Lagbanner
Estadio Ramon de Carranza, 2023-11-26 18:30

Cádiz - Real Madrid

Inför Cádiz - Real Madrid

Inför Cádiz - Real Madrid

Real Madrid flyger ner till sydkusten för att gästa Cadiz i säsongens 14e omgång, samt första matchen sedan landslagsuppehållet. Liggandes på en skör 2a plats efter 13 omgångar, kan detta bli en sådan match där man kommer få kriga in i det sista, då Cadiz med ligans sämsta anfall kommer att få försvara under längre perioder. Uppehållet tar ofta med sig tråkiga nyheter, denna gång i form av skador på Camavinga och Vinicius, två väsentliga delar av vårt lag… Men kommer Marängerna att återhämta sig

Innan uppehållet tog Real Madrid en ljuv seger, men även revansch på förra höstens möte mot Valencia, då fokuset tyvärr låg mer på annat än fotbollen. Men både Vinicius, laget och vi fans fick bevittna en rejäl slakt när laget körde över Valencia med hela 5-1.
Tre viktiga punkter ligger under teleskopet, nämligen ”skadeproblemen”, ”vikten av att vinna” samt ”framtiden”.

Skadorna
Med en skadelista som kan bilda ett världslag i sig, måste nu Carlo Ancelotti hitta ett sätt att navigera genom denna storm. Det är ingen hemlighet att laget har haft det tufft i försvaret utan Courtois, men främst Militao. Nu har det sen El Clasico blivit sämre i och med Tchouameni’s skada, vilket lämnar stora hål genom mitten. Det hjälper inte att anfallet försvagas med Vinicius skada. Nu har mittfältet försvagats ännu mer då Dembele ramlade på Camavinga’s knä under träningen, vilket resulterade i att han nu är borta i 1-2 månader.

Man kan inte hjälpa att minnas 2020/21 säsongen där allt gick åt skogen på grund av alla skador, är detta en repris? Eller är det tidigt nog in på säsongen så att laget kan återhämta sig?

Vikten av att vinna
Girona är utan tvekan säsongens överraskning. Varje vecka tänker man att de kommer tappa det, i stället kör de över sina motståndare. Jag tycker det är dags att erkänna de som riktiga titelmotståndare, om inte den huvudsakliga. Galnare saker har hänt, Grekland EM 2004, Leicester Premier League 2015/16. Pressen ligger just nu på huvudstadslaget, som måste fortsätta sin fina form mot ett defensivt lag. De senaste 6 mötena har slutat i 3 vinster 2 oavgjorda samt en förlust för Marängerna. Cadiz är även kända för att vara något av en gigantdräpare. På andra sidan ser man hur Atletí spelar som ett väloljat maskineri, där man vunnit 8/9 senaste liga matcherna för att återta en topp 3 position. Barcelona har å andra sidan, med deras standards, endast vunnit 5 matcher, spelat lika 3 och förlorat 1 utav deras 9 senaste.

Topp 4 just nu
Girona, 34 P, 13 MP
Real Madrid 32 P, 13 MP
Atletico Madrid, 31 P, 13 MP
Barcelona, 31 P, 14 MP

Framtiden
Med alla skador har Carlo blivit tvingad till att äntligen vända sig mot Castilla och där har vi fått se uppflyttningar (temporära?) för Gonzalo García och Nico Paz, två lovande talanger. Nico är en ung offensiv mittfältare som har gjort 6 mål och 1 assist på 10 matcher i Castilla. Han kan även spela ute på kanten där han explosivt kan slå sin man 1 mot 1. Han har även en fantastisk kreativ kvalité med bollen som spelfördelare.

Sen har vi Gonzalo García, ännu en ung anfallare, mer specifikt en ytter. Han är snabb, stark, han har otrolig teknik och enligt hans tränare på La Fábrica, Diego Nogales, har en kvalité av en måltjuv som en 19 årig ytter, det låter otroligt lovande. Han är även duktig på att hitta ytorna för att möta inlägg eller att bryta ner lagdelarna. På kanten är hand livsfarlig med sina inlägg, vilket han visade tydligt i sommarens U19 EM.

Skadorna är förstås tråkiga, men det tillåter spelare som Nico och Gonzalo att ta sig in a förstalaget och visa vad de går för vilket alltid är roligt att se med talanger.

Slutord
Nu har vi chansen att sätta press på Girona som spelar hemma mot Bilbao imorgon kväll. Ta tillbaka första platsen inför nästa helgs möte mot Granada, men även 2 stora matcher då Girona tar emot Valencia som spelat bra på sistone, men även ett stort möte på Estadio Olímpico där Barca tar emot Atleti, en vecka sär poängtapp hade varit fantastiskt för Real. Nu hoppas vi på en vinst… HALA MADRID

Prediction: Cadiz 1-2 Real Madrid  

Förväntad Xl
Lunin
Mendy Alaba Rudiger Carvajal
Modric Kroos Valverde
Bellingham
Brahim Joselu

När: Söndag
Tid: 18:30 
Arena: Estadio Nuevo Mirandilla  
TV/Stream: TV4 Fotboll, TV4 Play 


 

Hajir Shakib2023-11-26 12:40:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid