Lagbanner
Inför Girona - Real Madrid
Vini Jr nätade i höstens möte med Girona.

Inför Girona - Real Madrid

Real Madrid har rest till Girona för den 31:a omgången i La Liga.

Med elva poäng upp till Barcelona och med bara åtta omgångar kvar känns ligatiteln rätt osannolik. Men Real Madrid har både en final i Copa del Rey och semifinal i Champions League kvar att spela om så det gäller att hålla uppe tempot. 

Efter landslagsuppehållet har man, som vanligt känns det som, varvat igång ordentligt under en säsongsavslutning. 20 mål på de sju senaste matcherna och sex segrar imponerar. 

Man kommer dock med en stukad trupp till kvällens match mot Girona. Karim Benzema, Ferland Mendy, David Alaba, Dani Ceballos (avstängd) och Eden Hazard är alla frånvarande. 

Trupp


Hur Carlo Ancelotti ställer upp sitt lag återstår att se men att Vini Jr, Rodrygo och Asensio startar längst fram är inge vågad gissning. Eduardo Camavinga är med i truppen men fick en smäll senast och lär istället spela till helgen. 

Courtois
Carvajal Militao Rudiger Nacho
Tchouameni
Modric Kroos
Asensio Rodrygo Vini Jr


Carlo Ancelotti inför matchen

– Girona spelar väldigt fin fotboll och är välorganiserade med boll. 

– Vi har god dynamik i laget och vi kommer göra allt för att minska avståndet till Barcelona.

– Det har inte varit särskilt svårt att hantera truppen, både veteranerna och ungdomarna hanterar det bra. De vet vad det innebär att tillhöra Real Madrid. 

– Benzema fick en liten smäll senast så han får vila och är redo inför de kommande matcherna. Han är alldeles för viktigt för laget och måste vara 100% inför kommande matcher. 


Benzema har varit stekhet på sistone men vilas ikväll.
 

Girona placerar sig på elfte plats i tabellen och har gjort en fin säsong hittills. Man är starka på hemmaplan och har just nu åtta poäng ner till Valencia som jagar närmast för att undvika nedflyttning. 

Real Madrid kommer som vanligt att få räkna med ett hemmalag som kommer att komma ut starkt och hungrigt. 

Míchel Sánchez inför matchen

– Våra supportrar kommer att stå bakom oss och jag förväntar mig en speciell atmosfär. Jag vill ha det och vi kommer att behöva det. 

– Real Madrid spelar alltid för att vinna och de har en spektakulär trupp. Ligan är inte över än och de har heta spelare i Vini Jr, Rodrygo och Asensio. 

– Vår mentalitet är att ha boll och spendera så mycket tid som möjligt på motståndarnas planhalva. Men mot dessa lag måste vi acceptera att vi får lida lite ibland. 

Vad: Omgång 31 i La liga
När: Tisdag 25/4 klockan 19:30
Plats: Estadi Montilivi
Domare: Javier Iglesias Villanueva
Kanal: C More
Tips: 1-2

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2023-04-25 09:30:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid