Lagbanner
Gran Canaria, 2024-08-29 21:30

Las Palmas - Real Madrid

Inför Las Palmas - Real Madrid

Inför Las Palmas - Real Madrid

De regerande mästarna åker till Kanarieöarna för att gästa Las Palmas i säsongens 3e ligamatch. Las Palmas har tagit 1 av 6 möjliga poäng där man varit det bättre laget i båda matcherna. Real Madrid har haft en trög inledning spelmässigt men lyckats ta 4 av 6 möjliga poäng.

Las Palmas
Trots att de slutade på 16e plats var Las Palmas en av Europas mes intressanta nykomlingar till högsta ligan. Under Garcia Pimientas lyckades man spela en underhållande och attraktiv fotboll som fångade blicken av både deras fans, samt neutrala åskådare, vilket hjälpte dem att nå det näst högsta bollinnehavet i La Liga.

Inför säsongen tog dock Luis Carrión över, där han lämnade Real Oviedo efter att ha lett de till uppflyttningsslutspelen i Sunda. Hittills har de ännu inte lyckats ta en 3 poängare, trotts att ha varit dominanta i båda matcherna, men trenden av poängtapp lär fortsätta även idag!

Real Madrid
Marrängerna gjorde sommarens mest efterlängtade värvning genom Kylian Mbappe, dock har flera frågor gällande hans roll i laget, samt moralen i omklädningsrummet, dykt upp på sistone. Men Med Carlo Ancelotti vid rodret kommer de dock sannolikt att hitta rätt balans förr snarare än senare.

För tillfället verkar det som att Los Blancos fortfarande jobbar på att hitta sin rytm. Vår inledande match mot Mallorca i LaLigas öppningsmatch visade på detta, och även vår 3-0-seger mot Real Valladolid var inte utan problem, eftersom endast ett skott innanför straffområdet avfyrades i första halvlek.

Positivt är dock att Real Madrid har tillräckligt med individuell talang för att besegra de flesta motståndare, även när de inte spelar på topp, så de kommer att försöka säkra en vinst mot Las Palmas med alla medel. 

Jude Bellingham kommer inte att vara tillgänglig för den här matchen eftersom han fortfarande återhämtar sig från en mindre skada. Det innebär att det anfallsmässiga ansvaret faller på Mbappé, Vinícius Júnior, Rodrygo, Endrick och Arda Güler. De tre första förväntas starta, men Ancelotti måste välja mellan att ge den unga brasilianska anfallaren mer speltid efter hans mål förra helgen eller satsa på den turkiske playmakern.       

Förväntningar
Jag förväntar mig en solklar seger från de mesta mästarna där Mbappe äntligen får sitt första ligamål, men där mycket fokus kommer återigen ligga på mittfältet och hur mycket Kroos avsaknad faktiskt påverkar vårt uppbyggnadsspel.

Vini har även han haft en svår inledning spelmässigt, något som Las Palmas kommer försöka utnyttja, men hans otroliga kvalitet bör lösa upp flera knutar i anfallsspelet.
Las Palmas har ett högt tryck i sin arena och med deras 12e man kommer de inte göra det lätt för huvudstadslaget, men Madrid har tillräckligt med kvalitet för att lösa det!

Jag förväntar mig en 1-3 vinst där målskyttarna är Mbappe 2x samt en från Rodrygo!

Förväntad Elva
Courtois
Carvajal Rudiger Militao Fran Garcia
Guler Tchouameni Valverde
Rodrygo Mbappe Vini

När: Torsdag den 29e Augusti
Tid: 21:30
Arena: Estadio de Gran Canaria
TV: TV4 Fotboll HD, Telia Play
 

Hajir Shakib2024-08-29 11:00:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid