Lagbanner
Inför: PSG - Real Madrid
Real Madrid gästar PSG ikväll.

Inför: PSG - Real Madrid

Det har blivit dags för en riktigt tung åttondelsfinal i Champions League. Real Madrid har rest till Frankrike för att ta sig an Paris Saint-Germain.

Från början var det Benfica som gällde för Real Madrid. Men efter UEFA:s fiaskolottning som till slut ledde till att alla matcher lottades om blev det istället Paris Saint-Germain i åttondelsfinal. Ett dubbelmöte som innebär att Sergio Ramos kommer att få komma hem efter sommarens flytt och att Kylian Mbappé troligtvis besöker Santiago Bernabéu som besökare för sista gången. Självklart är det en betydligt tuffare lottning men Real Madrid ska ikväll visa vilka som är mesta mästare när man inleder årets slutspel på Parc des Princes. 

Under höstens gruppspel blev förlusten på hemmaplan i omgång två, mot FC Sheriff, den stora snackisen. Laget tog dock tag i saker och ting efter det och vann till slut gruppen enkelt på 15 poäng, fem före Inter. Målskillnaden slutade på fina 14-3.

Men trots det och att Real Madrid leder ligan har mycket fokus hamnat på Carlo Ancelotti och italienarens ickeval av att rotera laget. Nyckelspelare som Luka Modric, Toni Kroos och Karim Benzema har knappt fått vila och den sistnämnda har dragits med skadebekymmer på sistone. Ancelotti har dock försvarat sina laguttagningar och menar att spelarna kommer att få vila när de är trötta. Många av oss har hoppats att han skulle lära sig efter sina misstag under förra sejouren men tyvärr verkar det inte så. Det är bara att hålla tummarna för att det håller. 

Karim Benzema har som sagt tvingats till vila och har inte spelat sedan han utgick mot Elche den 23 januari. Även Ferland Mendy har haft skadeproblem men ser ut att ta plats till vänster i backlinjen. I övrigt har Ancelotti inga större problem och för en gångs skull en hel trupp att tillgå. Det stora frågetecknet är dock om det kommer att vara värt att riskera Benzema i detta möte? 

Skulle inte fransmannen spela kan det bli så att Gareth Bale, som fick chansen senast, startar som ”nia”.

– Vi får vänta och se. Vi hoppas kunna få tillbaka alla spelare men Bale hade möjligheter senast och var nära att göra mål. Han var farlig och gjorde allt vi bad om, sa Ancelotti efter det oavgjorda mötet med Villarreal den gångna helgen. 

Efter att Benzema gick sönder har man spelat tre matcher och bara mäktat med två mål. Något som givetvis inte känns speciellt bra, även om UEFA har skrotat bortamålsregeln.

En annan viktig detalj att tänka på i detta möte är att både Ferland Mendy och Casemiro kommer att missa returmötet i Madrid om de skulle dra på sig en varning ikväll.

Ancelotti inför kvällens match

– Det skulle inte ha förvånat någon om detta hade varit finalen. Vi är sugna på att slå ett av lagen som är med och slåss om titeln med oss. 

– Det är upp till oss tre (mig, Karim och läkaren) om Benzema kommer att starta. Jag tror att jag har det sista att säga och det är Karim det handlar om. Om han är redo som kommer han såklart att spela. 

– Det är väldigt motiverande att möta ett riktigt bra lag, på en vädigt fin arena och med alla människor som kommer att se matchen. Vi måste ha fokus på att göra vårt bästa. 

Trupp

Möjlig startelva

Courtois
Carvajal Militao Alaba Mendy
Casemiro
Modric Kroos
Asensio/Bale Benzema Vinicius Jr

* * *
I gruppspelet slutade PSG på en andraplats bakom Manchester City. Laget vann tre matcher, kryssade två och förlorade en. PSG kommer dock till kvällens möte som överlägsna serieledare. Känslan är att laget bara har gått och väntat på detta möte och laddat ordentligt. En som dock kommer att missa kvällens match är vår tidigare superhjälte och lagkapten, Sergio Ramos. Det meddelade PSG under måndagskvällen. Säsongen har präglats av skador och Ramos har bara spelat fem matcher hittills. 

En som däremot är redo efter en längre tids frånvaro är Neymar. Brasilianaren har dragits med en fotskada men enligt rapporter tas ett sent beslutet om den nyblivne 30-åringen kommer att starta eller inte. Mauricio Pochettino ser alltså ut att kunna ställa upp med Mbappé, Messi och Neymar framåt. Det gäller verkligen att vara på tårna i backlinjen. 

Det är som sagt ett speciellt möte på många sätt. Kylian Mbappé uppges vara klar för Real Madrid till nästa säsong men än är inget officiellt. Pochettino fick givetvis svara på frågor om fransmannens framtid.

– Han kommer att meddela sitt beslut efter mötet med Real Madrid. Jag vet att han är fokuserad på att ge allt för PSG. Vi respekterar Kylian och det är upp till honom, att ta beslutet om sin framtid.

Allt är dock inte frid och fröjd hos fransmännen. Supportrarna har öppet visat sitt missnöje och protesterade i hegen. De kräver betydligt mer av ett så stjärnspäckat gäng. Det återstår att se hur man hanterar kvällens drabbning. 

Pochettino inför matchen

– Supportrarna i en klubb är väldigt viktiga och de har all rätt att uttrycka sig. Men vi behöver stå enade och går in i ett viktigt skede av säsongen. Jag tror på mitt lag, min klubb och våra supportrar, som kommer att ge oss mycket energi. 

– VI har väldigt stor respekt för Real Madrid som är ett av världens bästa lag. Du vinner inte 13 CL-titlar tack vare en tränare utan det är en styrka som finns i hela klubben. 

– I matcher som dessa är han (Messi) väldigt viktig med sin erfarenhet och han kan spela en viktig roll i att föra över det till resten av laget. 

Möjlig startelva

Donnarumma
Achraf Marquinhos Kimpembe Mendes
Paredes Danilo Verratti
Messi Mbappé Neymar/Di Maria

Röster inför matchen

"När du har spelare som Messi, Mbappé och Neymar framåt så har jag svårt att se hur du ska kunna förlora ett dubbelmöte". / Lilian Thuram

"Det är en tidig final, två fantastiska lag. Jag ger Madrid en liten fördel tack vare deras rutin". / Nicolas Anelka. 

"Det här är anledningen till att du har det här jobbet, att få möjligheten att spela de här matcherna. Det är svårt att försvara mot en sån som Karim Benzema. Han är väldigt smart i sina rörelser, toucher och undviker en mot en-situationer. Han är en spelare som alltid ligger alltid ligger steget före i huvudet". / Presnel Kimpembe

"Jag är inte rädd för att göra misstag och om jag skulle göra något, så fortsätter jag att försöka. Jag spelar med glädje". / Vinicius Jr

"Real Madrid är klubben i mitt hjärta och de gjorde mig till den jag är idag, både som person och spelare. Jag är väl föreberedd inför matchen". / Achraf Hakimi

Info

- Senast lagen möttes i en utslagsrunda var säsongen 2017/18 när Real Madrid sedan gick och vann hela turneringen och tog sin tredje raka titel. 

-  Real Madrid har vunnit åtta av de 14 senaste bortamatcherna i Champions League. Man har förlorat fyra och spelat två oavgjorda.

- PSG har övertaget inbördes då man vann en och spelade oavgjort i den andra matchen under gruppspelet säsongen 2019/20. 

- PSG har bara förlorat sex av sina 64 (41 vinster) senaste hemmamatcher i Europa. Dock så har fyra av dem kommit de senaste 14 matcherna. 

* * *

Vad: Åttondelsfinal 1/2 i Champions League
Plats: Parc des Princes, Paris (Frankrike)
Domare: Daniele Orsato, Italien
TV: Sändningen startar 20:00 på C More
Tips: 1-1 (Vinicius Jr, Kylian Mbappé)

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2022-02-15 08:00:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid