Hattrick i mål, straffar och VAR när Real Madrid åkte på stjärnsmäll

Real Madrid behövde tre poäng för att hänga på formstarka Real Sociedad och Atletico Madrid i ligatoppen. Istället blev det noll poäng, tre straffar baklänges och ett flertal VAR-situationer när huvudstadslaget åkte på säsongens andra förlust i ligaspelet.

Mötena mellan Real Madrid och Valencia brukar vara dramatiska. Kvällens drabbning blev inte så. I 23 minuter vann Real Madrid boll högt upp i plan, lyckades med att ta ledningen genom Benzema och såg i övrigt lagom skarpa ut för att plocka hem en seger innan landslagsuppehållet. Sedan klev Lucas Vazquez, VAR och Carlos Soler i in i bilden. Lucas Vasquez täckte ett inlägg med armen och domaren tvekade inte. Straff Valencia. Visst att Carlos Soler brände både sin straff och returen på den, men vad spelade det för roll när Yunus Musah lyckades slå in den andra returen i samma straffsituation för att sedan tvingas se sitt mål bli bortdömt på grund av för många spelare i straffområdet. VAR-granskning leder till att Carlos Soler får chansen att slå om sin straff och denna gång gör han inga misstag. 1-1 och kvällen har bara börjat, åtminstone för Valencia. Ytterligare en VAR situation resulterade i att Varane fick se sig i göra sitt andra självmål på bara några veckor. Bollen visade sig vara över linjen i en situation som kommit till genom en av många kontringar huvudstadslaget bjöd Valencia på under matchens gång. Första halvlek slut. Valencia i ledning med 2-1.

Andra halvlek fortsatte att handla om Carlos Soler och straffsituationer. Först drar vice kaptenen Marcelo på sig en straff i inledningen av andra halvlek. 3-1 Valenica, Soler tvåmålsskytt. Några minuter senare väljer en vimsig Varane att nicka en hög boll bakåt i banan, och lagkapten Sergio Ramos levererar kvällens andra hands i ett försök att få kontroll på situationen och domaren dömer straff efter kvällens tredje VAR-granskning. 4-1 Valencia, Soler hattrick. Fyra straffar slagna, tre dömdes som korrekta och Valencia har för tillfället glömt bort alla de interna konflikter som ständigt kretsar runt klubben. Real Madrids svajiga spel fortsätter, och i ärlighetens namn tyder det mesta på att situationen kommer fortsätta. Pådrivarna i laget fortsätter allt jämt att vara Karim Benzema och Sergio Ramos, men i en match där den förstnämnda kliver ut skadad och den sista inte gör sin starkaste insats som lagkapten blir det tydligt att få spelare kliver fram som alternativ till dessa. Nu väntar ett landslagsuppehåll, där flera kommer fortsätta matchas hårt, och andra kommer vilas. Zidane får i sin tur en möjlighet att analysera kvällens stjärnsmäll, en stjärnsmäll som inte känns som en omöjlighet att bevittna igen innan säsongen är slut.