3= Bra match
4= Grym match
5= Världsklass

Courtois 3
En ganska lugn afton för honom med tanke på att vi är vana vid att se honom göra magiska insatser i stormatcherna. I andra halvlek rörde han knappt bollen och i första så släppte han in två som han var chanslös på.

Lucas Vazquez 2.5
Gjorde ingen bra första halvlek, en kombination av Militaos skakiga 30 minuter, mindre support av Valverde och Jesus Coronas tidiga övertag på honom. Ryckte upp sig en aning i andra när han fick Rodrygo på sin kant. Byttes ut i samband med Reals forcering mot Nacho i minut 81.

Éderl Militão 2
Ingen vet fortfarande varför han lämnade muren och försökte göra sig stor vid 1-0 målet. Det satte sig nog i huvudet på honom ett tag, 4 minuter senare gjorde han ännu ett misstag när han hamnade bakom Jesus Corona som ledde till 2-0. Två konstiga beslut som kunde ha kostat oss 3p. Ryckte upp sig till andra halvlek som räddar honom från betyget 1:a.

Alaba 3.5
Tillskillnad från mittbackskollegan var han väldigt stabil i allt han gjorde under hela matchen, manade på sina lagkamrater och när han fick chansen så klev han fram på offensiv planhalva för att hjälpa till.

Carvajal 4.5
En av matchenslirare. På en vecka har Carvajal provat på samtliga positioner i försvaret. Mot Chelsea i veckan spelade han mittback i över 30 minuter och mot Sevilla startade han som vänsterback. Han visade oss alla vilka kvalitéer och vilken försvarare han är. I andra halvlek var det han som först spelade fram till reduceringsmålet sedan när han fick flytta över tillbaka till högerbacken spelade även fram till kvitteringen. Det var länge sen Carvajal gjorde två assister i en stormatch. Viktigt för slutspurten.

Camavinga 2.5
Han fick första halvlek i Casemiros frånvaro men Sevilla på Sánchez Pizjuán är en tuff match att starta i, särskild när de leder och får hålla i boll. Camavinga gjorde inte en sämre match än övriga kollegor på mittfältet under första 45 men det märktes av att han saknade rutin. Tacklingen han gör på Martial i ett ofarligt läge som redan varnad spelare bevisar det. Den här matchen blir en läxa.

Kroos 4
Likt övriga så hade Toni svårt att spela sig ur Sevillas höga press och man-man markering under första 30 minuterna. Tysken var revanschsugen efter att ha blivit utbytt mot Chelsea och tog tag i taktpinnen när Real Madrid låg under och behövde honom som mest. Han läste av spelet perfekt i Casemiro-positionen och byggde upp spelet därifrån. En dedikerad insats.

Modric 3
Slarvade lite med passningarna under inledande första 30 då han hade Rakitic i hälarna hela tiden och Sevilla pressade högt. Sedan läste även han av situationen och började operera på ytor som Rakitic inte hängde med på. Under andra halvlek var Modric länken mellan mittfält och trion framåt. Hans ständiga löpningar mellan fickorna öppnade upp ytor och tid för sina lagkamrater. Uppoffrande insats.

Valverde 3
Fede erbjöd fart när han transporterade boll förbi Sevillas press när det låste sig för Kroos och Modric. Under första halvlek eller första trettio så kom inte han heller till sin rätta. Men i andra flyttade Ancelotti in honom centralt där han mestadels stod för löpningar och energin i återerövringen. En given startspelare.

Vinicius J 3
Han var det ständiga hotet på sin kant men kom inte till några klara målchanser. Jag tror han är i behov av lite vila snart. Får dock ett mål bortdömd när han tog ner bollen med axeln, armen enligt domaren.

Benzema 3
Han såg trött ut efter 120 minuter mot Chelsea i veckan. Hade ett par målchanser där avsluten inte riktigt var på mål eller svaga. Men självklart skulle han kliva fram med att skjuta in segermålet trots allt. Det var hans 25:e mål i ligan, den bästa säsongen i karriären.

Avbytarna:
Rodrygo 4.5
Ett byte som gav effekt efter pausvilan, brassen brukar vara vass när han får kliva in från bänken. Gav liv till Reals högerkant och gjorde direkt det viktiga reduceringsmålet sedan spelade han fram till Benzemas segermål. Den bästa insatsen i ligan den här säsongen.

Nacho 4
Perfekt inhopp när han i princip med första touchen i matchen gör kvitteringsmålet.

Asensio 3
Erbjöd pigga ben när han kom in istället för Modric. Delaktig i mycket framåt.

Mariano
Spelade för lite för att betygsättas.

Mister
Ancelotti 4
Att han allt för ofta hamnar i underläge är oroväckande, det skapar frågeställningar krings hans matchplan och framtid i klubben. Men sättet som han ändå läser av matchen, lyfter laget, bytena han gör, motivationen och lugnet han ger spelarna inför andra halvlek får oss att glömma allt. Eloge till Ancelotti som har förmångan att vara flexibel, det är synonymt med Real Madrids DNA.