Lagbanner
Inför Barcelona - Real Madrid – El Clásico livar upp en sömning pokal

Inför Barcelona - Real Madrid – El Clásico livar upp en sömning pokal

Det är dags för årets första el Clásico och semifinal i den spanska Supercupen som av någon anledning (pengar såklart) spelas i Saudiarabien. Även om Supercupen kanske inte är en jättesexig turnering i sig så är det en titelchans och en chans att återigen visa de rödblå katalanerna, kanske framförallt twitterglade Piqué, vilka som är störst, bäst och vackrast i Spanien.

Real kommer till matchen efter en övertygande asfaltering av Valencia i ligan. Firma Benzema/Vinicius var i högform som vanligt och stod för avgörande och övertygande insatser. Ett styrkebesked så gott som något efter två blekare matcher i ligan. Madrid flyger till Riyadh med en nästintill skadefri trupp. Bale saknas (som vanligt) men Carvajal, Hazard och Jovic är tillbaka. Även om de extra matcherna som Supercupen inte gör något gott för Reals trupp, speciellt med Don Carlos ickeroterande, så är en titelchans något som man inte ska ta lätt på. Med bonusmotivationen att trycka dit värsta rivalerna på köpet ska detta vara en match som man tar på allvar. Speciellt med tanke på situationen som Barcelona befinner sig i för tillfället.

Barcelona kommer närmast från ett kryss i ligan mot Granada. Med Xavi bakom spakarna har man fått igång spelet mer, även om resultaten inte kommit. Eftersom det är Real som står på andra sidan kan vi anta att de rödblå är motiverade och för att vara ärliga är väl detta deras bästa chans till en titel den här säsongen? De har också förlorat de fyra senaste matcherna lagen emellan och de kommer slåss med näbbar och klor för att försöka bryta Reals segersvit.

Den andra semifinalen spelas mellan Athletic Bilbao och lillebror Atletico under torsdagen och finalen går av stapeln under söndagen. Oavsett vilket lag som går vidare från den matchen blir det tufft motstånd för antingen Real eller Barcelona. När Real förhoppningsvis tagit sig igenom det här gatloppet och står med en titel i händerna är det lite enklare motstånd i form av Elche och då kan Ancelottis mannar pusta ut en del. Men först semifinal! Jag tror att vi kommer få se en tight match med ett Barcelona som står upp bättre än i de senaste matcherna där lagen mötts. Vi kommer få se ett Real med självförtroende och ett Real som för spelet. Jag ser framför mig en gnetande seger med uddamålet även om jag hoppas att Real kan döda matchen ganska tidigt för att kunna avlasta några spelare inför kommande matcher.

De senaste matcherna mot Barcelona har som sagt slutat väl för marängerna, låt oss hoppas att sviten håller i sig. Mot Riyadh, mot seger och mot en final i Supercupen!

Hala Madrid y nada mas!

Förväntad elva
                  Courtois
Carvajal-Militão-Alaba-Mendy
     Modric-Casemiro-Kroos
    Asensio-Benzema-Vini Jr

När: 12/1, 20.00
Var: King Fahd Stadium, Riyahd
Sänds: Kanal 9

Daniel Ramberg2022-01-11 08:53:27
Author

Fler artiklar om Real Madrid