Lagbanner
Allianz Arena, 2024-04-30 21:00

Bayern München - Real Madrid

Inför: Bayern München - Real Madrid
Real Madrid ställs mot Bayern München i semifinalen av Champions League.

Inför: Bayern München - Real Madrid

Semifinal i Champions League och gigantmöte mellan Tyskland och Spaniens största fotbollslag. Real Madrid gästar Bayern München på Allianz Arena i det första mötet.

Tiden har kommit, det är dags för semifinal i Champions League och ett gigantmöte väntar för att få klart en av finalisterna. Real Madrid kämpar för en chans på dubbla titlar och Bayern München för att försöka rädda en annars floppartad säsong.

De helvita från den spanska huvudstaden går in i semifinalmötet med en hittills fantastisk säsong i ryggen. Real Madrid har endast förlorat två matcher, båda mot Atlético Madrid, en ligamatch under hösten samt åttondelsfinalen av den spanska cupen. Efter vinsten mot Barcelona i El Clásico nyligen leder marängerna spanska ligan i överlägsen stil och det är i stort sett en tidsfråga innan ligapokalen hamnar i huvudstaden.

Det som utmärker Real Madrids säsong är att spelare som inte vanligtvis tillhör startelvan har fått speltid när skador satt stopp för centrala spelare. Lirare som Antonio Rüdiger, Andrij Lunin, Lucas Vazquez och Nacho har alla fått mer speltid än vanligt och levererat avgörande insatser när spelare som Thibaut Courtois, Éder Militão och David Alaba varit långtidsskadade. Lägg därtill att Aurélien Tchouaméni presterat på en annan position än vanligt och att mängder av unga krafter tagit stora steg vid sidan av Toni Kroos och Luka Modric.

Det är den kollektiva insatsen Real Madrid visar upp som bäddar för säsongens framgång. Laget före jaget med krigarprestationer oavsett om motståndet är Cadiz i ligan eller Manchester City i Champions League. Det är det som definierar en framgångsrik klubb och säsong.


Hela Real Madrids trupp har varit starkt bidragande till säsongens framgångar.

I det tyska lägret har säsongen varit allt annat än vad den brukar vara. Bayern München som dominerat den tyska fotbollen det senaste decenniet har den säsongen, precis som alla i hela fotbollsvärlden, blivit överraskade av Xabi Alonsos Bayer Leverkusen som redan vunnit tyska ligan.

Inför säsongen 23/24 anslöt Harry Kane som en efterlängtad målspruta efter att Robert Lewandowski lämnat säsongerna innan. Kane har hittills gjort över 40 mål under säsongen och det går knappast påstå att tyskarnas offensiv varit det som fällt. I stället är det en svajig defensiv och poängtapp i många möten med bottenlag som gjort att säsongen blivit en besvikelse.

Samtidigt som tyskarna tappat i det inhemska ligaspelet har de gjort jobbet i Champions League. Efter ett förlustfritt gruppspel började det svaja i både åttondels- och kvartsfinal men likväl står de tyska jättarna i semifinal. Där blir det intressant att se ifall Kane skjuter sig närmare en efterlängtad titel eller ifall Reals sammansvetsade trupp går segrande ur striden.


Harry Kane har sprutat in mål under säsongen för Bayern München.

Real Madrid tar med sig en full trupp till München, även fast Courtois, Alaba och Carvajal reser med kommer de inte spela på grund av skador eller avstängningar.

Hela Real Madrids trupp:

Målvakter: Courtois, Lunin & Kepa
Försvarare: Carvajal, Militão, Alaba, Nacho, Lucas V., Fran García, Rüdiger & F. Mendy
Mittfältare: Bellingham, Kroos, Modric, Camavinga, Valverde, Tchouameni, D. Ceballos & Arda Güler
Anfallare: Vini Jr, Rodrygo, Joselu & Brahim

Vad? Semifinal i Champions League, möte 1/2
När? 30 april 21:00
Var? Allianz Arena, München
Sänds? Tv4play

Anthon Talhaugatalhaug@hotmail.com@AnthonTalhaug2024-04-29 15:46:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid