Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2024-09-17 21:00

Real Madrid - Stuttgart

Hela världens blickar riktas mot Bernabeu

Hela världens blickar riktas mot Bernabeu

Det är Champions League, det är på Santiago Bernabeu, det är första omgången och det är en ny skepnad där alla lag spelar i ett seriespel. Jude Bellingham är tillbaka, Kylian Mbappé ska spela sin första Champions League-match i Real tröjan och de regerande mästarna ska ta emot tyska VfB Stuttgart.

Real Madrid och Champions League, en saga utan logik som tenderar oftast till gåshud och galenskap. Ikväll ska de mesta mästarna i Uefa Champions League och Europacupen inleda ett nytt kapitel i det nya formatet. Ett seriespel med fyra hemmamatcher och fyra borta matcher mot totalt åtta olika motståndare. Det handlar om att plocka så många poäng så möjligt för att sedan kunna kvalificera sig till ett slutspel. I första omgången kommer VfB Stuttgart på besök, tillvardags hemma Bundesliga, där de faktiskt kom tvåa efter mästarna Leverkusen förra säsongen. En otrolig uppryckning i jämförelse med säsongen innan då de faktiskt spelade play-off för att säkra ett nytt kontrakt i Bundesliga.

I Champions League har Real Madrid visat sin storhet bland annat med hela SEX-titlar på de senaste 10 åren och inför den här säsongen kan tränaren Carlo Ancelotti forma en laguppställning som kan kalla sig världens bästa lag, Galacticos. Det tar inte bort eller minskar förväntningarna på att giganterna ställs fram som stora favoriter till att vinna tävlingen i år igen.

I de inledande ligamatcherna har Real Madrid inlett den här säsongen med tre vinster och två oavgjorda matcher, lite av en missräkning med tanke på förväntningarna. Men under helgen bortabesegrade de regerande ligamästarna baskerna Real Sociedad i San Sebastian med 2–0. Vinicius Jr och Mbappé var målskyttarna, båda från elvameter. Superduon som har stor press på sig att bjuda på show i varje match kommer att bli svårare och svårare att hantera för alla lag.

Lättare blir det inte för Stuttgart när superduon också får sällskap av Jude Bellingham. Engelsmannen förväntas starta tillsammans med fransmannen Aurelian Tchouameni som precis som Bellingham är på väg tillbaka och helt återställd efter sin skada. För övrigt är det inget optimalt läge i truppen hos marängerna då viktiga spelare som David Alaba, Brahim Diaz, Eduardo Camavinga och Dani Ceballos är på skadelistan även Eder Militão är det en del frågetecken på.

Real Madrid trolig elva: (4-2-3-1): Courtois; Carvajal, Militao, Rudiger, Mendy; Valverde, Tchouameni, Bellingham, Rodrygo, Vinicius Jr och Mbappe.


Superduon Vini Jr & Kylian Mbappé

Stuttgart lirar en trevlig offensiv fotboll som är underhållande att titta på och kan forma en stark elva ikväll. I helgen bortabesegrade man Gladbach med 3–1, det var första vinsten den här säsongen. Trots att Real Madrid har en gedigen historia med motstånd av tyska lag i Europaspelet, (om vi tar fjolårets slutspel så var åttondels, semifinalist och finalmotståndet tyska lag) så har Real Madrid aldrig mött Stuttgart i Champions League tidigare.
Senast Die Roten (De röda) deltog i turneringen var säsongen 2009/2010. Då med en ung Sami Khedira på mittfältet, idag är det ett helt annat lag förstås och för många av de är det en upplevelse att få spela Champions League fotboll på mot Real Madrid på mäktiga Santiago Bernabeu. Maximilian Mittelstädt är ett känt namn för de som spelade Sportbladets managerspel under sommarens EM turnering men spelarna Real Madrid behöver se upp med är anfallsduon Deniz Undav och Agusburg-förvärvet Ermedin Demirovic.

Jag kan skriva att Stuttgart kan göra livet surt för Real Madrid när de inte har något att förlora på Santiago Bernabeu. Dels med tanke på den oönskade starten för Real Madrid i ligan, i synnerhet trögstartade under första 45 i samtliga matcher hittills, dels Bellingham och Tchouameni lite av ett frågetecken. Men den andra sidan av myntet visar att Real Madrid är Real Madrid, en nyanserat era av Galacticos, tryggheten, rutinen och erfarenheten i dessa sammanhang gör de svårslagna. Laget brukar dessutom höja sig när Champions League hymnen ekar Die Meister, Die Besten, Les grandes équipes, The champions på arenorna. Ikväll ska Kylian Mbappé göra Champions League-debut på Santiago Bernabeu i den vita tröjan, han har anlänt för att skriva in sig i Europaspelets historieböcker. Vinicius Jr och Jude Bellingham ska göra honom sällskap, hela världens blickar och kameralinser kommer därför riktas mot Santiago Bernabeu ikväll.  

TId: 21:00
Domare: Halil Meler (Turkiet)
Plats: Estadio Santiago Bernabeu

Hala Madrid Y Nada Mas
 

Beryar TaherBeryar.taher@hotmail.comTwitter: Beryar_Taher2024-09-17 15:46:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid