Lagbanner
Wanda Metropolitano, 2022-05-08 21:00

Atlético - Real Madrid

Inför Madridderbyt: Atletico vägrar hyllning?
Det är dags för derby i Madrid.

Inför Madridderbyt: Atletico vägrar hyllning?

Det har blivit dags för derby i Madrid. Real Madrid ska besöka Wanda Metropolitano för möte med Atletico, som vägrar att hylla de nyblivna mästarna?

Fotbollssäsongen 2021/22 går mot sitt slut och i förra omgången lyckades Real Madrid plocka hem sin 35:e ligatitel när Espanyol besegrades med 4-0 på hemmaplan. Vanligtvis brukar motståndarlaget som möter de redan klara mästarna ställa upp och applådera in mästarlaget. Det pratas dock om att Atletico inte kommer att ge en ”el pasillo” till Real Madrid.

– Att ställa oss och hylla Real Madrid? Vi gratulerar dem men vi har stor respekt för våra supportrar, säger Atleticos mittback José Gimenez på frågan

Det finns dock viktigare saker att tänka på. Då ligan är vunnen kan man nu vila spelare eftersom man på ett mirakulöst sätt har tagit sig till final i Champions League. Om tre veckor väntar Liverpool i Paris och Carlo Ancelotti kan ge flera nyckelspelare välbehövlig vila inför det. 

En som kommer att få vila är Thibaut Courtois. Belgaren har gjort en fantastisk säsong och Ancelotti berättade på presskonferensen att Andriy Lunin kommer vakta kassen. Några som däremot inte finns med i truppen är Marcelo, David Alaba, Isco (sjuk), Eden Hazard, Gareth Bale och Dani Ceballos som alla är skadade.

Trupp

Tänkbar startelva
Lunin
Vazquez Vallejo Nacho Mendy
Valverde Casemiro Camavinga
Rodrygo Benzema Asensio

Ancelotti inför matchen

– Dessa matcher är viktiga för oss då det hjälper till att hålla i rytmen. Vi har inget mer att spela för i ligan men det är viktigt att hålla uppe farten och visa respekt. 

– Laget är i bra form. Men vi har en del funderingar kring spelare som inte har återhämtat sig tillräckligt. Vi har fått två dagar ledigt och kommer försöka få ut det bästa av laget. 

– Italienare är vana vid att ge en stående ovation men alla får göra som de vill. Alla ska göra vad som känns bäst för dem och då får vi respektera det. Om det hyllar oss är det fint men om de inte gör det så är det okej. Vi respekterar deras det beslut de tar.
 

Atletico Madrid har en riktigt tung säsong och har inte alls fått det att stämma. Laget ligger just nu på en fjärdeplats men jagas verkligen av Real Betis om sista CL-platsen. Laget är ju tidigare känt för att kunna hålla tätt men faktum är att man har släppt in hela 41 mål i år, att jämföra med Real Madrids 29. Framåt ser det inte heller särskilt roligt ut och ikväll sägs både Antoine Griezmann och Luis Suarez starta på bänken, samtidigt som Joao Felix är skadad. 

Även Mario Hermoso (avstängd) och Thomas Lemar (skadad, missar derbyt.

Tänkbar startelva
Oblak
Vrsaljko, Savic Reinildo
Llorente Kondogbia Koke Carrasco
Cuncha Correa

Simeone inför matchen

– Vi är i ett avgörande läge av säsongen där vi nu har fyra finaler kvar att spela. Vi kommer att ta oss an derbyt på bästa sätt. 

– Jag skulle kunna hålla en lång intervju för att prata om känslor och erfarenheter av matcher mot Real Madrid. Så många finaler, Champions League, Supercupen, Copa del Rey. Många gånger har vi mött ett väldigt starkt lag. 
 

Tre senaste mellan lagen
Real Madrid - Atletico Madrid 2-0
Atletico Madrid - Real Madrid 1-1
Real Madrid - Atletico Madrid 2-0

Vad: Omgång 35 i La Liga
När: Söndag kockan 21:00
Var: Wanda Metropolitano, Madrid
Tips: 2-2
Kanal: C More

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2022-05-08 08:30:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid