Lagbanner
Inför: Athletic Bilbao - Real Madrid

Inför: Athletic Bilbao - Real Madrid

Det är dags för omgång 34 i La Liga och Real Madrid har rest norrut för att ta sig an Athletic Bilbao i jakten på ligatiteln.

Real Madrid kommer till Estadio San Mamés som serieledare med fyra poängs försprång ner till Barcelona. Vanligtvis är just denna bortamatch en av de jobbigaste under säsongen men i och med det rådande världsläget är det kanske tur för Real Madrid att inte någon publik är tillåten.

Zinedine Zidane har fått sällskap av Florentino Perez till matchen och presidenten kommer givetvis att närvara på matchen. Några som däremot får stanna hemma är Eden Hazard, Raphael Varane och Nacho. Trion dras med skador men även James Rodriguez får stå vid sidan av och finns inte med i matchtruppen.

En som däremot får chansen att visa vad han går för i och med Varanes skada är Eder Militao. Brasilianaren köptes för dyra pengar förra sommaren men har fått lite speltid och hade ett tufft inhopp senast mot Getafe.
– Han gör sin debutsäsong och han jobbar på att nå Sergios och Raphaels nivå. Han kommer att spela och jag är glad över "Mili" då han är en spelare för både nuet och framtiden, sa Zidane på presskonferensen inför matchen.

Real Madrid har vunnit alla sina sex matcher efter uppehållet och har samtidigt hållit tre raka nollor, fyra totalt på dessa matcher. Zinedine Zidanes defensiv sitter fint och motståndarna har haft svårt att skapa riktigt farliga lägen. Senast såg det dock riktigt svajigt ut på flera ställen och till dagens möte måste det offensiva spelet upp flera nivåer. Isco tog knappast chansen senast och frågan är vem Zidane väljer till höger i offensiven. Kan Rodrygo gå in från start eller är Asensio redo?

Real Madrids trupp
Målvakter:
 Thibaut Courtois, Alphonse Areola, Diego Altube.
Försvarare: Dani Carvajal, Eder Militao, Sergio Ramos, Marcelo, Ferland Mendy, Javi Hernandez.
Mittfältare: Toni Kroos, Luka Modric, Casemiro, Fede Valverde, Isco.
Anfallare: Karim Benzema, Gareth Bale, Lucas Vazquez, Luka Jovic, Marco Asensio, Brahim Diaz, Mariano Diaz, Vinicius Junior, Rodrygo Goes.

Zidane inför matchen
”Spelarna vet att det är en komplicerad, svår och lång tävling. Vi har inte vunnit något än utan det är hårt jobb och engagemang som krävs för att försöka vinna matcherna. San Mamés är en tuff plats att spela på för alla lag. Vi är redo för det och det kommer att handla om detaljer.”

”Eden har haft en del problem på sistone och vi vill inte riskera något och det är han överens om. Förhoppningsvis är det ett mindre problem så att vi kan se honom spela igen innan säsongen är över.”

Trolig startelva
Courtois
Carvajal Militao Ramos Mendy
Casemiro
Valverde Kroos
Asensio Benzema Vinicius Jr

* * *

Athletic Bilbao parkerar på en åttonde plats i tabellen och har spelat ihop 48 poäng. En anmärkningsvärd sak är att den gamle profilen, Aritz Aduriz har lagt skorna på hyllan under uppehållet och finns alltså inte att tillgå. Men Gaizka Garitano har fina spelare att tillgå och vill både sätta stopp för Real Madrids gulddrömmar och plocka en Europaplats. Garitano jagar också sin första seger mot Los Blancos sedan han tillträdde säsongen 2017.
– Vi har en svår match mot ligans bästa lag, ett lag som kan stoltsera med den bästa truppen och organisationen på planen. Det är riktigt synd att inte supportrarna kan vara på plats, det hade varit en härlig fest, säger Garitano.

På sina sex matcher efter uppehållet har Athletic Bilbao vunnit tre, kryssat två och förlorat en. Senast besegrade man Valencia med 2-0 och Raul Garcia blev tvåmålsskytt. Veteranen är en sådan spelare som man älskar att ha i sitt eget lag men som knappast är lika omtyckt hos motståndarna. Räkna med en hel del dueller mellan Garcia och Real Madrids mittbackspar.

Athletic Bilbaos trupp
Simón, Herrerín, Núñez, Iñigo Martínez, Yeray, San José, Unai López, Williams, Muniain, Córdoba, Larrazabal, Dani García, Lekue, Vesga, Yuri, De Marcos, Ibai, Capa, Raúl García, Kodro, Balenziaga, Villalibre, Sancet.

Trolig startelva
Simon
Capa Yeray Inigo Yuri
Lopez Garcia
Williams Muniain Cordoba
Garcia

Garitano inför matchen
”Matcherna har varit mer jämna efter uppehållet men vi måste vara redo då Real Madrid har vunnit alla sina matcher sedan återstarten.”

"De är stabila bakåt och har knappt släppt in något på dessa matcher. Men kan vi ta vara på våra chanser kan vi ge dem problem.”

”Tyvärr har vi några frågetecken inför mötet men vi har tränat riktigt hårt de senaste veckorna och spelarna har visat stort ansvar.”

* * *

Håll ögonen på
Eder Militao - Brasilianaren får chansen att visa upp sig men kommer samtidigt att få det svettigt mot en sån som Raúl Garcia.

Inaki Williams - Real Madrid får se upp med hans snabbhet och löpningar i djupet.

* * *

Athletic Bilbao vs Real Madrid
Omgång 34
Avspark: 14:00
Kanal: Cmore/Sportkanalen

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2020-07-05 07:00:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid