som favoriter att ta hem turneringen och hur långt går ni själva?
- De största favoriterna enligt mig är PSG och Manchester City. De har trupperna för att gå hela vägen med tanke på hur intensiv den här säsongen har varit med VM osv. Sedan går det aldrig att räkna bort Real ute i Europa.

*Intervjun gjordes innan klubblags-VM.

SvenskaFans.com2023-02-20 09:00:00

Fler artiklar om Real Madrid