Lagbanner
Inför: Getafe - Real Madrid

Inför: Getafe - Real Madrid

2020 är officiellt här och Real Madrid börjar direkt med lurig och svår bortamatch mot Getafe. Real Madrid har inte den bästa statistiken vad gäller matcher efter ett nytt år och därför är det viktigt att marängerna är på tårna...


Real Madrid
Real Madrid lyckades med att kryssa mot Barcelona och Bilbao. Spelet ser bra ut, flera spelare i laget har lyft sig och alla verkar ombord på Zidanes båt. Men gemensamma nämnaren för båda matcherna är att målen inte görs, det vill sig inte när Benzema inte kan leverera mål. Vinicius och Rodrygo är inte tillräckligt vassa framåt, Bale är som en berg & dalbana i sina prestationer och Jovic har inte lyckats med målskyttet. Marco Asensio har varit skadad dessutom men förhoppningsvis får vi snart se spanjoren återigen i den vita tröjan. Men som ni säkert förstår gäller det för Zidanes mannar att göra mål annars vinner man inte matcher helt enkelt. Getafe kommer antagligen ligga lågt i sina positioner och då gäller det att vara kylig i avslutningslägena när de väl dyker upp. För spelet och kvalitén finns för att luckra upp Getafes försvar men det gäller som sagt att göra mål för att kunna ta tre poäng. Poäng som är viktiga i striden om ligatiteln, Real har inte råd att tappa fler poäng. Getafe är starka på hemmaplan och tränaren Jose Bordalas har gjort ett fint jobb med klubben, Getafe ligger sexa i tabellen. Det är inget lag att leka med och därför är det viktigt att Zidanes mannar är redo för att kämpa, springa och slita på planen för att kamma hem poängen. Det ska bli intressant och se vem Zidane litar på, här syftar jag givetvis på platserna bredvid Benzema.  Hazard är fortfarande skadad och kommer inte till spel. I ett läge där spelarna har haft ledighet och att det finns risk för att spelarna slappnar av, själv föredrar jag att Vinicius spelar från start. Han bidrar med energi, snabbhet och vill alltid utmana sin gubbe. Även om slutprodukten inte är vass så skapar brassen väldigt mycket oreda för sina motståndare. Den sista positionen beror naturligtvis på form och vad Zidane har sett under träningarna. Bale är en poängspelare men blandar och ger väldigt mycket. Rodrygo har sina ögonblick men väljer att spela säkert lite för ofta för min smak. Jovic är iskall för tillfället. Det kan vara så att Zidane startar med Isco bakom Benzema och Rodrygo/Bale. Vi får se helt enkelt vad bossen tänker mot ett Getafe på bortaplan.  Förhoppningsvis kommer Real Madrid ta tre poäng och sätta chanserna man skapar. Ramos och Marcelo kommer inte till spel och där borde Militao och Mendy gå in i startelvan.  Låt 2020 börja på ett bra sätt!
 
 
Potentiell startelva enligt Marca:
Courtois, Mendy, Nacho, Varane, Carvajal, Valverde, Casemiro, Kroos, Isco, Bale, Benzema.
 
 
Getafe
Getafe har verkligen gjort en bra säsong hittills. Att laget ligger sexa i tabellen säger en hel del, Getafe ligger före lag som Valencia och Bilbao. De är endast en poäng bakom Real Sociedad och två poäng bakom Atletico Madrid. Getafe var obesegrade i flera matcher i rad innan Villareal slog de med 1–0. Men det är ett lag som har varit i bra form och en förlust mot Villarreal är inte hela världen. De kommer vara sugna på att slå Real Madrid i detta lokala derby och Bordalas mannar är verkligen tuffa att möta. Defensivt är Getafe ett stabilt lag och endast tre lag har släppt in mindre mål.
 
Potentiell startelva för Getafe:

Soria; Suárez, Djené, Cabrera, Nyom; Jason, Arambarri, Maksimovic, Cucurella; Molina, Mata


När: 20/01-04
Tid: 16.00 
Kanal/Stream: C More fotboll, C More stream
Tips: 1-1 

HALA MADRID Y NADA MAS!

Mehran MahmoudiMerreM892020-01-04 12:49:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid