Lagbanner
Olímpic Lluís Companys, 2023-10-28 16:15

Barcelona - Real Madrid

Inför: Barcelona - Real Madrid
Real Madrid gästar FC Barcelona

Inför: Barcelona - Real Madrid

Säsongens första El Clasico stundar och det väntas bli en mycket spännande match på Estadi Olímpic Lluís Companys.

Real Madrid kommer senast från ett 1-1 resultat borta mot Sevilla i ligan, men vann däremot i tisdags borta mot SC Braga med 1-2. FC Barcelona som fortfarande är obesegrade i ligan vann också sin Champions League match denna vecka med 2-1 hemma mot Shaktar Donetsk och fick dessutom med sig en knapp seger över Bilbao i sin senaste ligamatch. Detta har resulterat i att Real Madrid tack vare sin målskillnad gentemot Girona fortfarande sitter på ligaledningen med 25 poäng mot Barcelona som med en poäng bakom ligger på en tredjeplats. Den senaste tävlingsbataljen mellan dessa rivaler spelades i April i en Copa del Rey semifinal som slutade 0-4 till Real Madrid, och Los Blancos har förutom ligaledningen över Barcelona också en ledning i antal El Clasico vinster gentemot varandra med 103 vinster mot 100. Värt att nämna är att detta är första gången ett El Clasico hålls på denna arena. En arena som Barcelona varit starka på denna säsong då de vunnit alla sina matcher hemma hittils men de möter också Real som toppar bortatabellen denna säsong.  
 
Real Madrid har sett bra ut under säsongen men har inte riktigt kommit igång efter det senaste landslagsuppehållet och det var inte helt enkelt mot Braga i veckan. En match som man nog egentligen hade väntat sig att Ancellotis mannar skulle städat av betydligt enklare. En fråga som fortfarande cirkulerar bland fans och förmodligen Ancelotti är huruvida han ska ställa upp laget på lördag och främst vem som ska spela av Joselu och Rodrygo uppe på topp tillsammans med Vini Jr. Rodrygo fick tillslut efter en lång måltorka göra mål i matchen mot Braga men frågan är om Ancelotti ändå väljer att starta med Joselu som visat sig vara lite hetare framför mål. Förhoppningsvis experimenterar Ancelotti inte för mycket med formationen denna match då de visat sig vara något som ofta inte slutar så bra, och i en match mot FC Barcelona är en förlust inte alls önskvärt. Någon som blir spännande att se är Bellingham i hans första El Clasico. Bellingham toppar för nuvarande skytteligan i både la liga och champions league och har överträffat alla förväntningar sen han kom till Real. Fortsätter han att leverera i denna match som han gjort i alla tidigare så blir han en mardröm för Barcelona. Vinicius Junior är en spelare som man alltid kan förvänta sig det lilla extra av och han brukar vara het i matcherna mot Barcelona så tillsammans med Bellingham i toppform kan marängerna bli riktigt farliga framåt. 

Defensivt har en stor majoritet av målen Real Madrid släppt in hittills på säsongen kommit från inlägg så det blir en nyckel för Real Madrid att stoppa motståndarna från att slå sina inlägg och långbollar. Vilka ytterbackar som kommer få det i uppgift är inte helt klart. Att Carvajal kommer starta från höger känns helt cementerat men från vänster är det mer öppet då Fran Garcia inte riktigt kommit upp till den nivå han måste vilket skulle kunna ge Mendy chansen från start. Men det är svårt att stoppa Camavinga från att spela då han 9 av 10 gånger gör det väldigt bra som vänsterback, och senast han spelade från vänster mot Barca var han helt lysande och vann (8/8) tacklingar vilket var ett rekord. De senaste uppgifterna säger dock att det blir Ferland Mendy som tar starplatsen ute till vänster. Samarbetet mellan Nacho och Fran Garcia i matchen mot Braga såg inte helt säkert ut heller så skönt att Alaba till 99% är tillbaka från start denna match. Med tanke på att Real Madrid ibland läcker lite väl enkelt bakåt men samtidigt ser väldigt starka ut framåt så kan det komma att bli en målrik match som också kan bli mycket spännande. 
 
Ancelotti inför matchen: 
- Jude Bellingham kommer att spela imorgon, han mår bra. 

- Camavinga eller Mendy som LB? Mendy har en fördel eftersom han vilade i Champions League. 

- Nico Paz, Mario Martín, Alvaro & Gonzalo García är väldigt nära att spela med första laget. 

- Barcelonas laguppställning? Jag vet inte, det viktiga för mig är att Bellingham spelar. 
 
Potentiell startelva för Real Madrid: 
Kepa 
Carvajal Rudiger Alaba Mendy 
Tchouameni 
Valverde Kroos 
Bellingham 
Rodrygo Vini Jr 
 
Potentiell startelva för Barcelona: 
Ter Stegen 
Cancelo Araujo Christensen Balde 
Lopez Romeu Gavi Gundogan 
Torres Felix
 
Möjligt att Barcelona spelar Araujo ute som högerback för att försöka stoppa Vini och då går Inigo Martinez in som mittback istället. 
 
När: Imorgon 
Tid: 16:15 
Domare: Jesús Gil Manzano 
Arena: Estadi Olímpic Lluís Companys 
TV/Stream: TV4 Fotboll, TV4 Play 

HALA MADRID!

Martin Svärdberg2023-10-27 17:19:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid