Lagbanner
Martínez Valero, 2020-12-30 21:30

Elche - Real Madrid

Inför Elche - Real Madrid
Isco ska bli far och saknas ikväll,

Inför Elche - Real Madrid

Form- och hemmasvaga nykomlingen Elche tar emot mästarna Real Madrid i den sista ligaomgången 2020. Skadeläget i Los Blancos har ljusnat till den grad att även Eden Hazard finns med i truppen och förväntas få spela ett par matchminuter.

Zinedine Zidane och hans mannar avslutar, det väldigt märkliga fotbollsåret, 2020 på bortaplan mot Elche. Elche gör i år sin första säsong tillbaka på högsta nivå sedan 2014-15. Senast Elche mötte Real Madrid vann det vita laget från Madrid med 0-2 efter mål av Cristiano Ronaldo och Karim Benzema. Medan Real fått upp sin segersvit till fem raka vinster i ligan, Elche däremot inte lyckats ta en enda seger på de åtta senaste. Förutom Rodrygo saknas Isco, som inte rest med laget eftersom han ska bli far för tredje gången. Gratulerar Francisco, hoppas få se dig på planen snart igen. 

Zidane inför matchen: 
”Vi är glada att få spela igen efter ett par dagars vila. Elches arena är en svår arena att åka till. De har precis gått upp, men de gör det ganska bra och de är särskilt svåra att möta på sin arena. De är ett bra lag.De har skickliga individer, men jag kommer inte peka ut någon särskild. Vi kommer att försöka spela bra och ta poängen."

Zidane angående Hazard: "Han kommer vara där imorgon. Planen är att han får ett par minuter. Han har varit tillbaka med laget i några dagar nu, så vi försöker få ut det mesta av situationen."

Zidane om spelarnas kontraktssituationer: " Jag vill att alla mina spelare ska stanna här. Enligt mig, är de de bästa. Sjävlklart vill jag att allt löser sig så snabbt som möjligt, för allas bästa."

Skadeläget: I år har Real Madrids skadeläge genomgående sett mörkt, eller åtminstone halvmörkt ut. I årets sista match har även det förändrats. Luka Modric och Eden Hazard finns båda med i kvällens matchtrupp. Detta betyder att Los Blancos enda skadeavbräck är Rodrygo Goes, som saknas med den lårskada han drog på sig mot Granada. Tidigare nämnda Isco saknas också. Även om Hazard är fullt tillgänglig efter sin senaste av alla de skador han dragit på sig sen han värvades till Madrid, förväntas han alltså inte starta ännu ikväll. 

Tabelläget: Efter en rätt knackig inledning på säsongen 2020/21 har Zidane äntligen fått skutan på rätt köl, i alla turneringar. Laget befinner sig nu på andra plats i La Liga, på samma poäng som Atletico Madrid även om den rödvita stadsrivalen har spelat två färre matcher. Med seger ikväll utökar Los Blancos även avståndet till den i nuläget sjätte-placerade ärkerivalen Barcelona till 10 poäng, om än med en match mer spelad. Viktigt att gå in i 2021 med en seger i ryggen. 

Önskad startelva:
Courtois. Har gång på gång gett laget möjlighet att ta tre poäng med sina matchavgörande räddningar. 
Carvajal, Varane, Ramos och Mendy. Ingen anledning att förändra backlinjen, som fungerat fint sedan kapten Ramos gjorde comeback efter sin skada. 
Kroos, Valverde och Modric. I en matchbild där Real förväntas dominera behövs Lukas och Kroos bollskicklighet och förmåga att slå den avgörande passningen. Valverdes löpningar kan mycket väl vara det som drar sönder nykomlingarnas försvar ikväll. 
Lucas V, Benzema och Vinicius.  Även om Asensio blixtrade till med säsongens första assist mot Granada vågar han fortfarande inte utmana och spelar för ofta i sidled, men Lucas har genomgånde imponerat och får platsen till höger. Benzema är självklart självskriven i startelvan. Vinicius får den sista platsen i min elva i brist på alternativ. 


Förväntad elva, Elche:  
Badia
Barragan, Verdu, Calvo, Josema
Guti, Marcone, Morente
Fidel, Boye, Josan

Förväntat slutresultat: Real har besegrat Elche de åtta senaste mötena. Elche har bara en hemmaseger på sju försök sedan återtåget till La Liga. Elche har heller inte vunnit sedan den 23 oktober. Dessa faktorer och Reals förbättrade skadeläge gör att jag tippar på en relativt enkel 0-3 seger för Los Blancos. 

Hala Madrid & gott nytt år! 

Vad? Årets sista ligamatch. 
Var? Estadio Martínez Valero.
När? Ikväll, 21.30. 
 

Rico Liljedahl liljedahlrico@gmail.com2020-12-30 15:34:26
Author

Fler artiklar om Real Madrid