Lagbanner
Coliseum Alfonso Pérez, 2022-10-08 21:00

Getafe - Real Madrid

Inför Getafe-Getafe: Benzema vilas i vad som ska vara tre poäng

Inför Getafe-Getafe: Benzema vilas i vad som ska vara tre poäng

Efter poängtappet mot Osasuna tar marängerna den korta lilla bortaresan till Estadio Coliseum Alfonso Pérez för att ta sig an Getafe i ligans åttonde omgång. Tre poäng är allt som gäller för att haka på Barcelona i ligatoppen.

Real Madrid stod för 36 avslut och nådde upp till hela 3,5 xG i veckan hemma mot Shakthar Donetsk, men bolluslingen ville inte in mer än två gånger. Som tur var räckte det till för att ta tre poäng i CL-gruppen, men effektiviteten måste upp många hack för att man ska fortsätta gå obesegrade denna säsong. Benzema har inte sett ut som den spelaren han var ifjol, framför allt inte när han nu kommit tillbaka efter skadan han drog på sig mot Celtic.

Idag sägs det att Carlo kommer vila Karim, som ska vara trött och sliten. Beslutet att inte värva in någon offensiv kraft i sommar känns mer och mer tveksamt, speciellt när Benzema går in i något tyngre perioder. I senaste ligamatchen mot Osasuna var det Mariano Diaz som kastades in när man jagade vinstmålet. Mariano stod som vanligt (bokstavligt talat) på huvudet och lyckades inte med en enda aktion under de minuterna han fick. Marca förväntar sig att Asensio kommer ta plats centralt ikväll flankerad av Rodrygo och Vinicius. Personligen ser jag hellre Rodrygo i mitten och Valverde till höger. Vad Ancelotti bestämmer sig för visar sig om några timmar. Courtois är fortsatt out och Lunin kommer ta plats i mål. Väldigt svårt att säga någonting om hans insatser hittills då han knappt har haft någonting att jobba med utöver de två i stort sett omöjliga målen han har släppt in.

Min elva:
Lunin
Carvajal-Militao-Rüdiger-Alaba
Camavinga-Tchouameni-Kroos
Valverde-Rodrygo-Vinicius

Getafe har inlett säsongen småknackigt och befinner sig för tillfället på en 14e plats i ligan. Man kommer senast från en hemmatorsk mot Valladolid där man tappade ledning till förlust. Man har lyckats med konststycket att dra på sig tre röda kort se sex senaste matcherna och det känns inte osannolikt att Vinicius kommer få det hett om fotlederna ikväll. Vi får hoppas att domare Lahoz kan hålla spelet på en rimlig nivå så vi undviker otäcka skador.

Förhoppningsvis tar man med sig mycket av de väldigt fina offensiva kombinationerna från i onsdags, men vässar avsluten både tre och fyra nivåer. Vinicius har gjort poäng i åtta av de nio senaste tävlingsmatcherna för Real, en svit han såklart mer än gärna får fortsätta ikväll. Känslan är också att det är dags för Tchouameni att göra sitt första mål i helvitt, då han känts stekhet på hörnor, men också börjat ta för sig och testa distansskott här och där.

Trots att Getafe alltid är en tuff bortamatch ska det inte kunna bli någonting annat än tre poäng ikväll.

Tid: Lördag 21.00
Plats: Estadio Coliseum Alfonso Pérez, Getafe
Mitt tips: 0-3
Håll ögonen på: Alltid Vinicius

Tom Holmström@tomholmstrom2022-10-08 10:51:47
Author

Fler artiklar om Real Madrid