Lagbanner
Estadio Ramon de Carranza, 2023-04-15 21:00

Cádiz - Real Madrid

Inför: Cádiz–Real Madrid

Inför: Cádiz–Real Madrid

Efter 2–0 vinsten mot Chelsea i Champions League är det åter dags att jogga vidare i den redan förlorade ligan. Kvällens match går av stapeln i Andalusien, där de regerande mästarna gästar Cádiz, som fortfarande slåss för sin överlevnad på undre halvan av tabellen. För Real Madrid kommer resten av säsongen till största del att handla om att hålla lillebror Atléti bakom sig.

Real Madrid kommer stärkta från en säker 2–0 seger mot Chelsea i kvartsfinalen av årets upplaga av Champions League, dessutom med mersmak. I ligan har det ju däremot som bekant hackat ansenligt, inte minst sist där man fick hemmastryk mot europajagande Villarreal. Ancelotti menade då att roterandet av laget var ett misstag, vilket kan tyckas märkligt då det inte direkt varit karusell i startelvan. Rimligtvis handlar de svaga resultaten i ligan snarare om bristande motivation i truppen, någonting som man kan tänka hade hjälpts av att bänkspelare kände att det fanns möjlighet till att konkurrera sig in i den starkaste elvan. Nåja.

Till kvällens match kan man gissa att det inte blir starkast möjliga uppställning. Trots en bekväm vinst mot Chelsea kan man nog tänka att även Carlo förstår att man gärna vilar några av de mest bärande spelarna. Det har dessutom sipprat ut att Vinicius jr och Toni Kroos kommer vilas på grund av någon form av överbelastning. Med allt detta i åtanke är detta elvan jag personligen hade ställt på benen:

Courtois
Vazquez-Rüdiger-Alaba-Nacho
Camavinga-Tchouameni-Ceballos
Asensio-Rodrygo-Hazard

Det ska dock sägas att Hazard givetvis inte kommer få någon start här, utan Benzema kommer hamna i mitten och Rodrygo då rimligtvis till vänster. I övrigt ser jag inte poängen i att riskera spelare som Luka Modric i den här typen av obetydlig match. Tchouameni känns solklar eftersom vi behöver ha honom tillbaka i den formen han visade upp innan VM, vilan för Fede känns välbehövlig.

Cádiz kommer senast från en stark 2–0 vinst borta i Sevilla, där man besegrade ligasexan Betis, och har nu fyra poäng ner till Valencia på nedflyttningsplats. I de senaste sex matcherna man spelat har det delats ut hela fyra röda kort åt olika håll och kanter, så bli inte förvånade om det delas ut en hel del kort ikväll!

Det är svårt att känslomässigt hetsa upp sig av den här typen av match när ingenting står på spel, men det är klart man kan hoppas på tre poäng även här. Framför allt känns det som att många av de återstående ligamatcherna handlar om att klara sig helskinnad till vad som faktiskt betyder någonting. Champions League, tänker ni? Icke. Nu handlar allt om att ha en hel trupp till finalen av Copa del Rey den sjätte maj. Osasuna ska krossas och kungarnas cup ska hem!

¡HALA MADRID!

Tom Holmström@tomholmstrom2023-04-14 15:21:55
Author

Fler artiklar om Real Madrid