Lagbanner
2020-02-22 21:00

Levante - Real Madrid

Inför: Levante-Real Madrid. In i en avgörande del av säsongen.

Inför: Levante-Real Madrid. In i en avgörande del av säsongen.

Real Madrid kommer på besök i Valencia och Levante efter förra veckans debacle mot Celta de Vigo på Bernabeu. En säsongsdefinierande period på åtta dagar skall inledas och här krävs en rejäl bounce back från laget från huvudstaden, och tre poäng är ett måste för att behålla Barcelona bakom sig i ligan.

Real Madrid: 
 
Trupp:

Målvakter: Courtois, Areola, Altube
Försvarare: Carvajal, Militao, Ramos, Varane, Marcelo, Mendy
Mittfältare: Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, James, Isco
Anfallare: Hazard, Benzema, Vazquez, Vinicius
 
Trolig startelva:
Courtois
Carvajal-Ramos-Varane-Mendy
Valverde-Casemiro-Kroos
Vinicius-Benzema-Hazard
 
Insatsen mot Celta senast var långt ifrån godkänd där man öppnade sömnigt och hamnade i tidigt underläge. Trots en uppryckning i andra halvlek räckte det inte längre än till en poäng, någonting som lät Barcelona korta avståndet till en pinne i ligatoppen. I denna match krävs det att hela laget är påkopplat från avspark, det finns helt enkelt inte utrymme för att bjuda på fler enkla mål bakåt. Förhoppningsvis får vi se Ferland Mendy tillbaka i elvan, någonting som hade gett oss en större stabilitet i försvaret. Både Gareth Bale och Luka Jovic lämnas utanför matchtruppen, troligtvis p.g.a. de rapporterade magproblemen som gjorde att de missade träning under veckan som gått. Även Rodrygo är återigen utanför truppen.

Är det någonting vi kan ta med oss från matchen mot Celta är det ändå att Eden Hazard äntligen var tillbaka och såg ut att vara på spelhumör. Beslutet om att låta honom vila någon vecka extra såg ut att vara korrekt. Det vi behöver från Hazard nu är att poängen börjar trilla in och den här matchen bör vara ett utmärkt tillfälle för det. En annan viktig faktor är att Benzema behöver komma igång igen efter ett par sömniga insatser under 2020. Kommer dessa två upp i nivå bjuds vi säkerligen på en sevärd match. 
 
Levante då? De kommer närmast från en 2–1 förlust borta mot Villareal där man öppnade starkt tills man lät Gerard Moreno skruva in en boll i bortre gaveln, efter det var det Villareals match att förlora. Man har på sina fem senaste ligamatcher endast mäktat med en vinst och fyra förluster, ett svagt facit som förhoppningsvis ser ännu sämre ut efter lördagens match. 
 
Trolig startelva:
Aitor 
Miramon-Vezo-Postigo-Clerc
Rochina-Campana-Vukcevic-Bardhi
Mayoral- Morales

Senaste gången dessa lag möttes slutade det i vinst med 3–2 för Madrid. Man gick in i halvtidsvilan med en stabil 3–0 ledning, för att sedan bjuda in Levante i andra halvlek, där den utlånade Real-produkten Borja Mayoral stod för ett av målen. I slutändan var vi bara en svettig Courtois-räddning från två tappade poäng. I helgen förväntar vi oss att matchens stängs på ett bättre sätt än så. 

Tre poäng är ett måste för att behålla ligaledningen inför El Clásico, förutsatt att Barcelona slår Eibar borta. Någonting annat än en bekväm vinst här skulle vara oacceptabelt, speciellt i ett så viktigt skede av säsongen. Vi går in i en period på åtta dagar där tre matcher ska spelas, utöver denna är det som de flesta vet dags för slutspel i Champions Leauge där Real får besök av Manchester City på onsdag. Fyra dagar efter mötet med Englands regerande mästare är det dags för årets viktigaste match, Barcelona hemma i ligan. En stark start på en avgörande del av säsongen är vad vi bör förvänta oss.

Mitt tips:
Att sätta försvaret på ett lika imponerande sätt vi gjort tidigare under säsongen blir en nyckelfaktor för framtiden, därför tror jag att Courtois får en till nolla i statistiken. Dessutom är jag fortsatt optimistisk till Hazards poängproduktion och tror att han hänger en kasse, utöver det gör Benzema två. En stabil 3–0 vinst är vad jag tror på, vilket hade varit en perfekt start på den avgörande delen av säsongen. 

Tid: 21:00, lördag
Kanal: Cmore
Tips: 0–3

HALA MADRID!

Tom Holmström@tomholmstrom2020-02-21 22:58:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid